חה"כ ליה שמטוב, יו"ר הוועדה: אני מברכת את הרשות לזכויות ניצולי השואה על תיקון הליקויים ומקווה שהמנהלת החדשה תביא להמשך מגמה חיובית זו. היא הדגישה כי הוועדה קיבלה לראשונה ביולי 2008 דווח ממשרד האוצר עפ"י חוק התכנית להגדלת גמלאות הבטחת הכנסה לקשישים נזקקים ולסיוע לניצולי שואה, וכי אז דווח שהוגשו 5138 בקשות לקבלת הטבות ואושרו 2090 מהן.
"הוועדה מבקשת לקבל היום עדכון בדבר יישום החוק". "אני רוצה להדגיש שמבקר המדינה, רואה שיפור ניכר בסיוע הניתן לניצולי השואה: הוגדל שיעור הזכאים לגמלה, הוגדלו במידה ניכרת סכום הגמלה וסל השירותים, הוקם מרכז המידע ובוצעו פעולות לאיתור הזכאים וכן פעולות שנועדו לסייע לניצולים במיצוי הזכויות. עם זאת עדיין נמצאו ליקויים בטיפול בניצולי השואה ובסיוע הניתן להם.
חה"כ מרינה סולודקין: "אני משבחת את ועידת התביעות על ההכרה בפליטי השואה כמו את הקרן לרווחה וקוראת למדינה להכיר בכ-140 אלף פליטי שואה שרובם נזקקים וצריכים סיוע ולכל הפחות דיור ציבורי".
עפרה רוס, מנהלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, משרד האוצר: "87,000 איש מטופלים ע"י הרשות לזכויות ניצולי שואה, בתקציב של כ- 2.6 מיליארד ₪ וזאת ע"פי הקבוע במספר חוקים. כ-2000 פניות לחודש מגיעות למוקד המידע. היא הוסיפה, כי רק לאחרונה הושג הסכם עם קופות החולים, על פיו לניצולי השואה, כמו לנכי רדיפות הנאצים, תינתן הנחה וסבסוד משמעותי של בין 50 ל- 60 אחוז בהשתתפות העצמית בתרופות מרשם המצויות בסל הבריאות (לגבי מחלות לא מוכרות) כאשר התרופות למחלות המוכרות ניתנות ללא תשלום. כן הושג הסדר עם חברת החשמל להעניק הנחה עבור החשמל. משנת 2010 יעודכן התגמול לנכי רדיפות הנאצים פעמיים בשנה באפריל ובאוקטובר. ובנוסף ישולם סכום חד פעמי בגין התקופה שבין 1/2009 – 4/2009.
לשאלת חה"כ מרינה סולודקין, בדבר זכויות היהודים ששהו ביערות בתקופת מלחמת העולם השנייה, המוגדים כ "נופלים בין הכסאות", השיבה מנהלת הרשות כי התגמול שהם מקבלים הוגדל והוצמד לתשלום נכי רדיפות הנאצים ועוד על 600 ₪ לחודש.
ניר קידר, רכז כלכלת בריאות במשרד הבריאות דווח לוועדה כי לאחרונה הוסדרו נהלי העבודה מול קופות החולים, (כולל קופת חולים לאומית שזה עתה חתמה על ההסכם) ועומד להתחיל שיפוי הניצולים על התרופות להן הם זכאים.
שרה זילברשטיין, המשרד לענייני גמלאים דווחה לוועדה כי 225,000 פניות הגיעו למוקד המידע המשותף למשרדי ראה"מ, הגמלאים, הרווחה והאוצר המופעל ע"י משרד הגמלאים.
אלכס אורלי, סגן יו"ר מרכז הארגונים של ניצולי השואה קרא למדינה להקצות לפחות מחצית הסכום הנדרש, המוערך בכ- 2 מיליארד ₪ לשיפור איכות חייהם של הנזקקים בקרב פליטי השואה. הוא הוסיף, כי ניצולי שואה שהגיעו אחר 1953 מקופחים ועל המדינה לסגור את הפער הקיים.