העבודות לבניית הרכבת הקלה שיחלו ב – 2.8.15, ויימשכו ע"פ ההערכות כ – 6 שנים יגרמו לשיבושי תנועה קשים, אך גם לבעיות נגישות על תוואי הבנייה שככל הנראה ימנעו מאנשים עם מוגבלות להשתלב באופן עצמאי במרחב הציבורי באפן מהותי.
לאור החשש הרב בקרב אנשים עם מוגבלות, התקבלו במשרדי העמותה פניות רבות בנושא הערכות הפרויקט להנגשת תוואי הבנייה.
העבר לצערנו מלמד שהערכות בפרויקט דומה שבוצע בירושלים , הייתה לוקה בחסר מה שגרם לאלפי אנשים עם מוגבלות סבל וקושי רב.
במשרדי העמותה התקבלו באותה עת אלפי פניות מאנשים עם מוגבלות שביקרו בירושלים, אשר נותרו לצערנו ללא מענה מקצועי ופתרון כנדרש.
על מנת להימנע מכך במהלך בניית הרכבת הקלה בת"א, פנה מייסד עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר לשר התחבורה מר ישראל כץ לפני כחודש בעניין וטרם התקבל מענה .
ב- 29.7.15 בוצעה פנייה חוזרת שעיקרה:
א. אישור נסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית לכל נושאי תג חניה לנכה, ללא כל הבדל בין סוגי התגים בתקופת הפרוייקט."
ב. עידוד הפעלת מוניות נגישות באזורי העבודות באמצעות מתן תמריצים שונים לנהגי המוניות וכן השתתפות במימון נסיעות של אנשים עם מוגבלות במוניות אלו, כך שעלות הנסיעה לא תעלה על מחיר של כרטיס נסיעה באוטובוס.
ג. לאור העומס הצפוי בכלי התחבורה הציבורית בתקופת הפרוייקט, חשוב ביותר ליתן הדרכה לנהגים בדבר מתן שירות לאנשים עם מוגבלות בניידות תוך דגש על כך שעליהם לתת את הדעת ולוודא שנוסע עם מוגבלות בהליכה יזכה למקום ישיבה ושלנוסע המתנייד בכסא גלגלים יהיה מקום עגינה. חשוב שייקבעו נהלים חד משמעיים בנושא.
ד. חשוב לוודא שכל דרכי הגישה , המדרכות והמעברים באזורי הבינוי מאפשרים ניידות לכל סוגי המוגבלויות.
העמותה עושה מאמץ רב על מנת להביא את המידע הדרוש בנושא – נמשיך ונעדכן.
לתשובות שקיבלנו מחברת נת"ע ומהרשות הארצית לתחבורה ציבורית, הכוללת מידע מסייע (אך עדיין לא מספק) עבור אנשים עם מוגבלות – לחצו כאן