Skip to main content

קניון "לב המפרץ" / "סינמול"

ב- 2008 הכרזנו על המקום (בעיקר מתחם הקולנוע החדש) כ"סיפור הצלחה". ב- 2011 מתגלות בעיות נגישות קשות מאד, חלקן תוצאה של תחזוקה ירודה.

בנובמבר 2011 התגלו הבעיות הבאות, חלקן פוגעות לא רק במוגבלי ניידות:

*. חניון בתי הקולנוע היה סגור. נוצר עומס בלתי סביר על הכניסה היחידה לחניון המקורה, שהיה בכניסה שלו בודק אחד בלבד. הפקק שנוצר מנע הפנייה יעילה לחניון החיצוני.

*. החניון המקורה עמוס ועלולים להיתקל במצוקת חנייה רצינית. מי ששילם מראש עבור כרטיסים לקולנוע צריך לקחת מקדם ביטחון משמעותי.

*. חסימת חניון הקולנוע מכריחה את הצופים ללכת מרחק גדול בתוך הקניון (אולי יש כוונה בכך…). זה מהווה קושי בעיקר למתקשים בהליכה למרחקים.

*. ה- VIP נוח למדי אם כי צריך לקחת בחשבון שיש מקום מסודר לכיסא גלגלים אחד בשורה הראשונה בצד. למי שמסוגל לעבור למושבים מחכות כורסאות "טלויזיה" חשמליות.

*. אין שירותי נכים במתחם ה- VIP.

*. בערב מסוים המעלית היחידה שנמצאה כמוליכה לחניון הייתה מקולקלת והתברר שגם המדרגות הנעות היורדות הושבתו. אנשים עם כיסאות גלגלים ואפילו עם עגלות תינוק התקשו לחזור לרכב שלהם. לא היו שלטי הכוונה או אנשים מטעם הקניון לסיוע.

*. התנועה אל הקניון וממנו ברכב היא סיוט בשעות הפעילות, במיוחד בתקופת העבודות על ה"מטרונית" והמחלפים באזור.

*. יש תלונות חוזרות על מכשולים בדרך להולכי-רגל בין "מרכזית המפרץ" לקניון. בחלק מהמעברים יש שיפועים, אך הם תלולים ומסוכנים (במיוחד אחרי גשם). יש מה לשפר גם בסימון חניות הנכים.

חניית נכים בלב המפרץ 2010

*. כדי למנוע שימוש בחניון המקורה כ"חנה וסע" של תחנת הרכבת, חסמו את הכניסה לחניון המקורה ואת חלק מהמעברים בשעות מסוימות. בשעות האלה לא ניתן להוריד ולאסוף נוסעים עם מוגבלויות סמוך לתחנה כפי שאפשר היה בעבר. באופן כללי מאלצים אנשים שממהרים לעבודתם ללכת דקות ארוכות דרך הפיתויים של הקניון ולא בדרך הקצרה.

באוגוסט 2011 הגיעה התלונה הבאה:

"יש חניה אחת חיצונית (בקרבת הכניסה למרכזית המפרץ) שם בוטלו כל החניות נכים.
רכב עם גג מוגבה אינו יכול להיכנס לכל החניונים כי הגובה של החניונים הוא 2.10 והגובה של הרכב הוא 2.20, לכן מה שנותר הוא לחנות בחוץ,
ובחוץ ליד הכניסה של אגד אין חנית נכים אחת, את הכל ביטלו".

מ"פניות הציבור" של עיריית חיפה קיבלנו תוך ימים ספורים את התשובה הבאה:

"מברור שנערך עם "חברת יפה נוף" כלה כי אכן בעקבות עבודות החברה במקום בוטלו מספר חניות נכים. הנושא הועבר למתכנן התנועה בפרויקט לסימון מחדש של מקומות חניה לנכים".

אנחנו מוחים על כך שחניות הנכים היו "הקורבן" הראשון לשיפוצים האלה.

בדצמבר 2015 הגיעה תלונה קשה על אי-כיבוד חניות הנכים והמעברים אליהן בחניון ה"סינמול":

"החניתי היום את רכבי בחניון בלב המפרץ כדי ללכת לסרט. כמובן שהשתמשתי בכסא הגלגלים שלי אותו הוצאתי מרכבי והתגלגלתי לכיוון בתי הקולנוע. כאשר נגמר הסרט ירדנו למפלס החניה והנה מישהו עומד על המדרכה כך שאיני יכול הגיע לרכבי. הרבה מכוניות חונות על המדרכה. בשלב מסויים התקשרתי למשטרה שרשמו תלונה אך התייאשתי ומצאתי לבסוף רמפה נוספת.

כמובן שהיו שם עוד כל מיני עבירות חניה: מכונית ללא תג של נכה, חניה במקומות שונים על המדרכה, חניה של מכונית ללא תג שנכנסה בין שתי מכוניות שחנו בשני מקומות חניה סמוכים…"

מנהלת "נגישות ישראל צפון" פנתה מיד לעיריית חיפה ולהנהלת הסינמול. ממנהל רשות החניה בעירייה הגיעה התשובה הבאה:

"במגרש החניה של קניון "סינמול" (לב המפרץ) מבוצעת אכיפה מוגברת ויזומה מדי יום ביומו בעיקר כנגד כלי רכב החונים במקומות המיועדים לנכים וזאת על פי בקשתה של רכזת הנגישות העירונית …

מתחילת שנת 2015 ועד היום נרשמו  227 דו"חות חניה בגין תפיסת מקום חניה לנכה בתוך החניון מלבד כ-4800 דו"חות נוספים שנרשמו מסביב לקניון "סינמול" בכל העבירות החמורות.

האכיפה מבוצעת בין השעות 07:30 ועד 19:30 ומעבר לשעות אלו, ניתן לפנות למשטרת ישראל.

חבל מאוד שהאזרח הנכה לא פנה למוקד 106 כי אז היינו יכולים לטפל במהירות  וביעילות כנגד הרכבים שהפריעו הן ברישום דו"חות חניה והן באיתורם של בעלי הרכבים המפריעים."

מנכ"ל ה"סינמול" כתב כך:

"… נושא של נגישות בכלל הינו ערך מאוד חשוב בעיניי ומיושם בקניון שלנו בפרט, ולא רק לאוכלוסיית הנכים ובעלי המוגבלויות.

אף לא ממזמן, חנכנו אזור חניות שלם לצורכי הורים עם עגלות תינוק, על מנת לייצר להם נוחות בנגישות לקניון.
 
לגופו של עניין ולנושא המדובר, אנו נלמד על שקרה, נסיק את המסקנות הנדרשות ואשמח לשתף אותך בהם."


מידע נוסף וקישורים

חסימת שיפוע בחניון סינמול, דצמבר 2015

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן