לאחר פעילות ההסברה בנושאי הנגישות וקבלת השונה שערכה נגישות ישראל צפון (נ.י.צ.) לחניכי המכינה הקדם-צבאית (קד"צ) "חנתון", הגיע תורה של מכינה "גל".
מכינה זו, המיועדת לחילוניים, דתיים ומסורתיים, הוקמה ביוזמה של "מרכז מעשה" ובשיתוף עם תנועת "אחריי!". חניכי המכינה גרים בלב שכונות בערים עכו, חיפה וקריית ביאליק ועוסקים בלמידה חווייתית ועשייה חברתית ענפה עם נוער בסיכון וצעירים עם צרכים מיוחדים במערכת החינוך בערים הללו, במקביל לתהליך התפתחות אישי וקבוצתי המלווה בצוות הדרכה מקצועי בעל ניסיון רב. מטרת המכינה היא לעצב ולהכשיר קבוצת בני נוער שתתמקד בהיסטוריה ובגיאוגרפיה של ארץ ישראל ובלימודי יהדות, לפתח כישורי מנהיגות ומודעות חברתית, להכין לשירות צבאי משמעותי ביחידות שדה קרביות ולתפקידי פיקוד וקצונה.
יום הפעילות המיוחד, שהתקיים ב-27/3, נפתח בהרצאה משותפת של מנהלי נגישות ישראל צפון-נ.י.צ. גיורא לב וד"ר רויטל שורץ-סבירסקי, אשר חלקו עם המדריכים והחניכים את סיפור חייהם, התמודדותם עם המוגבלות וסיפורה של עמותת נגישות ישראל ושלוחתה הצפונית נ.י.צ.
בהמשך, הוכנסו המשתתפים עטויים בכיסויי עיניים לאולם בית "יד לבנים בקריית ביאליק, בו נערכה ארוחת החושים. את המנה הראשונה, חומוס, פיתה וחמוצים, אכלו בחשיכה עם כיסוי עיניים ולאחר מכן השלימה את החוויה מתנדבת נ.י.צ. בתיה טאובר שסיפרה את סיפור חייה, כיצד איבדה את מאור עיניה ואת אופן התנהלותה בחיי יום יום ועם כלב נחייה. הארוחה המשיכה תוך שילוב בין התנסות חווייתית לסיפורי החיים.
לקראת המנה העיקרית, מאפה, סלט ותוספות, המשתתפים עטו כפפות קשיחות על ידיהם, במטרה להתנסות בפעילות יומיומית תחת מגבלה פיזית.
את מנת הקינוח נאלצו הסועדים לבחור עם אוזניים אטומות באוזניות, מצב אשר המחיש את קשיי התקשורת וההבנה אשר חווה אדם עם לקות שמיעה במצבים יומיומיים. את החווייה השלימה סמדר הרוש, מתנדבת נ.י.צ., אשר סיפרה על התהליך בו "יצאה מהארון" והפנימה את לקות השמיעה עימה נולדה וכן את האופן בו היא מנגישה את חייה.
במהלך הארוחה ברך את הנוכחים מנהל אגף החינוך בקריית ביאליק עמי ראובן, אשר ציין את העשייה החברתית החשובה המשלבת את פעילות ההסברה של עמותת נגישות ישראל עם זו של חניכי המכינה קד"צ "גל" ואת התרומה החשובה של נ.י.צ.למערכת החינוך בקריית ביאליק.
המפגש הסתיים בדברי משוב והתרשמות נרגשים מפי חניכי המכינה, שתיארו כיצד הושפעו מההתנסות החווייתית שעברו, כיצד הבינו את הקושי היום-יומי שחווה אדם עם מוגבלות ועד כמה השתנתה תפיסת עולמם כתוצאה מכך.
תודה חמה למתנדבי נ.י.צ. – גיורא לב, רחל שפק, ראובן שפיץ, חנה נויהוף, בתיה טאובר וסמדר הרוש-גרוסמן.