Skip to main content

היכל הספורט ביד אליהו ("נוקיה" לשעבר)

בתחילת 2005 הגיעה תלונה על בעיות נגישות שם. יו"ר "נגישות ישראל" שלח מכתב מפורט להנהלת ההיכל תוך ציון הנקודות העיקריות שחייבים לתקן כדי שאנשים עם מוגבלויות יוכלו לצפות במשחקים ובמופעים בצורה מכובדת.

 

במהלך 2005 בוצע שיפוץ בליווי יועץ נגישות ידוע, לדברי ההנהלה. יש כעת מספר מקומות לכיסאות גלגלים (לא רק על המגרש) ושירותים מותאמים. כוונתם הייתה לעמוד בכל דרישות החוק. למעשה יש עוד בעיות…
התלונות הן בעיקר על חניות הנכים באופן כללי ועל סידורי הנגישות כאשר ההיכל משמש למופעים (לא משחקים). כשיש הצגה (כמו "מאמא-מיה" ביוני 2007) חוסמים את מחצית ההיכל כדי שלא יהיו צופים מאחורי הבמה. החלק החסום כולל את הסידורים לנכים ולכן אילתרו גישה בחלק הפעיל. האילתור הזה כולל שיפוע תלול ומסוכן, ואת זה חייבים לשנות. באפריל 2007 הגיעה תלונה מאד מפורטת שעיקריה:

"מכיוון שאני מרותק לכיסא גלגלים, ביקשנו מקומות המיועדים לכך, ואכן זו לא הייתה בעיה. כמוכן, הובטח לנו כי ישנה חניית נכים צמודה להיכל …. המשטרה נתנה לנו ללא בעיות להגיע אל החניון, ואזי שם נאמר לנו ע"י האיש בחניון כי כל חניות הנכים תפוסות והמקום היחיד בחנייה הינו כ-300-400 מטר מהכניסה. 

בחוץ היה מבול, אז ביקשנו שאימי תוריד אותי קרוב לכניסה ואחר כך תחזור לחנות רחוק יותר. נתקלנו בסירוב לא ידוע מאיזה סיבה, ואז החלטנו שאימי תצא ותחפש את הדרך המהירה ביותר להיכל בין המכוניות. כשהיא חזרה התברר לי כי אין מעבר להיכל דרך אותה החנייה, וגם, אם כבר, אז הורידו את מחסום החנייה ולא ניתן לגשת להיכל דרך הכביש, בגלל שזה שעמד בשער עזב את המקום כבר כי החנייה התמלאה עד אפס מקום (ואם מישהו רוצה לעזוב באמצע המופע, אז זה בלתי אפשרי?!), אימי הלכה לחפש אותו, ואז להפתעתה צמוד להיכל, בכניסה נפרדת, זו המיועדת לעובדי ההיכל ומפיקי האירוע, היו כ-12 מטר של חניית נכים (8 מקומות). אימי החליטה שיהיה כדאי להכנס לשם, ובינתיים המשיכה לחפש את אותו הבחור … לכשהוא אותר, הוא סירב לאפשר לנו לחנות בחניית הנכים, למרות שברשותנו תו נכה ורכב מסחרי המיועד לנכים.

לאחר ויכוח מילולי של כ-15 דקות, הוא בסופו של דבר עשה לנו טובה והסכים לאפשר לנו לחנות בחניית נכים. הוא העלה בשבילנו את המחסום לצאת מהחנייה, ואז כשהגענו לכניסה של החניון המיועד לנו, אותו הנער חניון דרש תשלום חוזר של 20 ש"ח עבור החנייה ..

כשביקשנו לדבר עם האחראי, הוא החליט להיות גיבור ואמר שהוא הקובע והפנה לנו גב והתחיל ללכת, מצידו שלא נכנס כלל. רק לאחר שאנשים שעברו באזור הקימו מהומה קולנית, הוא הסכים לאפשר לנו להגיע לחניות הנכים, וקינח במשהו בסגנון שתחנקו עם התו נכה שלכם. וכזכור, כל זאת תחת גשם שוטף. 

במזל באמת הספקנו לתחילת המופע כי הוא אחר להתחיל בעשרים דקות, אך עם זאת נגרמה לנו עוגמת נפש. זו הייתה הפעם הראשונה שלנו בהיכל, ובגלל חוסר התמצאות באזור כמעט ואכלנו אותה עם ללכת כמה מאות מטרים למקום תחת גשם. 

זה גם בין המקומות הבודדים שעדיין גובים תשלום מנכה, ולכן מגיע לו יחס משפיל כזה? פנינו גם להנהלת ההיכל, אבל אני אופתע אם אקבל תגובה מהם לגבי איך נותנים למישהו בן 20 חסר כל היגיון לנהל את החניון. 

מעבר לכך החנייה לרכב עם מעלון נורא צרה, והדבר יקשה לצאת מהרכב אם חלק מהחנייה תהיה תפוסה. . 

יש לציין דווקא לטובה את המאבטחים בתוך האולם שהיו אדיבים, ואת המקומות הטובים המיועדים לנכים (גם אם קרה ונמכרו 4 כרטיסים לאותו מקום בדיוק בשביל כיסאות המלווים). המופע היה לא רע, אבל התנהגות נער החניון הייתה מחפירה, בלתי הולמת ופגעה בהנאה שהופקה מכל האירוע".

הסיפור הארוך לעיל הוא דוגמא לכך שגם אם הסידורים הפיזיים טובים והתכנון מעולה, הנגישות נפגעת בגלל שירות גרוע.

 

בינואר 2012 מוגשת תביעה ייצוגית נגד חניון ההיכל בנושא תשלום עבור חניה לנכים.

 

במרץ 2012 מגיעה תלונה על היעדר סידורים למוגבלי ניידות שלא משתמשים בכיסאות גלגלים אך גם לא מסוגלים לטפס במדרגות ליציע. המתלוננת היא מנויה של "מכבי ת"א" והיא עברה מסכת של תלאות כשניסתה לצפות באחד המשחקים. בהתערבות מהירה של בכיר בהנהלת "מכבי ת"א" (בעקבות פקס ששלחנו) סודר למתלוננת מקום נגיש במשחק הבא בסדרה. אנחנו לוחצים לסידור כללי ולא פרטני עבור צופים עם מגבלות ניידות דומות.

 

באפריל 2013 מגיעה תלונה קשה על הסידורים למשתמשים בכיסא גלגלים לקראת ה"מופע של יאני". המתלונן מנסה במשך שבועות לרכוש כרטיסים ודוחים אותו ב"לך ושוב" עם תירוצים שונים. אחרי שהעלה את התלונה בדף ה"פייסבוק" של "Eventim" (חברת הפצת כרטיסים), התחילו להגיע תשובות. הציעו לו כרטיס למקום המיוחד למשתמשים בכיסאות גלגלים וכרטיס למלווה (אישתו, שגם היא מוגבלת ניידות) במקום מרוחק. המתלונן ציטט את נציגת Eventim כאילו (מבחינת "היכל נוקיה") זה תואם את החוק ומאושר על ידי "עמותת נגישות". למותר לציין ש"נגישות ישראל" לא אישרה הפרדת משתמש בכיסא גלגלים ממלווה או בן-זוג וגם לא את ההליך המשפיל של הזמנת הכרטיסים המיוחדים (בהשוואה לרכישה מהירה של כרטיסים רגילים באינטרנט). פנינו להנהלת "היכל נוקיה" וקיבלנו תשובה חד-משמעית:

אנחנו שמחים על התגובה האסרטיבית, אך היא לא פותרת את בעיית המופע המדובר ב- 2013. כמו-כן צריך להבין שיש אפשרויות שונות לסדר את האולם והבמה למופעים שאינם משחק כדורסל. בחלק מהסידורים (המוצגים באתר היכל הספורט) חוסמים טריבונות שלמות באמצעות מחיצות וצריך לוודא שיש מקומות לכיסאות גלגלים בכל אחת מהאפשרויות האלה. צריך גם לוודא שלא יחייבו משתמשים בכיסא גלגלים (ומלוויהם) במחיר כרטיס גבוה מאד כאשר האופציה היחידה היא ה"אורקסטרה" (לפני הבמה, על הפרקט).

 

בפברואר 2014 הגיעה תלונה נוספת. משתמש בכיסא גלגלים ואביו קיבלו ממישהו (לא קנו ישירות) כרטיסים להופעה של ננה מושקורי. המקומות היו ב"אורקסטרה" (על הפרקט) ולא הייתה בעית נגישות. הפעם איש האבטחה סירב לתת להם לשבת שם והתפתח ויכוח ארוך שקילקל לצופים את ההנאה מהמופע. אנחנו ננסה לקבל הסבר גם על המקרה הזה.

 


ליצירת קשר עם ההיכל:

היכל הספורט ביד אליהו ("נוקיה")
רח' יגאל אלון 53
03-5376376/7/8
03-7301114 (פקס)


מידע נוסף וקישורים

 

 

אילוסטרציה באדיבות WEBSTOCKPRO

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן