ב"בני ציון" ("רוטשילד" לשעבר) יש מצוקת חניה מתמשכת. המבנה הטופוגרפי של האזור מכביד על מי שינסה לחנות רחוק או להגיע בתחבורה ציבורית. מקומות החניה הקרובים ביותר לכניסה הראשית מוקצים לעובדים. חניות נכים (במספר קטן מהדרוש) מפוזרות ברחוב, ליד מרפאות החוץ וליד הכניסה. יש גם טענות בנוגע ליחס של המאבטחים למי שמגיע עם רכב של נכה.
בתלונה מפברואר 2009 נכתב, בין השאר:
"אני נכה וגם בגיל מתקדם. אין לי כסא גלגלים ובכל זאת אני לא מסוגלת לתפקד, ללכת מרחק קצר בלי להעזר ע"י מלווה. … לא היה חניה בכלל מחוץ לבית החולים בתוך מגרש בית החולים ליד המיון היו 2 מקומות חניה פנויים מלבד 2 מקומות לנכים שתמיד הם תפוסים. לא רצו לתת לי להכנס הנוהל לא להכניס נכים. אחר שלא היה לי ברירה, השתדלתי לא לסגור את הכניסה עמדתי על 1/4 כניסה . הבן שני גר לא רחוק מבית החולים צלצל למשרד הנהלה ולאחר דין ודברים אושר לי חניה. אני חושבת שיש לעשות מעשה. לא יתכן עובדי בית החולים חונים ברכב מספר שעות או שומרים לעובד לעדין בבית ולא לאפשר לנכים חניה. האם אי אפשר להביא את רוב העובדים בהסעה מאורגנת? כולם באים למשמרת באותה שעה וגומרים משמרת אותה שעה. הדבר ממש זועק לשמים איך צוות רפואי שאמור להבין חולים חושב רק הנוחות ולא טובת הציבור הנכים.".
המצב של העדפת העובדים על פני לקוחות נכים אופייני, לצערנו, למקומות רבים. יש דוגמאות למקרים של הסבת חניה ציבורית לחניית עובדים בניגוד לתוכניות שהוגשו לוועדות (לקראת הקמת המבנה). וכך, המערכת נאלצת להעדיף עובדים (שרובם לא משתמשים ברכב במהלך העבודה אלא רק כדי להגיע אליה ובחזרה) על פני יתר האזרחים. עובדים אלה "סותמים" את הכבישים בשעות השיא, בניגוד לרצון מעסיקי העל שלהם (הממשלה והעיריות הגדולות) להעדיף תחבורה ציבורית.
בעקבות התלונה, המתלוננת קיבלה תשובה מהנהלת בית החולים לפיה הקב"ט קיבל הנחייה לגלות סבלנות גדולה יותר ולסייע לנכים ככל האפשר בנושא החנייה. טרם ראינו הבטחה להוסיף חניות נכים.
לדברי הממונה על הנגישות בעירייה, יש במתחם כולו 14 חניות נכים, רובן ברחוב וליד מרפאות החוץ. לדעתנו זה לא מספיק (בודאי לא עבור בעלי תג נכה שצריכים להגיע לכניסה הראשית).
בדצמבר 2009 מגיעה תלונה על דלפק האחיות במחלקת השיקום. הדלפק גבוה עד כדי כך שיושב בכיסא גלגלים והאחות בדלפק לא יכולים לתקשר. כאשר היושב בכיסא גלגלים מנסה להגיע מהצד – כועסים עליו. תוך ימים ספורים הגיעה התשובה הבאה מרכזת הנגישות:
"הדלפק הקיים במח' שיקום מותקן במחלקה מעל 10 שנים ולצערי, כנראה עקב חוסר מודעות להנגשה בתקופה שהותקן, לא תוכנן בצורה האופטימלית והנגישה לאוכלוסיית המטופלים.
הדלפק המדובר עשוי משיש ולפיכך היכולת לבצע תיקונים מיידיים מוגבלת ביותר, דבר הגורם לצורך בהחלפה כוללת של הדלפק ולכך עלויות כספיות לא מבוטלות.
מחד גיסא, בית החולים פועל תחת תקציבים מוגבלים ומאידך גיסא, אנו מודעים וחושבים כל הזמן "נגישות" ואני תקווה כי הדבר יטופל בהקדם האפשרי לשביעות רצונם של המטופלים. הנושא יובא גם לידיעת הנהלת בית החולים".
אנחנו נמשיך לעקוב.
באוקטובר 2010 מגיעה תלונה על מצב החניה לנכים בבית החולים. המתלונן כותב (בין השאר):
"…ביקרתי בב"ח בני ציון עם רעייתי למיפוי לב. ניסיתי להיכנס לתוך בית החולים
מידע נוסף וקישורים.
-
באתר של "בני ציון" ("התמצאות") מסבירים איך להגיע בכל כלי תחבורה ציבורי, אך אין רמז לחניית נכים. באמצע 2010 מצאנו שם מידע על חניה בתשלום מול בית החולים, אך לא ברור אם החניון מתאים לנכים. שעות הפתיחה שלו (0715 עד 2100) מוזרות בהתחשב בצרכים של מי שמגיע לבי"ח. גם באמצע 2013 אין מידע לבעלי תג נכה.
-
מצוקת חניה כללית בבתי חולים בחיפה ("חי-פה", ינואר 2014).
-
דף בית החולים ב"ויקיפדיה". בעת כתיבת שורות אלה מוזכרת שם מצוקת החניה.
-
כוונה להעביר את בית החולים לקריות (MYNET, 2010).
-
תלונה על היעדר נגישות לעיוורים במעליות ("חי-פה", פברואר 2015).
-
"חונים ובוכים. מפת האין חנייה של חיפה 2016" כולל מצוקת החניה לנכים בבית החולים. "ניוז חיפה והקריות", נובמבר 2016.
-
"יש להתאים את בית החולים לאוכלוסיות מוחלשות" ("כלבו" ו"חדשות חיפה והקריות", דצמבר 2019). הדובר הוא מנכ"ל בית החולים בכנס "שייכים" של אקי"ם.
-
הדמיית חדר המיון הממוגן, "חי-פה", מרץ 2018.
-
"בניית חדר מיון ממוגן במרכז הרפואי בני ציון בחיפה". משרד הבריאות, מרץ 2018.