גבי גזית מראיין את יובל וגנר, יו"ר עמותת "נגישות ישראל", הטוען כי הבנקים ערים לבעיית הנכים ומקימים כספומטים נגישים לנכים ולעיוורים. הראיון נערך במסגרת תוכנית הרדיו "גבי גזית" המשודרת ברדיו ללא הפסקה.
להלן תמליל הראיון:
גבי גזית : יובל וגנר, יו"ר עמותת "נגישות ישראל", בוקר טוב.
יובל וגנר – יו"ר עמותת "נגישות ישראל" : מה נשמע?
גבי גזית : אני לא יודע, אני שואל אותך.
יובל וגנר : תשמע, הרבה פעמים כשאנחנו נוסעים לארצות הברית אנחנו אומרים – וואוו, איזה יופי שמה בחוץ לארץ, כל-כך נהדר וכל-כך יפה. והנה הבוקר אתה באמת מעלה נושא שאנחנו יכולים להתגאות, וכל האמריקאים שיבואו לכאן יחזרו לאמריקה ויגידו – וואוו, את זה אין אצלנו אפילו באמריקה.
גבי גזית : יש בזה באמת משום חידוש אמיתי?
יובל וגנר : זה באמת חידוש עולמי. זאת אומרת, לקחו פה כספומט הכי נגיש בעולם שמיוצא במקרה בגרמניה, ועשו אותו יותר נגיש מנגיש, כמו שישראלים באמת יודעים ויכולים לעשות. והכספומט הזה באמת נגיד לא רק לכסאות גלגלים, אלא גם לעיוורים, וגם לקשישים שיש להם בעיות יציבה והיו צריכים להסתדר גם עם הארנק ולהוציא את הכרטיס, וזה באמת דבר מדהים.
גבי גזית : הדבר המדהים הוא, שאני חושב שלאט לאט המאבק שלכם ושל חלק מהתקשורת מתחיל לקבל אוזן קשבת, ובנק לאומי כנראה הבין וכל הכבוד לו באמת, שצריך להתחיל. חבל רק שהבנקים האחרים לא הולכים מיד בעקבותיו. אלא אם כן אתה יודע משהו?
גבי גזית : קודם כל יש לי בשורה גם בענין הזה, אבל אני רוצה להגיד בהקשר למה שאמרת עוד נקודה קטנה והיא באמת, תראה, אם פעם התקשורת גם נהגה רק לתת, להציג נושאים מהצד הביקורתי השלילי, הנה היום כבר מתחילים לראות שבתקשורת, ואתה כרגיל בנושא הזה מוביל, מביאים גם דברים חיוביים כדי להראות לכם שאפשר לעשות דברים טובים ולייצר גל של פעילות חיובית. ואכן באמת הבנקים האחרים מיד קופצים על הדבר ופועלים במסגרת "נגישות ישראל". ואני רוצה להגיד לך שזה לא רק בנק הפועלים שהוא הגדול ומיד אחריו גם בעשרות סניפים, וגם תזכור במזרחי, והבינלאומי, וירושלים, והחייל, וכולם, כולם באמת הם בעולם העסקי…
גבי גזית : שמע, אם הם ישקיעו בזה כסף, ואני מניח שזה דבר לא זול באופן מיוחד הדבר הזה, אז אנחנו נפסיק להציק להם תקופה מסוימת בענייני עמלות. כי אם העמלות שלנו הולכות למשל לפרויקטים כאלה, אז אני מוכן לסבול את זה בהחלט.
יובל וגנר : אז א- אני מסכים איתך. אבל יותר מזה, אני יכול להגיד לך שיש לי פה מסר בכלל לעולם הקמעונאות, לעולם העסקי. והמסר שלי הוא, שיראו בנושא ההנגשה, שידעו, עסק נגיש שווה עסק מרווי.
גבי גזית : יפה, נכון.
יובל וגנר : וההוצאה הזו היא לא הוצאה רק תרומה לקהילה, ההוצאה צריך להסתכל עליה כהשקעה.
גבי גזית : יפה. אבל אני רוצה לנצל את הזמן. הבנתי…
יובל וגנר : …יביא עוד כוחות ויביא רווחים, ואז זה שווה.
גבי גזית : הבנתי את זה, יובל. מילה אחת – איפה עדיין אין את ההתקדמות הראויה והרצויה? איפה צריך לדרוך על מישהו כדי שהדברים יקרו?
יובל וגנר : הדגש שלי הוא עדיין בעולם הפנאי, כל תחום המסעדות, הפאבים, בתי הקפה. 95 אחוז מהמקומות הם ללא שירותי נכים. גבי, האם אתה או אחד ממאזיניך היקרים היה הולך למסעדה או בית קפה שהיה יודע שאין שם שירותים רגילים? לא. אין סיכוי.
גבי גזית : נכון. נכון.
יובל וגנר : תחשוב על זה שב-95 אחוז מהמקומות האלה אין שירותי נכים. מה זה אומר לגבינו.
גבי גזית : טוב, אז תשמע, יש לך את הרשימה של המקומות שיש בהם שירותי נכים?
יובל וגנר : זהו, כל מי שצריך לדעת איפה יש ואיפה אין,
גבי גזית : לא, לא, אנחנו נעשה את זה פה, אנחנו נדבר אחרי השידור, תכין לנו רשימה, תפקסס לנו אותה ואנחנו נתחיל לעשות פרסום למקומות שבהם יש. זה הכל. נורא פשוט. בסדר?
יובל וגנר : בשמחה רבה.
גבי גזית : תודה רבה יובל וגנר, יו"ר עמותת "נגישות ישראל".