תיכון אורט בנימינה מקיים בקרב תלמידיו בצורה מתמידה במהלך השנים האחרונות מיזמי הסברה להגברת מודעות לנושאי הנגישות וקבלת השונה.
בהמשך לעשייה החברתית החשובה הזו, גם השנה התקבצו תלמידי שכבת כתות ז' ביום ה' 18.1.18 באשכול הפיס הממוקם במתחם ביה"ס לתכנית "נאמני נגישות" של עמותת נגישות ישראל.
במהלך הפעילות עברו התלמידים הרצאת א' ב' של נגישות, שבה למדו על המוגבלויות השונות, על נגישות, הגברת המודעות וכלים למתן עזרה לאנשים עם מוגבלות בעת הצורך.
לאחר מכן התלמידים עברו הפנינג תחנות התנסות שהופעלו והועברו על ידי מדריכי עמותת נגישות ישראל ומתנדבי נגישות ישראל צפון-נ.י.צ, וביניהן: תחנת מוגבלות בראייה, מוגבלות בניידות, מוגבלות קוגניטיבית ותחנת שפת הסימנים.
התלמידים עברו מסלול מכשולים על כיסאות גלגלים
כל תחנה כללה מפגש עם אדם עם מוגבלות ששיתף בסיפורו האישי, קשיים והתמודדויות שהיו לו בביה"ס כתלמיד עם מוגבלות, הצלחות מעוררות השראה, מהי נגישות עבורו וכוחה של הנגישות ככלי לשינוי חברתי.
בנוסף לכך בכל תחנה המשתתפים עברו התנסות חווייתית שדימתה את אותה מוגבלות:
מסלול מכשולים על כיסאות גלגלים – תחנה המדמה מכשולים שאדם עם מוגבלות בתנועה נתקל בהם בחיי יום-יום.
היכרות עם מוגבלות בראייה – התנסות בהליכה "עיוורת" עם כיסויי עיניים לתוך הכיתות וניסיון לבצע משימות בעיניים מכוסות;
היכרות עם שפת הסימנים, שבה פגשו המשתתפים מדריך חירש, למדו כיצד ניתן לתקשר איתו והתנסו במשחקי תקשורת ללא שמיעה.
היכרות עם עולמם של אנשים עם מוגבלות קוגניטיבית ותקשורתית.
התלמידים התנסו במוגבלות בתפקוד הידיים
בתום ההפנינג, קיימו התלמידים שיחת סיכום שבה שיתפו בתחושותיהם ואת ההתרגשות העזה שחוו, תוך גילוי סובלנות והצפת שאלות בוגרות ומעמיקות – כולל שינויי תפיסה וקבלת השונה.
תלמידה שיתפה: "זה היה כל כך עוצמתי בעיניי , לשמוע כל אחד ואחד את הסיפור שלו". תלמיד אחד סיפר: "אני למדתי שמספיק שיהיה חור קטן במדרכה, וזה מספיק קשה כדי שאדם עם מוגבלות לא יוכל לעבור." תלמיד נוסף אף ביקש להראות לכולם מה הוא למד בשפת הסימנים, עלה לבמה וסימן לכל הקהל "היה לי כיף ממש".
התלמידים עברו סדנת היכרות עם שפת הסימנים