כ- 240,000 איש מכ-170 רשויות, הצטרפו ל-35 מליון בני אדם ברחבי העולם, ביום הניקיון הבינלאומי, שהובילה קק"ל בישראל זו השנה העשירית.
2,600 טון אשפה נאספו בפעילויות ניקיון שקיימה קק"ל בשטחים הפתוחים וביערות בכל רחבי הארץ.
קק"ל ערכה את האירוע המרכזי של יום הניקיון ביער חזון בגליל, בהשתתפות מאות תלמידים יהודים וערבים וחיילים מבסיסי צה"ל בצפון. התלמידים והחיילים לבשו כולם את מדי יום הניקיון – חולצות, כובעים וכפפות, ופשטו על היער כדי לאסוף לכלוך שמטיילים השאירו אחריהם.
יום הניקיון נמשך גם בשעות אחר הצהריים, כאשר קהילות רבות יצאו למבצעי ניקיון בכל רחבי המדינה. בקרית ביאליק, למשל, נציגי קבוצת "קהילה נגישה", הפועלים לשיפור הנגישות לאנשים עם מוגבלויות, יצאו לנקות את חורשת הערמונים בעירם. החורשה כוללת פינת פיקניק נגישה לכסאות גלגלים, והאנשים שנהנים מהמקום ביום יום, באו לנקות את השטח מאשפה ופסולת.
ד"ר רוויטל סבירסקי, חברת מועצת העיר בקרית ביאליק ומתנדבת ב"קהילה נגישה", מסבירה שהמסר שהם רוצים להעביר הוא שאנשים עם מוגבלויות פועלים למען עצמם, ולא מחכים שאחרים יעשו בשבילם את העבודה. סבירסקי לא נותנת לכסא הגלגלים לעצור אותה בדרכה לפעילות קהילתית עניפה, ומוכיחה במעשיה שהדבר אפשרי. "אם אנחנו מצפים מהחברה להתייחס אלינו כשווים, גם אנחנו מחויבים לראות את עצמנו כחלק מהחברה", אמרה.
לדברי שמעון לוין, רכז "קהילה נגישה" בקרית ביאליק, הארגון מעודד שיתוף פעולה בין אנשים נכים ולא נכים, במטרה לפעול ביחד למען החברה והסביבה.
חיים אוחנה איבד יד אחת, אבל משתתף בפעילות הניקיון כמו שאר חבריו. כשרואים אותו אוחז את שקית הניילון בפיו ואוסף לכלוך מהרצפה בידו, מבינים באמת מהי נחישות. "חשוב לי להשתתף ביום כזה. האמת שלא מספיק יום אחד, צריך לשמור על הסביבה כל השנה", אמר אוחנה.
למבצע הניקיון בחורשה הצטרפו גם חניכים ומדריכים בתנועת הצופים, ביניהם צופי צמי"ד – ילדים עם צרכים מיוחדים שמשתלבים בפעילות התנועה. שבט הצופים צמוד לחורשה, כך שמבחינת חברי התנועה הם ממש יצאו לנקות את חצר הבית שלהם.