גני מרוויאס בנס ציונה משמשים לאירועים (חתונות וכו') משנות התשעים. למרות זאת לא היה להם (בעת כתיבת שורות אלה) רישיון עסק ויש תלונה על קשיי נגישות. ב- 2017 נמסר לנו שהעסק נסגר
לפי אתר "חתן-כלה" המקום עבר ב- 2010 "מתיחת פנים" (שיפוץ).
בתלונה שהגיעה באוקטובר 2010 נכתב:
"אני נכה מרותק לכסא גלגלים … ניגשתי לשרותים ונזקקתי לגבר, שיסייע לבת זוגי כדי לדחוף את הכסא. קיים הבדל גובה עצום, הדרך משובשת, מלאה מהמורות, בחלקה מרוצפת. זוועה!! יש להעיר, שהגנים האלה מאוד מפוארים ויקרים, ולצערי, לא מצאו את ה"גרושים" או [חוסר] איכפתיות לתקון המעוות."
הנושא של נגישות גני ואולמות אירועים הוא מרגיז ביותר. חלקם הגדול פועלים ללא רישיון עסק או שהרשויות מעלימות עין מליקויי נגישות. גם גני מרוויאס פעלו תקופה ארוכה ללא רישיון עסק וייתכן שגם כעת טרם הושלמו ההליכים מול העירייה. יש פס"ד מיום 13.10.2010 (דהן נגד גני מרוויאס) שאפשר לראות בו ציטוטים כמו:
"הנתבעת …, ומוסיפה כי הינה פועלת מזה כחמש עשרה שנה אף שאין לה רישיון עסק, וכי אינה מצויה בקשיים כלכליים כלל. הנה כי כן, הנתבעת מודה בכתב הגנתה שאין ולא היה בידה רישיון עסק…. המסמכים שצירפה הנתבעת לכתב ההגנה -אישורים מטעם העירייה- מעידים על כך שהנתבעת היתה בהליכים להשגת רישיון עסק, אך לא היה לה רישיון כזה".
על ההתנהלות הפלילית של בעלי "גני מרוויאס" אפשר לקרוא ב"גלובס" (2004).
באופן כללי אנחנו ממליצים להעדיף אולמות וגני אירועים עם רישיון עסק תקף בלבד. זה נוגע לבטיחות וביטוח ולא רק לנגישות. אם הפעלת אולם ללא רישיון-עסק תהיה עבירה פלילית שאוכפים אותה, התופעה תיעלם ותהליכי האישור יתקצרו. באתר משרד הפנים כתוב: "ניהול עסק ללא רשיון מהווה עבירה פלילית על פי החוק והעוסק בכך צפוי לצוי סגירה, קנסות גבוהים ואף למאסר". כאמור, הבעיה היא אכיפה…
פנינו למחלקת רישוי עסקים בעיריית נס ציונה בבקשה להקפיד על נושא הנגישות אם וכאשר יוענק ל"גני מרוויאס" רישיון עסק. לא ראינו מאז סימנים של ניסיונות אכיפה…
ב- 2017 נודע לנו במקרה שהעסק נסגר / פשט רגל בתחילת 2016. למרות זאת חשוב להכיר את המקרה כדוגמא לבעיה קשה במימוש החוק בכל הנוגע לרישוי עסקים מהסוג הזה.