כאשר מקישים ב"גוגל" את צמד המילים "אני הולך", מיד צץ ועולה המשפט "אני הולך לבית שאן….."
, לפי שירו של הזמר גרי אקשטיין:
"
…יש מקום אחר והוא הרבה יותר יפה, האוויר נקי וזה ממש שווה זהב…"
זו התחושה המזמינה שמקבל המבקר במבני
אבן הבזלת, בהם ממוקמים "יד לבנים", הספרייה ומרכז "פסגה" – המרכז לפיתוח סגלי הוראה בבית-שאן.
אכן, לא רק האוויר היה נקי אחרי מזג אוויר סוער שלא פסח גם על אזור עמק הירדן ובית-שאן
– גם השמש האירה פניה. קבלת הפנים, שיתוף הפעולה, ההתעניינות במיזם הנגישות, ההתלהבות ובעיקר – ההתנסות בלקויות השונות אותה חוו עובדות ועובדי כל מחלקות העירייה, חיממו את הלבבות של כולנו.
לאחר כיבוד מפנק שהוכן ע"י תלמידי בית-הספר "גולני" לחינוך מיוחד וגמ"ח בית שאן, נפתח המיזם בדברי ברכה של ראש עיריית בית-שאן, מר רפאל בן-שיטרית וגב' יהודית אוחנה משרותי הרווחה. העובדים האזינו ברוב קשב להרצאתה של ד"ר רויטל שורץ-סבירסקי, מנהלת "נגישות ישראל צפון" (נ.י.צ.) בנושא "א' ב' של נגישות" ואחריה המשיכו לחלק המרכזי של המיזם "עד שלא תחווה, לא תבין".
בחלק זה התנסו העובדים בארבע תחנות התנסות בלקויות:
לקות בניידות - בהדרכת רויטל ומתנדבי נ.י.צ. גיל שירזי וחנוך ניר
– התנסות בנסיעה בכיסאות גלגלים והליכה בעזרת קביים בשתי דרגות חומרה.
לקות ראייה – בהדרכת
מתנדבות נ.י.צ. שוש טובול ואהובה שרון, שגם אירגנה וריכזה את המיזם באהבה ובמופת – התנסות בהליכה ובטעימת משקאות בכיסוי עיניים.
לקות שמיעה – בהדרכת רחלי רגב
– התנסות בקשיי שמיעה בעזרת אוזניות.
לקויות קוגניטיביות – בהדרכת תומר בורשטיין ורעות רונן, מנהלת פרויקטים הכשרה והדרכה ברשויות המקומיות, ממרכז עמותת "נגישות ישראל".
יום הפעילות הסתיים בהתכנסות לשיחת משוב, בה שיתפו
עובדי העירייה נותני השירות בתחושותיהם. חלק מן התגובות שעלו בשיחה:
"זה פותח את הראש ואת הלב" , "תודה על שחשפתם אותנו לנושא" , "מעתה אשים לב יותר לאנשים עם מוגבלות" , "אשתף פעולה ואציע עזרה" , "בהרצאות השונות, בתיאוריה ובסיפורים זה מרגש, כואב ועצוב, אך בהתנסות זה לגמרי שונה, כי אז נחשפים לקושי העצום".
וממכתב ששלחה הגב' יהודית אוחנה- מחלקת הרווחה בעיר, לרויטל שורץ-סבירסקי:
"אני רוצה להודות לך ולצוות המתנדבים על יום קסום , יום שפתח בפנינו בצורה מוחשית את ההתמודדות היומיומית של אוכלוסיה מיוחדת החיה בקרבנו , ויתכן שמתוך בורות לא "ראינו" אותה.
קיבלנו אין ספור טלפונים מאנשים שהשתתפו ביום זה, שהביעו את התרשמותם מיום זה. התגובות היו, "אני עכשיו שמה לב למדרכות ולמעברי חציה" , "אנחנו חייבים לעשות משהו כדי לקדם ולאפשר להם לחיות כמונו" ועוד כהנה וכהנה תגובות שמחממות את הלב ונותנות לנו, חברי הפורום, אנרגיות ומוטיבציה להמשיך הלאה.
יישר כח, המשיכו והפיצו את הסדנאות הללו ברחבי הארץ, ואולי כדאי לערוך יום כזה גם לנבחרינו – חברי הכנסת"
במיזם הזה הבאנו לנותני השירות בעיריית בית שאן את חזון עמותת "נגישות ישראל" שהנו – לפעול על מנת לאפשר לאנשים עם מוגבלות להשתלב בחברה בשוויון, בזכות, בכבוד ובמקסימום עצמאות.
צילמה: צעירה נחמיאס, מתנדבת נ.י.צ.