Skip to main content

חדשות

דיירי הוסטלים בעלי הכנסות נוספות נאלצים לשלם דמי שכירות מוגדלים.

קטגוריה: Access Israel News

הוועדה לפניות הציבור, בראשותה של ח”כ סופה לנדבר, דנה היום בפניות ציבור של דיירי הוסטלים בעלי הכנסות נוספות הנאלצים לשלם דמי שכירות מוגדלים.

הוועדה התכנסה בעקבות פניות של דיירי הוסטלים שפנו לוועדה והתלוננו על העובדה שהם נאלצים לשלם יותר מחבריהם שגרים בהוסטל ואינם מקבלים הכנסות נוספות. הם ציינו כי הכסף נועד להקל על חייהם ולמדינת ישראל אסור להשתמש בכסף הזה. נציגי הפונים ציינו כי הם חוייבו לשלם רק לפני כשנה. הפונים ציינו כי כולם משלמים 8% מההכנסות שלהם אך הם משלמים יותר כי ההכנסה שלהם גבוהה יותר וזאת, לא בזכות מדינת ישראל.

ח”כ סופה לנדבר, יו”ר הוועדה ציינה בישיבה כי מדובר בסה”כ ב-550 פנסיונרים שמקבלים רנטה מגרמניה ופנסיונרים שמקבלים פנסיה מחמ”ע, שנאלצים לשלם יותר משאר הדיירים מכיוון שיש להם הכנסה נוספת שקבלו אותה בזכות לא בחסד. אנשים עברו זוועות, שהו במחנות ומדינת ישראל מכניסה את ”ידה לכיסם של אנשים אלה”. מדובר פה בכספים של מדינות זרות ואסור למדינת ישראל להנות מכספים אלה. יו”ר הוועדה ציינה כי מדובר פה במדיניות ולא בחקיקה שנקבעה ללא כל רגש והתחשבות באנשים אלה.

ח”כ רוברט אילטוב ציין כי מספרם של האנשים האלה הולך ופוחת ולכן יש לבטל את המדיניות הזו.

אורה חריש, סגנית מנהלת אגף נכסים ודיור במשרד השיכון ציינה בישיבה כי מדיניות זו הונהגה כבר ב-1994 והבעיה היתה באכיפה. בעקבות תלונות והלשנות של הדיירים הגבייה גברה. כל דייר שנכנס להוסטל מחוייב להצהיר על הכנסתו. מי שלא הצהיר ”זכה”, עד שהמשרד ”עלה” על זה. חריש ציינה כי הכסף נועד לדיירים ומופנה לרווחת חייהם בהוסטלים. חריש ציינה כי לפי פקודות מס-הכנסה רנטה נחשבת הכנסה ולפיכך הקשישים משלמים.

שרון גמבשי, רפרנט שיכון, אגף תקציבים במשרד האוצר ציין כי מדובר בתוספת של כמיליון וחצי ₪. גמבשו ציין כי המדינה מסבסדת את עלות המחיה בהוסטלים ויש חשש שברגע שיבטלו את חובת התשלום של דיירי ההוסטלים בעלי הכנסות הנוספות בסכומים גבוהים יותר, יבואו בדרישה זו גם בעלי הכנסות נוספות, ממגזרים אחרים באוכלוסיה.

בסיכום הישיבה הודיעה יו”ר הוועדה כי:

1. יו”ר הוועדה פונה לשרי השיכון והאוצר לבטל מיידית את המדיניות שהונהגה לגבי דיירי ההוסטלים בעלי ההכנסות הנוספות.

2. יו”ר הוועדה פונה לשר האוצר בבקשה לבדוק את האפשרות לשנות את סעיף (5) 2 לפקודת מס הכנסה שקובע כי כל קצבה הינה הכנסה, כך שרנטה מגרמניה ופנסיה ממדינות חבר המדינות לא יחושבו הכנסה לצורך תשלום עבור מגורים בהוסטלים.

© כל הזכויות שמורות, 2006, מדינת ישראל

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן

Hidden