בישראל 2013, על מנת להסדיר חניית נכים מחוץ למקום מגורים עבור רכב ספציפי, יש להגיש בקשה מפורטת בצירוף מסמכים המעידים על הצורך בחניה כזו, לרשות המקומית שבתחום אחריותה מבוקש סימון החניה.
לפירוט בנוגע לנוהל הגשת ההצעה – לחצו כאן
אנו, בעמותת נגישות ישראל סוברים כי לצורך סימון חניית נכה, צריכה להיות לוגיקה מותאמת לצרכי אותו אדם עם מוגבלות לכל הקשור לחניה מחוץ למקום מגוריו.
כך למשל, כאשר במקום מגורים (בניין מגורים, בית פרטי וכדומה) קיימת חניה פרטית מקורה / צמודה / תת קרקעית, נראה כי הצורך בסימון חניית נכים מחוץ לאותו מקום המגורים יתייתר.
אם כן, עולה השאלה האם בטרם מתן האישור לסימון חניית נכים מחוץ לבית מגורים, כל רשות מבצעת בדיקת תאימות לפי האמור לעיל.
מכיוון שלכל רשות נהלים שונים, הבדיקה והאכיפה לצורך כך הינה מסורבלת ודורשת משאבים רבים. חופש ההחלטה לכל רשות גורמת לאי סדר בכל הקשור לנושא סימון חניית נכים מחוץ לבתי מגורים ועל כן יש צורך בהסדרת חוק שיעגן בתוכו את התנאים למתן היתר סימון חניית נכים ע"י הרשויות המקומיות, באופן גורף לכולן ולא ע"פ נהלים משתנים של כל רשות ורשות.
בפקודת התעבורה קבוע כי:
הצבת תמרור במקום חניה לנכה (תיקון מס' 96) תשע"א-2010
70ב2. (א) מי שהקצה לפי כל דין מקום חניה לנכה במקום ציבורי, ימסור הודעה לרשות תימרור מקומית על מקום החניה שהקצה; רשות התימרור המקומית תציב תמרור לסימון מקום החניה בתוך 30 ימים מיום שקיבלה הודעה כאמור, או מיום שקיבלה הודעה מאדם אחר על הקצאת מקום החניה האמור, והכל זולת אם רשות התימרור המרכזית הורתה אחרת.
(ב) השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע כי הוראות סעיף זה יחולו גם על מקום חניה שהוקצה לנכה לפי כל דין במקום המשמש למגורים שאינו מקום ציבורי.
(ג) בסעיף זה, "מקום ציבורי" – כהגדרתו בסעיף 19ז לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998.
כמו כן, ישנה הצעת חוק של זבולון אורלב משנת 2009 לתיקון חוק החניה לנכים בנוגע לסימון חניות הנכים, טרם בוצע תיקון הנושא.
מצ"ב הצעת החוק.