הנציבות פרסמה דו"ח נתונים חדש עלמצבם של אנשים עם מוגבלות בישראל.
הדו"ח מבוסס על נתונים שנאספו בישראל במסגרת הסקר החברתי השנתי שמבצעת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מאז שנת 2002.
הנתונים בנוגע לילדים לקוחים מתוך מחקר משותף של מכון ברוקדייל והמוסד לביטוח לאומי – שפורסם בשנת 2000.
הדו"ח לשנת 2009 מסכם את המצב של אנשים עם מוגבלות בישראל בתקופה 2002-2007.
החידוש בדו"ח הוא בהצגת נתונים על תנאי הדיור של אנשים עם מוגבלות בישראל. הצגת הנתונים על דיור מאפשרת חשיפה של מידע משמעותי וחשוב בנוגע למידת שילובם והשתלבותם הפעילה והשוויונית של אנשים עם מוגבלות בחברה ובקהילה.
באשר למכלול הרחב, המסקנה המרכזית שעולה מהדו"ח היא כי בשנים 2002-2007 לא נרשמו שינויים משמעותיים בפערים בין אנשים עם מוגבלות ליתר האוכלוסייה. הפערים בין הקבוצות נותרו רחבים כפי שהיו. עם זאת, בשנה האחרונה מסתמן צמצום פערים קטן אך מעודד. מוקדם עדיין לקבוע האם מדובר בתחילתו של השיפור המיוחל.
לדברי אדר' שמואל חיימוביץ', נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות:"בעידן בו המסגרות החברתיות הולכות ונפרמות וניתן דגש לביטוי ה"עצמי", שומה עלינו להיות זהירים כפליים ולהיות רגישים לצורך האנושי להיות חלק מחברה. על כולנו להיות פתוחים ולאפשר מימוש רצון זה. אנו מאמינים כי על ידי איתור חסמים ומחסומים, סילוקם, ואף עדיף מניעת הצבתם, תינתן הזדמנות להתנהלות סבירה ושוויונית בחיי היום יום, בדיור, בתעסוקה, בחינוך, בתחבורה ציבורית ובבילוי שעות הפנאי. הנציבות פועלת לשינוי המציאות, באמצעות מניעת הפליה, קידום חקיקה, הסברה, הדרכה, הפקת מדריכים, הפעלת אתר אינטרנט, מעקב אחר יישום החוק ואף אוכפת את דרישות המחוקק על פי הסמכויות שהוא עצמו נתן לה".