אלפים גדשו את נמל תל אביב משעות הבוקר המוקדמות לרגל הפנינג הספורט 'להרגיש נגישות' בים וביבשה, שהתקיים ביום שישי ה- 1.6 ביוזמת עמותת 'נגישות ישראל', בשיתוף הוועד הפראלימפי הישראלי וההתאחדות הישראלית לספורט נכים, משרד התרבות והספורט, נמל תל-אביב ועיריית תל-אביב.
בתחילת ההפנינג פקדו את הנמל כ-600 תלמידי בתי ספר יסודיים מאזור תל אביב. התלמידים התנסו במגוון תחנות מאתגרות ומהנות ופגשו מקרוב אנשים עם מוגבלות. לאורך האירוע התקיימו משחקי ראווה במגוון ענפי ספורט בהם: כדורסל כיסאות גלגלים, כדור שער, טניס, רוגבי, אופני 'טנדם לעיוורים ועוד.
מזדהים עם אנשים עם מוגבלות
מטרת האירוע החגיגי הייתה להגביר את ההזדהות עם אנשים עם מוגבלות, באמצעות מפגש מקרוב עם אנשים עם מוגבלויות שונות והתנסות במגוון פעילויות מהנות ומאתגרות המדמות עד כמה שניתן את תחושת המוגבלות ובכך להיחשף לפוטנציאל הענק הגלום באנשים עם מגבלות.
בשיאו של ההפנינג יצא משט הזדהות של סירות עמותת אתגרים.
המבקרים התנסו בהליכה עיוורת ובגרפיטי נגיש עם כפפות מגבילות על הידיים
חווים מוגבלויות וספורט נכים
ההפנינג הייחודי כלל מגוון רב של מתחמי מודעות והתנסות חווייתיים תחת הסיסמה "עד שתחווה – לא תבין", אשר אפשר לחוות את המוגבלות באופן מוחשי באמצעות טעימת גלידה עיוורת בניסיון לאתר את טעמה מבלי לראות, מעבר מסלולי מכשולים בכיסאות גלגלים, הליכה על עיוור, יצירת גרפיטי צבעוני ללא שימוש בידיים, קעקועים בשפת הסימנים וחשיפה לעולם החירשים ופעילויות נוספות.
האירוע התקיים בשיתוף ארגונים ועמותות רבות כמו: 'עמותת אתגרים', 'שמע', 'בקול', 'מהלב', 'מגדלאור' ועוד.
בנוסף, נערכו בהפנינג משחקי ראווה בספורט נכים, בשילוב הקהל: כדורסל בכיסאות גלגלים, טניס בכיסאות גלגלים, כדור-שער עיוורים, אופני 'טנדם' לעיוורים, ועוד אטרקציות והפתעות.
המבקרים השתתפו במשחקי כדורסל בכיסאות גלגלים וחוו סקי מים בישיבה באמצעות טכנולוגיית מציאות מדומה
הטקס המרכזי
הטקס המרכזי לציון 19 שנות פעילות של עמותת 'נגישות ישראל', נערך בהנחיית אלי אילדיס, ובמהלכו הוכרז על פתיחת המסע לאיתור 'הכוכב הבא של הספורט הפראלימפי' המאגד את הפעילות התחרותית לנכים.
לדברי יו"ר 'נגישות ישראל', יובל וגנר: "חיפשנו דרך מקורית על מנת לקדם את הנגישות והשוויון לאנשים עם מוגבלות. "להרגיש נגישות – בים וביבשה", הינו אירוע ייחודי מסוגו בישראל ובעולם כולו. בחרנו במיוחד את נמל תל אביב כמקום נגיש עם אוירה נפלאה של טיילת וים. אנו שמחים שקהל רב ומגוון שכלל משפחות, ילדים, בני נוער, ספורטאים הגיע להשתתף בחוויה יוצאת הדופן בעלת ערך חינוכי, באמצעות מגוון התנסויות חווייתיות, ספורטיביות, חושיות ואומנותיות וזכו להכיר אנשים עם מוגבלות באופן ישיר".
יובל וגנר על במת הטקס ומעגל ריקודים שנערך אחריו
תודות:
אנחנו רוצים להודות מקרב לב לכל הארגונים השותפים שנטלו חלק בארגון היום הזה ובלעדיהם זה לא היה מתאפשר: עמותת אתגרים שהפעילה היום מספר תחנות ,מועדון איל"ן ,ספיבק ר"ג, ארגון נכי צה"ל ובית הלוחם תל אביב, פעולה, מהלב, בקול, מגדלאור, יד שרה, אלווין, עמותת שמחת הלב.
תודה ענקית לכל נותני החסות והארגונים שבעזרתם פעילות מסוג זה יכולה להתקיים: משרד התרבות והספורט וחברת אמות ופועלים שתרמו את החסות הראשית, עיריית תל אביב ונמל תל אביב, חברת הראל, בנק לאומי, בנק בינלאומי, מהלב, Nature Valley, מגדל, סדן, איסתא, הטוטו, ספורט הדרום ,איל ציפויים, הידרופיקס, צוות 3 ,איקאה, סופרפארם, Kilat, קראון פלזה, יוחננוף, אוסם, נסטלה, ולבטח.
תודה לצוות המשותף מנגישות ישראל והוועד הפראלימפי שעבדו ימים רבים לארגון האירוע ובמיוחד:
למנכ"ל הוועד הפראלימפי מר ניסים סספורטס, ולאבי אורן ושיראל מהוועד הפראלימפי, ולמי שהובילה את הפרויקט מטעם עמותת נגישות ישראל, מנהלת תחום החינוך ליאת אורי וכל צוות העמותה שעמלו רבות להצלחת האירוע.
לנגישות ישראל צפון
– – נ.י.צ.
לנגישות ישראל– מרחב אילת והערבה.
למרחב לחיים עצמאיים בגליל ובגולן.
למותק של תיאטרון.
התודה הכי גדולה לכל המתנדבים, הספורטאים מעוררי ההשראה – אוהבים אתכם, אתם אלופים!
תודה מיוחדת למנהלת ההפקה של האירוע:
אורנית בן-דרור –הפקת אירועים שנוגעים, המפיק הטכני –גיל בירן וצוות רקפת, למשרד יחסי הציבור –ולאה שניידר.
למי שהיה אחראי על כל העיצובים – שי שגיא מ- ONE MAN BRAND
להתראות ב"להרגיש נגישות" 2019 .
צילום: גיא טייב
המבקרים עוברים מסלול מכשולים על כיסאות גלגלים
שחקני קבוצת "מותק של תיאטרון" ומבקרים חווים מוגבלות שמיעה ולומדים לסמן מילים בשפת הסימנים