Skip to main content

חזון עמותת נגישות ישראל

עמותת נגישות ישראל הוקמה בשנת 1999 לקדם את הנגישות על מנת לאפשר לאנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם להשתלב בחברה, בשוויון, בזכות, בכבוד ועצמאות מרבית.

מטרה

המצב הבלתי נסבל- של חוסר בנגישות לאנשים עם מוגבלות הינו המניע המאתגר את העמותה לפעילות לשינוי המצב בישראל.
מטרת העמותה הינה ליצר מצב בו לכל אדם עם מוגבלות בישראל יתאפשר לחיות את חיוו באופן נורמאלי בכל תחומי החיים: עבודה, השכלה, תיירות, תרבות ופנאי.
כל זאת בכבוד, שוויון ובעצמאות ועל ידי כך לשפר את איכות חייהם.

עמותת נגישות ישראל הינה היחידה בישראל שכל עיסוקה הינו נגישות לכל סוגי המוגבלויות ובכל תחומי החיים.

מטרות לפי נושאים:

  1. הגברת המודעות לנושא הנגישות ואנשים עם מוגבלות.
  2. הנגשת מקסימום אתרים, מבנים, תשתיות, עסקים, פארקים וגנים המשרתים את הציבור.
  3. הנגשת השרות במקסימום ארגונים, עסקים, רשויות ומשרדי ממשלה המשרתים את הציבור.
  4. קידום חקיקת הנגישות בישראל.
  5. לוודא שהעתיד הטכנולוגי יהיה נגיש ויאפשר לאנשים עם מוגבלויות לחיות באופן שוויוני בסביבה טכנולוגית
  6. חינוך בני הנוער בישראל לנגישות ולהכרת הצרכים של אנשים עם מוגבלות
  7. קידום הנגישות והשילוב של אנשים עם מוגבלויות במערכת החינוך
  8. קידום הנגישות לאתרי אינטרנט, יישומים ולמידע.
  9. שיפור הידע המקצועי בנושא הנגישות של אדריכלים, מהנדסים, ורשי ורכזי נגישות.
  10. טיפול בתלונות ועוולות נגישות, שוויון חברתי ואפליה באמצעים משפטיים.

למה עמותת נגישות ישראל

  1. עמותת נגישות ישראל הינה היחידה בישראל הפועלת למען מטרה אחת בלבד – להפוך את המדינה לנגישה ומשלבת, לכל סוגי המוגבלויות ובכל תחומי החיים.
  2. יחס התרומה להשפעה הוא הגדול ביותר הנמצא בישראל.
  3. היכולת להשפיע באופן ישיר ומהותי על קהל מטרה עצום.
  4. היכולת להציג את פרויקטי העמותה בעולם, לשיפור התדמית הישראלית.
  5. יעילות, מקצוענות ושקיפות.

קהל המטרה

העמותה פועלת לקידום הנגישות ושיפור איכות החיים של כל סוגי המוגבלויות והקשישים, בין אלה מוגבלות פיזית, מוגבלות חושית – בין אלה אנשים עם לקות שמיעה וחרשים ולקות ראייה ועיוורים, מוגבלות שכלית התפתחותית ומתמודדי נפש. בין אלה נמנים נכי צה"ל ונפגעי פעולות איבה, אנשים עם מוגבלות כתוצאה מתאונות דרכים, תאונות עבודה,  ממחלה מלידה או מום, קשישים ועוד.

לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חיים בישראל כ 1,600,000 אנשים עם מוגבלות ועוד כמיליון קשישים.

פרויקטים לגיוס תרומות של העמותה

  1. לדעת מראש – פורטל מידע אינטרנטי לאנשים עם מוגבלות ולעוסקים בנגישות www.aisrael.org  
    פרויקט ייחודי, ראשון מסוגו בעולם, המספק חינם מידע חיוני וקריטי בכל תחומי החיים לאנשים עם מוגבלות, לבני משפחותיהם ולציבור
    – באמצעות אתר האינטרנט והרשתות החברתיות של העמותה. שימוש במידע מאפשר לאנשים עם המוגבלות לצאת מהבית ולבצע פעילויות יומיומיות שעד כה נמנע מהם לעשותן עקב חוסר מידע או ידע. האתר נחלק לשלושה חלקים: מגזין, מקצועי ועל העמותה.
    האתר בשלוש שפות –
    עברית, ערבית ואנגלית. 

  2. חקיקה, תקינה ופעילות במשרדי ממשלה  
    העמותה מלווה את חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, את הליך כתיבת תקנות הנגישות ורביזיה בתקן הישראלי לנגישות במכון התקנים. בנוסף, העמותה יוזמת חוקים ותקנות לשיפור הנגישות ואיכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות. מול משרדי הממשלה השונים, העמותה פועלת לשיפור הנגישות של כל משרד בהתאם לתחום אחריותו. ניהול פורטל משפטי ייחודי מסוגו בעולם בנושא נגישות ומשפט.

  3. עתיד טכנולוגי נגיש לכולם  
    העתיד של כולנו יהיה מבוסס טכנולוגיות, ממכוניות אוטונומיות , דרך רובוטיקה, מציאות מדומה ורבודה, אינטרנט, טלפונים חכמים מסכי מידע ועוד ועוד. משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, עסקים וארגונים, כולם יפעילו שירותים מבוססי טכנולוגיה לתושב וללקוחות. העמותה פועלת על מנת לוודא שהעתיד הטכנולוגי הצפוי יהיה נגיש כבר בתחילתו. מטרתנו שישראל תהיה מדינה נגישה טכנולוגית וככזאת- מובילה בעולם.
    במסגרת מיזם זה יוקם מרכז גלובלי בישראל למחקר ופיתוח טכנולוגיות נגישות.

  4. שירותי ייעוץ נגישות מקצועי  
    הצוות המקצועי של העמותה מלווה משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, חברות וארגונים לקידום הנגישות בארגונם באופן מערכתי ואסטרטגי לפי מודל הטמעה ייחודי של עמותת נגישות ישראל. צוות עמותת נגישות ישראל, מנחה, מייעץ, מוביל ומלווה את החברות בדרך לנגישות מלאה לפי התפיסה של "עסק נגיש שווה עסק מרוויח".
    זאת במטרה לגרום לארגונים לכך שכל פעילותם תהיה נגישה וכל מוצריהם ושרותיהם יהיו זמינים ונגישים ל-100% מלקוחותיהם כולל לקוחות עם מוגבלות.
    המחלקה מציעה מגוון שירותים מקדמי נגישות כגון: בדיקות משתמש הנערכות ע"י אנשים עם מוגבלות, דו"חות נגישות להנהלה ולציבור, ביקורת פנים של נושא הנגישות.

  5. פרויקט מודעות בני נוער לאנשים עם מוגבלות ונגישות  
    העמותה מיישמת תוכניות חינוך לשינוי עמדות וידע התלמידים בכל הקשור לאנשים עם מוגבלות ונגישות. במסגרת התהליך, עוברים בני הנוער סדנה חווייתית, בה הם חשים מהי מוגבלות. לאחר הסדנה הם מקיימים מפגשים עם אנשים עם מוגבלות ומעמיקים את הידע בכל הקשור למוגבלויות השונות ונגישות.
    בהמשך מפיצים בני הנוער את המודעות לבני משפחתם ומחתימים את תושבי העיר על עצומה של "לא חונים בחנית נכים". התלמידים מבצעים פרויקטים ולבסוף מבוצע הפנינג גדול בקהילה.

  6. קידום השילוב הנגיש במערכת החינוך  
    רצף החינוך בישראל הינו מהגן, דרך בתי הספר, הצבא ועד ההשכלה הגבוהה. העמותה פועלת במגוון דרכים על מנת לאפשר שילוב מלא בחינוך לנוער עם מוגבלויות. החל מקידום הנגישות במוסדות עצמן, ועד הדרכות המורים והצוות למודעות והלכה למעשה כיצד להצליח ללמד בכיתה משלבת.

  7.  נגישות אתרי אינטרנט ויישומים  
    העמותה מקדמת את הנגשת אתרי האינטרנט ויישומים בישראל. פעילות זו מבוצעת באמצעות ייעוץ והדרכה לחברות וארגונים, לתכנתים מאפיינים ומעצבים, מבצעים בדיקות ומסייעים בהנגשת המסמכים במצורפים לאתר.
    בנוסף אנחנו מייצגים את ארגון "IAAP" בישראל המקדם הסמכה מקצועית למנגישי אתרי אינטרנט. כמו כן פעילויות שונות להגברת המודעות, ימי עיון, קידום חקיקה, תקנות ותקן ישראלי.
  8.  הדרכות למתן שירות נגיש ורגיש לאנשים עם מוגבלויות   
    העמותה מדריכה עובדים בחברות עסקיות / רשויות מקומיות ומשרדי ממשלה כיצד לספק שירות נגיש מקצועי ואדיב ומותאם ספציפית לאנשים עם מוגבלויות מסוגים שונים. צוות העמותה מייעץ לארגונים כיצד להתאים ולשפר הן את השירות הפרונטלי של העובדים והן את השירות הניתן בטלפון ובאינטרנט.

  9.  קמפוס ללימודי נגישות בישראל   
    הקמפוס יוזם ומפעיל קורסים, ימי עיון, לומדות ועוד על מנת להפיץ ולהכשיר קהלי מטרה שונים בנושאי נגישות באופן מקצועי. בין אלה: הכשרות לשרות נגיש, חוויות התנסות, לומדת נגישות, קורס רכזי נגישות ועוד.
    בתקופת הקורונה הקורסים מועברים ווירטואלית בתוכנות ווידיאו כגון זום. המרכז מפיק כנסים וימי עיון ווירטואלים (וובינרים) בישראל ובינלאומיים

  10. המרכז הישראלי להנגשת מסמכים ומידע   
    בתקנות נגישות השירות כל עסק או ארגון נדרש לספק ללקוח עם מוגבלות מידע בפורמטים נגישים ומתאימים ייעודית למוגבלות שלו, לדוגמא: ברייל לעיוורים ודפוס גדול לכבדי ראייה. המרכז הישראלי להנגשת מסמכים ומידע מספק את כל שירותי ההמרה וההנגשה של מידע בכל הפורמטים (מסמכים, סרטונים, מצגות, ברושורים, דוחות, ספרים ועוד), לטובת אנשים עם מוגבלויות שונות, הכל תחת קורת גג אחת . המרכז מעסיק אנשים עם מוגבלות.

  11. הגברת המודעות   
    העמותה פועלת להגברת המודעות לנושא הנגישות וחשיבותו לאנשים עם מוגבלות בקרב קהלי מטרה שונים ביניהם מקבלי החלטות, חברי כנסת, עסקים גדולים, רשויות מקומיות, הציבור הרחב ונוער ברחבי הארץ.
    כל זאת באמצעות קמפיינים פרסומיים, יחסי ציבור, כנסים בנושאי נגישות, אירועים ייחודיים, ארוחות חושים ונגישות והרצאות, בין היתר באמצעות הקניית ידע על ידי מומחים שונים מתחום הנגישות ומפגשים בלתי אמצעיים עם אנשים עם מוגבלות.
  12.  טיפול בתלונות   
    העמותה מסייעת לאלפי אנשים עם מוגבלות בטיפול בתלונות אישיות בנושאי נגישות מול רשויות ועסקים.

  13. נגישות בטבע   
    העמותה פועלת להקמת פינות פיקניק ותצפיות טבע נגישות ברחבי הארץ. בנוסף, נטיעות נגישות בט"ו בשבט, פינות אירוח נגישות למשפחות בבסיסי צה"ל .
  14.  מרחבי מתנדבים
    לעמותה ארבעה אזורי התנדבות:

    1. נ.י.צ – נגישות ישראל צפון – הפועלת בצפון – בחיפה, בקריות ובגליל המערבי.

    2. המרחב לחיים עצמאיים גליל עליון וגולן – מיוזמת מסד נכויות בג'וינט ישראל בניהולה של עמותת נגישות ישראל.

    3. נגישות ישראל – מרחב אילת והערבה

    4. נגישות ישראל –
    חדרה
    בכל גרעין המתנדבים מקדמים פעילויות שונות לקידום השילוב והנגישות.
     

  15. אות נגישות ישראל לארגונים  
    ארגונים נבדקים באופן מקיף ובמידה ונמצא כי נגישותם בהתאם לחוק ולתקנות הנגישות, אלה זוכים ל –"אות ארגון נגיש" יוקרתי מטעם עמותת נגישות ישראל.

פעילות מיוחדת

  • עתירות לבג"ץ  נגישות ישראל עתרה לבג"ץ (בג"ץ 6260/07 – עמותת נגישות ישראל ואח' נ' שר התחבורה ואח') נגד משרד התחבורה על מנת שיפסיק את הפגיעה בצנעת הפרט ויפסיק לדרוש מנכים להציג את פרטיהם האישיים על גבי תו הנכה. וכן הייתה אחת העותרות בבג"ץ (בג"ץ 5833/08 – עמותת נגישות ישראל נ' שר התחבורה ואח') בבקשה להורות להתקין תקנות לצורך יישומו של חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998.

  • ועידת נגישות ישראל השנתית  ועידה בינלאומית שמטרתה: העלאת מודעות לחשיבות שבקידום נגישות בארגונים, רשויות, עסקים ומשרדי ממשלה
    ולהוות פלטפורמה מקצועית לימודית ומעשירה לנושאי נגישות ושילוב וכבמה לחשיפת חידושים מעולם הנגישות הגלובאלית.

  • יום המודעות השנתי ל"חניות נכים"  תחת המסר "לא נכה אל תחנה" בשיתוף משטרת ישראל אגף התנועה.

  • יום מודעות שנתי בנמל תל אביב "להרגיש נגישות" – הפנינג המוני הפתוח לקהל הרחב ומטרתו לתת לקהל הרחב לחוש ולהתנסות במוגבלויות השונות. לדוגמא לשחק כדורסל על כסא גלגלים או לרכב על אופני טנדם של עיוורים עם כיסוי עיניים.

  • יום מודעות באגמון החולה – הפנינג חוויות והתנסויות נגישות בטבע. מטרת האירוע לתת לקהל הרחב לחוש ולהתנסות במוגבלויות השונות. לדוגמא לשחק כדור סזל על כסא גלגלים או לרכב על אופני טנדם של עיוורים עם כיסוי עיניים.

 מינויים

היסטוריה

ב־18 במרץ 1987, יובל וגנר הטיס מסוק קרב מסוג קוברה של טייסת 160 והתרסק עקב תקלה טכנית. מאז הוא נכה על כיסא גלגלים. בשל היותו של יובל בן לנכה צה"ל היושב על כיסא גלגלים (דני וגנר) נושא הנכות והנגישות היו מוכרים לו וסייעו בשיקומו. יובל נשאר בצבא קבע למרות נכותו והגיע לדרגת סגן אלוף בחיל האוויר הישראלי.

במהלך חייו נתקל וגנר במקומות שלא היו נגישים עבורו כנכה. הוא כתב מכתב לנשיא המדינה, עזר ויצמן, והתלונן על כך שבתור אב לילדים, הוא אינו יכול לחנך את ילדיו לערך החשוב – אהבת מולדת, משום שישראל כל-כך לא נגישה לנכים. ויצמן הציע לוגנר להקים עמותה שתקדם את נושא הנגישות.
העמותה הוקמה בשנת 1999 והושקה רשמית בקיץ 2000 בטקס בבית הנשיא. בין התומכים בעמותה: יד הנדיב, קרן תד אריסון, ג'וינט ישראל – מעבר למגבלות, קרנות המוסד לביטוח לאומי ועוד.

הצוות / האנשים

עובדים
צוות הארגון מונה 50 עובדים. מנכ"לית העמותה עו"ד מיכל רימון.


מתנדבים

• עשרות רבות של מתנדבים. תמיד שמחים לעוד מתנדבים…


מייסדי העמותה

•  יובל וגנר – נשיא ומייסד עמותת נגישות ישראל, לחץ כאן למידע נוסף על יובל 

•  רני בנימיני – גזבר ומייסד העמותה.

•  דני צוקר – מייסד העמותה, יזם ואיש עסקים פרטי.

•  רן שדה – מייסד העמותה, יזם ואיש עסקים פרטי.

•  ליאור שור – מייסד העמותה.

•  מיכאל קירשנבאום 

•  יעל דיין


ועד מנהל (בהתנדבות מלאה)

• יאיר גלר – יזם, איש עסקים, דירקטור, לשעבר יו"ר איגוד חברות הפרסום בישראל, יו"ר קב' פובליסיס ישראל.

•  ערן שורץ – מנכ"ל עיריית רמת השרון.

•  שוקי רביב –  תע"א, מנהל לקוח.

•  מרסלו ילין – מנכ"ל ובעלים של חב' "פראגון מאי בע"מ" – לייזום וייעוץ עסקי.

•  אלון מארק און – מנכ"ל Gett ישראל.

• יובל וגנר – יו"ר ומייסד עמותת נגישות ישראל. לשעבר סא"ל טייס מסוקי קרב שנפצע קשה בעת טיסת אימונים ממנה נשאר משותק מהצוואר מטה ובכיסא גלגלים.

 •  מורן סמואל – ספורטאית פארלימפית ומרצה.

 •  פסקל ברקוביץ – ספורטאית פארלימפית ומרצה.

• טלי רוכמן – מנהלת הלוגיסטיקה של אינטל ישראל

• תום ליבנה – מייסד ומנכ"ל ורביט

ועדת ביקורת

•  אבישי מדרר – רו"ח. דירקטור בקרן ליס נדל"ן וחבר בעמותת מעבר לקשת התנועה הציונית.

•  מיכאל גלאי – יועמ"ש של נאייקס בע"מ. 

פרטים פורמליים

•  שם: "עמותת נגישות ישראל" (ע"ר) 58-034120-4
•  לעמותה אישור ניהול תקין של רשם העמותות – בתוקף.
•  העמותה מדורגת ע"י ארגון מידות בציון A-4. 
•  אישור מוסד ציבורי מוכר לצורכי מס לפי סעיף 46 – בתוקף.
•  העמותה מנוהלת בתקינות ושקיפות.

פרסים

2020– תואר כבוד, הוענק ע"י המכללה האקדמית אחוה, לעמותת נגישות ישראל ומייסדה יובל וגנר.

2020– אחד מתוך 20 אנשים עם מוגבלות עם דעה גלובלית שכולם חייבים לשמוע, הוענק ליובל וגנר, מייסד ויו"ר עמותת "נגישות ישראל".

2019 – אות האפקטיביות לעשייה חברתית  הוענק לעמותה על ידי ארגון מידות, שמעניק את האות לארגונים ללא כוונת רווח ולפרויקטים שפעילותם מחוללת השפעה ושינוי משמעותי בחברה, ואשר מנוהלים בשקיפות ויעילות.

2018 – תואר "עמית של כבוד" – הוענק ע"י המרכז האקדמי רופין לעמותת נגישות ישראל ומייסדה יובל וגנר, על תרומתם הרבה לחברה בישראל ולאוכלוסיית האנשים עם מוגבלות. 

2018– אחד מ 50 הגיבורים החברתיים לשנת 2018 של ידיעות אחרונות, הוענק ליובל וגנר, מייסד ויו"ר עמותת "נגישות ישראל".

2018 – פרס "אריה ברונזה" – הוענק למשרד הפרסום של העמותה, "ליאו ברנט", בפסטיבל הפרסום הבינלאומי בקאן, עבור קמפיין "אנשים, לא תמרורים" (People. Not Symbols
), שבוצע פרו בונו עבור "נגישות ישראל" למיגור תופעת עברייני חניות נכים.

2018 – פרס zero project לנגישות – הפרס הוענק בכנס zero project הבינלאומי לפרויקט "עזור לי לעזור לך" של העמותה, המעניק לעובדי רשויות מקומיות כלים שיסייעו להם במתן שירות נגיש לאנשים ותושבים עם מוגבלות.

2017 – הפרס הבינלאומי ע"ש הנרי ויסקרדי – פרס המוענק למנהיגים בינלאומיים הפועלים לשיפור איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות. הפרס הוענק בניו יורק ליובל וגנר, נשיא ומייסד עמותת "נגישות ישראל", על הקמתה ופעילותה של העמותה.

2017 – Best innovative practice – הפרס הוענק בכנס zero project הבינלאומי, לפרויקט "תעביר את זה הלאה בשפת הסימנים", הפועל להגברת המודעות לקהילת החירשים וכבדי השמיעה, קידום נגישות שפתית והכרת שפת הסימנים. 

2017 – אות השיקום למופת אגף השיקום משרד הביטחון

2016 – Best practice in Urban Accessibility, UNDESA – הפרס הוענק בכנס "האביטאט 3" של ארגון האו"ם, כנס בינלאומי בנושא התפתחות אורבנית אשר מתקיים אחת ל-20 שנה. הפרס ניתן עבור פרויקט "עזור לי לעזור לך" של העמותה, המעניק לעובדי רשויות מקומיות כלים שיסייעו להם במתן שירות נגיש לאנשים ותושבים עם מוגבלות.

2016 – "אות המשלב" – הוענק לעמותה במסגרת כנס IN לשילוב אנשים עם מוגבלות בחברה, על פעילותה לקידום הנגישות ושילובם של אנשים עם מוגבלות בחברה, במגוון פעילויות ופרויקטים במרחבים שלה הפרוסים ברחבי הארץ.

2015 – אות התאגידים העירוניים – הוענק לעמותה ע"י איגוד התאגידים העירוניים ברשויות מקומיות, במסגרת הוועידה השנתית של האיגוד (ועידת איגוד התאגידים העירוניים 2015).

2014 – אות המופת על תרומה לביטחון חברתי – כנס שרות לחברה וידידות.

2012 – אות הנשיא למתנדב– יובל וגנר – על פועלו להנגשת מבנים ואתרים ופיתוחים טכנולוגיים למען אנשים עם מוגבלויות.

2011 – פרס "האריה השואג" על השג בחשיפה תקשורתית נרחבת בקמפיין יח"צ של  "יום המודעות לחניות נכים". 

2011 – אות הוקרה מאת קרן ריק הנסן קנדה על "Diffrent Makers" על מצויינות גלובלית ביצירת נגישות.

2011 – אות הוקרה מאת קבוצת פישמן רשתות לעשור פעילות לקידום הנגישות.

2010 – מאה המשפיעים לטובה של מגאזין TheMarker עיתון הארץ.

2010 – פרס לאונור ולארי זוסמן – גוינט למצוינות בתחום השירותים החברתיים בישראל.

2010 – פרס זוסמן-ג'וינט למצויינות בתחום פיתוח השירותים החברתיים בישראל.

2009 – פרס לאונור ולארי זוסמן – ג'וינט ישראל למצוינות בתחום פיתוח שירותים לאנשים נכים ולשילובם בחברה לשנת תש"ע, 2009, מטעם ג'וינט ישראל.

2009 – אות הוקרה מרכז הבניה הישראלי.

2006 – פרס מוביל החדשנות החברתית – גלובס, קרן שוואב, הפורום הכלכלי העולמי.

2004 – פרס מועדון העסקים "כנפי הזהב" – למיזם חברתי.


שותפים מקצועיים

•  עזרא כדורי ושות' , רו"ח.
•  ליאו ברנט ישראל – משרד פרסום.
•  אימפקט – אסטרטגיה, ממשל ולובינג.
•  שי שגיא – ONEMAN BRAND

ייעוץ בהתנדבות (פרו בונו)

•  משרד עו"ד זיסמן, אהרוני, גאייר ושות'.

•  משרד עו"ד גולדפרב, זיגלמן ושות'.

• ישראל גלעד סוכנות לביטוח.

 


22,000
לקוחות
60,000
לקוחות בשנה
140
מוקדי שירות
2 מליון ש״ח
החזרים בשנה

סרטון תדמית עמותת נגישות ישראל

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן