Skip to main content

חדשות

זוהר ירום: "רבים ממבני הציבור והממשלה בחיפה אינם נגישים לנכים" (טלויזיה ישראלית ערוץ 1)

קטגוריה: חדשות מתחום הנגישות

מקור: "מכל מקום", הטלויזיה ישראלית ערוץ 1

אבי פירסט; כמה פעמים כבר דיברנו כאן על החקיקה האינטנסיבית אצלנו בכנסת, חקיקה שמתברר שוב ושוב שלמעשה אין לה שיניים, והיא פשוט לא נאכפת, חוקים למען איכות הסביבה למשל. עבריינית אפשר למצוא את הממשלה, עבריינית של ממש – כמו בסיפור הבא שמביא זוהר רום בחיפה, ערב טוב זוהר.

זוהר ירום; ערב טוב. תואם בדיוק את מה שאמרת הסיפור שלנו להיום. אנחונ מדברים על חוק הנגישות לנכים שהוא נחקק יותר משלוש שנים, כמו שאמרת, חוק מתקדם מאד – הבעיה באכיפה. רבים עדיין ממבני הציבור ומשרדי הממשלה בחיפה לא השתנו לחלוטין. הם עדיין לא מאפשרים לנכים להגיע אליהם כדי לזכות באותם שירותים שמגיעים להם גם בבתי המשפט, גם במשרדי הממשלה במקומות נוספים. המבנים האלה פשוט עדיין לא מוכנים, ומדובר גם במבנים חדשים לחלוטין . ומדובר במבנים חדשים לחלוטין, לא ישנים שאמורים לעבור שיפוץ כזה או אחר, כאלה שרק מחשבה היה צריך להשקיע בענין.

אבי עובדיה עם הדיווח;

אבי עובדיה ; לא קל להיות נכה בחיפה, במיוחד אם צריכים להגיע אל משרדי הממשלה לקבל שירות. בדרך לבית המכס בעיר עוברים במעבר תת קרקעי מתחת למסילת הרכבת. המעבר ארוך מאד, והזמן הדרוש לנכה על כיסא גלגלים או קביים לעבור אותו הוא כרבע שעה.

נכה; מאד קשה כל המעבר הזה. אני לא יודע למה לא חוסכים את זה מאיתנו.

נכה; התעייפתי. כואבת לי הרגל. פשוט מאד נורא.

אבי עובדיה ;לא יכולת לנוח בדרך?

נכה; גם כיסא אין, גם ספסל אין.

אבי עובדיה ; את הבעיה אפשר היה לפתור בקלות אילו היו מאפשרים לנכים להיכנס אל משרדי המכס, דרך הנמל, להחנות בחניון העובדים הצמוד לבנין.

דובר; לא נותנים לכלי רכב להיכנס לשטח הנמל. חוץ מזה את השיפועים הם טוענים שאי אפשר לבנות מחדש.

נכה; החניון הזה אתה יודע למי – לאלה הבריאים. שתהיה להם גישה בדקה.

אבי עובדיה ; אבל כאן לא תמו הטלאות של הנכים בחיפה – לפני כמה חודשים הסתיימה בנייתו של גשר להולכי רגל המחבר בין בית המשפט לקרית הממשלה בעלות של מליוני שקלים. עבור הנכים המבקשים לעלות על הגשר הותקנה מעלית. שיא הטכנולוגיה, אבל כשמתקרבים – מבינים שהעסק לא עובד.

דובר; מדובר ב-500 אלף אנשים במדינת ישראל שהמצב הנוכחי מבחינתם הוא מצב בלתי הגיוני, כלומר, אנשים האלה במרבית המקומות לא יכולים להגיע. הם נזקקים לעזרה. למעשה נמצאים במעצר בית.

אבי עובדיה ; בשנת 2005 חוקקה הכנסת את חוק הנגישות כדי לאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות גישה למבני הציבור בארץ. על הממשלה היה לקבוע תקנות המסדירות את הענין, אבל עד היום לא נעשה דבר.

לעמותת נגישות ישראל נמאס מהמצב. עכשיו היא עותרת לבגצ.

דובר; אני בסופו של יום מאמין שאת החלטות בגצ מקיימים. כלומר, ברגע שבגצ יתן צו לשרים להתקין מיידית תקנות כפי שקבוע בחוק, אני כולי בטוח שהשרים יצטרכו לפעול בהתאם. היה והשרים יפרו את הצווים של בג"צ, אנחנו לא נהסס לפנות שוב פעם לבגצ.

אבי עובדיה ; לסיכום, מדינת ישראל מפרה חוק שהיא עצמה חוקקה. מתקנים שנבנו בסכומים של מליוני שקלים כדי לאפשר נגישות לנכים דווקא מקשים עליהם, או לא עובדים כלל. ישראל 2008 עדיין רחוקה מלהיות נגישה לציבור הנכים.

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן

Hidden