עמותת נגישות ישראל יזמה זו השנה הרביעית את ועידת נגישות ישראל, במטרה להוות פלטפורמה מקצועית לימודית ומעשירה לנושאי נגישות וכבמה לחשיפת חידושים טכנולוגיים מעולם הנגישות הגלובלית שאין שנייה לה.
מרצים ואורחים בכירים מרחבי העולם
אל הוועידה הגיעו אורחים רמי דרג ועשיה מרחבי העולם ביניהם, הגב' דניאלה בס – מנהלת המחלקה למדיניות ותכנון חברתי באו"ם שדיברה על נגישות כאמצעי לקידום שוויון ושילוב גלובאלי. הגב' אנה גרציה לאורה, נשיאת ארגון התיירות הנגישה האירופי שהציגה סיפורי מקרה על קידום הנגישות במדינות אירופה וסקרה יתרונות כלכליים של תיירות נגישה. עוד בנושא זה עסק הנציב ויקטור קאליס, ממונה הנגישות בעיריית ניו יורק שהציג את התיירות הנגישה בניו יורק, שמהווה מנוע לתנופה כלכלית בעיר. הגב' אן הוי ממשרד הכלכלה, התעסוקה והתשתיות באונטריו קנדה הגיעה להציג את מודל הטמעת הנגישות שמיושמת כעת באונטריו, בדגש על עסקי התרבות והפנאי שצריכים להשלים תהליך נגישות עד שנת 2025. עוד הגיעו מר מרטין אסל – מייסד קרן ESSL האירופית ומייסד מועצת עתיד העולם, ד"ר מייקל פמבק מ- Zero Project והגב' לארה שוולר מהמוזיאון לאומנות מודרנית MoMA בניו יורק.
בוועידה השתתפו כ-700 אנשים בהם בכירי העולם העסקי, סוכני תיירות, מדריכי טיולים, מנהלי מוזיאונים ומוסדות תרבות, מלונאים, מנהלי חברות תעופה ותחבורה, אנשי מקצוע בתחום הנגישות, אדריכלים, מעצבים ומהנדסים, נציגי רשויות מקומיות ומשרדי ממשלה, מורשי ורכזי נגישות, נציגי ארגוני נכים, ספקים מתחום הנגישות ומשתתפים נוספים הפועלים לקידום הנגישות בישראל.
הוועידה התקיימה על רקע תקנות נגישות שנכנסו לתוקף, המחייבות הנגשת מקומות ושירותים לרווחתם של אנשים עם מוגבלות. זאת הייתה הזדמנות לקהל הישראלי ללמוד ממרצים בכירים מהעולם על התפתחויות מתחום הנגישות הגלובלית ולשמוע דוגמאות להצלחות בהטמעת נגישות בעולם.
מושבים מקצועיים
פאנלים והרצאות שונות בוועידה עסקו בכל עולמות הפנאי והתיירות הסובבים אותנו: שירות נגיש, נגישות בבתי מלון, בשדות תעופה ובמטוסים, טכנולוגיה בשירות הנגישות, נגישות מוזיאונים ומרכזי מבקרים, האתגרים בהנגשת ערים עתיקות ואתרי מורשת, נגישות רכבות, אוטובוסים ומוניות, נגישות חושית, שיווק פרסום ומכירת תיירות נגישה, נגישות פארקים, גנים ומבנים לשימור, ודיון מיוחד לקראת הקמת ארגון תיירות נגישה גלובלי עם נציגי המדינות השונות, בהובלת הגב' אנה גרציה לאורה, נשיאת
ENAT– ארגון התיירות הנגישה האירופי.
פרס נגישות ישראל" ע"ש שמחה לוסטיג ז"ל
במהלך הועידה הוענק "פרס נגישות ישראל" 2016 לקידום הנגישות, על שם שמחה לוסטיג ז"ל, פרס המוענק על עשייה המהווה דוגמה לחיקוי או השראה בתחום קידום הנגישות, ותערוכת ספקי נגישות שיציעו פתרונות נגישות מתקדמים ונחוצים.
בפרס 'נגישות ישראל' זכו: אגמון החולה – קק"ל, 'החדר אדריכלים' והמכללה האקדמית אחווה. ציון לשבח הוענק למועצה מקומית דליית אל כרמל ולמכללה הטכנולוגית חולון ותעודות הערכה הוענקו לרכזי הנגישות של 'מגדל – חברה לביטוח' ושל המצפה התת ימי באילת.
יובל וגנר
, מייסד העמותה, נשא דברים גם הוא על הקשר שבין עסקים נגישים למדינה נגישה. וגנר בירך ואמר "ועידת נגישות ישראל הרביעית הינה בינלאומית. ישראל נמצאת בתקופה בה החקיקה מחייבת יישום והטמעת נגישות בעסקים, רשויות וארגונים. בוועידה משתתפים כל גורמי העניין הפועלים לקידום הנגישות מהארץ ובעולם ומטרתה הינה לקדם את הנגישות בישראל ולשפר את הידע והיכולות המקצועיות של כל העוסקים בתחום: יועצים, נציגי חברות וארגונים, ספקים ואנשים עם מוגבלות. אנו גאים להיות חלק מתהליך זה למען שיפור הנגישות איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם בישראל"
לפי נתוני הלמ"ס במדינת ישראל חיו בשנת 2015 מעל 1,600,000 אנשים עם מוגבלות שהם כ- 19% מכלל האוכלוסייה. ועידת 'נגישות ישראל' הרביעית העלתה על סדר היום את הנגשת כל סביבות החיים לטובת אנשים עם מוגבלות, במגזר העסקי, המוסדי, המוניציפאלי, הממשלתי והפרטי.
צילום תמונות: חיים קמחי, מיכל טימר בכור, אלי פרכטר, יוסי זמיר