Skip to main content

בית חולים מאיר בכפר סבא

יש שיפוע קשה בין חניית הנכים לבין הכניסה למבנה. מתבקש סימון מקומות חניה קרוב יותר לכניסה או ב"קמפוס" בית החולים (כפי שהיה פעם). בתקופות שונות עלתה גם הדרישה לתשלום עבור חניה לנכים (בניגוד לחוק ולהוראות משרד הבריאות).

אחד המתלוננים כותב ב- 2006: "מחניית הנכים בבית חולים מאיר לכניסה לבית החולים או למרפאות החוץ ישנה עלייה בשיפוע מאד קשה אשר נכים המתקשים בהליכה אינם מסוגלים לעלות". מתלוננת אחרת כותבת: "בית החולים בנוי על גבעה. חנית הנכים בתחתית הגבעה. אי אפשר לעלות עליה ארוכה ותלולה כ"כ לבד וצריכים להיעזר באנשים זרים. המתנדבים לעזור על פי מראה פניהם המיוסרות צריכים בעצמם אשפוז אח"כ וברור שלעולם לא ירצו לעזור בעתיד. בקיצור, יש מקום בראש הגבעה ממש בכניסה לבי"ח לכמה מקומות חנייה.".

פנינו להנהלת בית החולים, לעירייה ולגורמים נוספים. בתשובת המנהל האדמיניסטרטיבי ממרץ 2006 נאמר, בין השאר:

"… במידה וחניית הנכים מלאה ניתנה אפשרות לחנות בחניון הציבורי בחינם… מספר מקומות החניה בחניון הנכים הוא בהתאם לדרישות החוק. חניות ביה"ח נמצאות בהיקף כאשר רק חניית הנכים היא הקרובה והצמודה לבנין אשפוז ולמלר"ד. באשר לעליה שעל הנכה לעבור, אכן מבני בית החולים נמצאים על גבעה. למבנה המרכזי (בנין סטולברג) יש אפשרות להיכנס ללא עליה – דרך קומת המכונים. לבנין האשפוז אפשר להגיע דרך מבנה סטולברג. מעבר לפתרונות הקיימים אני לא רואה פתרון נוסף."

במאי 2006 פנה אלינו מתלונן אחר בטענה שגובים כסף גם מנכים בחניה של בית החולים. הוא גם קבל על היחס של עובדי החניון במקום ובטלפון. בהקשר הזה כדאי להזכיר שיש הוראה מפורשת (מ- 1988!) לא לגבות כסף עבור חניה מנכים בבתי חולים ויש גם סעיף ברור (4ב') בחוק החניה לנכים.

ביוני 2006 הגיעו אלינו העתקי מכתבים בין מר גיא בן-גל (חבר מועצת עיריית כ"ס) לבין מנהל המרכז הרפואי. מההתכתבות עולה רצון לפתור את הבעיה "אף מעבר לדרישות החוק". לקראת סוף יוני 2006 הגיע העתק תשובה של מנהל בית החולים למר גיא בן-גל, לפיו העניין הוסדר.

 

ביוני 2007 הגיעה התשובה הבאה (ממנהל מחלקת שירות לקוחות) ביחס לתיקון בעיות נגישות במקום:

"לאחרונה הופצו הנחיות ליישום חוק הנגישות לאנשים עם מוגבלויות, ובתי החולים נדרשים ליישמן עד 1.5.08.  בביה"ח פועלת ועדה ליישום חוק זה, וביה"ח החל בביצוע מספר מהלכים הקשורים לטיפול בנושא ההנגשה, כולל הכנת מסלול ייעודי לנכים דרך בנין סטולברג. הפעילויות לשיפור המצב תלויות בקבלת תקציבים מהמדינה – כשהמטרה היא להגיע להנגשה מלאה".

ביוני 2009 כותבת לנו פעילת נגישות שמכירה היטב את המקום:

"חוויתי על בשרי את ביטול חניות הנכים בבית חולים "מאיר". לפני כשבועיים הוזמנו … כאורחים של מערך הלב של בי"ח "מאיר" (שגם להם אין מתקנים לאנשים בכיסאות גלגלים בשיקום הלב, והיו המומים משאלתי על שיקום אנשים  בכיסאות גלגלים). למרות שכתבתי לפני, הכנתי את הקרקע  עמדתי מול שער הכניסה ולא נתנו לי להיכנס עם הרכב. עד שהגיע ראש העיר שלנו  ואמר שאם לא נותנים לי להיכנס עם הרכב, כולם ילכו הביתה ולא יהיה ביקור. אבל, כמובן זה לא פתרון.

גם כשהיו חניות נכים – לא היה נגיש המקום. רוב שטחי בית חולים אינם נגישים. הנמכות המדרכה עדיין "לאם ולתינוק"…

לפני כ-5 שנים, דיברתי עם מנהל ביה"ח, והבטיח להקצות פונקציה של אדם שיהיה אחראי לנושא הנגשה,

התוצאה –0 .".

ביטול חניות הנכים מתועד בפירוט במקומונים "העיר כפר סבא – הוד השרון" ו"העיר רעננה" מיום 19.6.2009. מסופר שם, בין השאר:

"…כאשר שאלה את אחד השומרים מדוע בוטלו חניות הנכים, הוא השיב לה שהמקום מיועד לסגל… תגובה: '…מקומות החניה הקרובים לנכים לא היו מספיק בטיחותיים בשל סמיכותם למדרכה בכניסה לבית החולים, שבה עוברים אנשים רבים במשך היום, ולא אחת נגרמו תאונות בגלל שיכולת התמרון במקום קטנה והציוד שבו משתמשים הנכים כדי לרדת מכלי הרכב אינו מתאים לצפיפות במקום. מדובר בכמה מטרים המבדילים בין החניונים והמרחק אינו משמעותי. במקרים מיוחדים אפשר יהיה להגיע לבית החולים עם מלווה שיוריד את החולה סמוך לכניסה… 'מדוברות בית החולים הכחישו… את הטענה שחניות הנכים יהפכו לחניות לסגל… ".

הדרישה להיעזר במלווה (כאשר הנכה עצמאי) מרגיזה במיוחד וחוזרת על עצמה בזמן האחרון גם בתלונות אחרות. זוהי נסיגה חמורה ביותר ביכולת של נכים לקיים אורח חיים עצמאי ומכובד. פעם אפשר היה להגיע עם רכב נכים לבית חולים אפילו לצורך ביקור חולה בלי שישאלו שאלות או יציעו לחנות מאות מטרים מהכניסה.

 

ביוני 2011 מגיעה התלונה הבאה:

"אתמול ביקרתי קרובת משפחה במצב אנוש, רציתי להכנס דרך השער להחנות את רכבי (אני מרותקת לכסא גלגלים ובעלת תו מתאים) ונאמר לי שרק נכה עם מעלון יכול להיכנס. אצלי הרכב קטן ולא ניתן היה להתקין מעלון….בכל אופן לא נראה לי שיש קשר בן מעלון לנכות. רק אחרי ויכוח ועקשנות, הסכים השוער באופן חד פעמי לתת לי להכנס…. ונתבקשתי להתקשר למחרת לקב"ט לבקש אשור מיוחד. וכמובן היום לא ניתן להשיג אותו….".

אכן חבל שבית החולים הופך פעולה בסיסית של ביקור חולים לסיוט עבור אזרחים עם מוגבלויות.

 

בדצמבר 2011 מגיעה עוד תלונה קשה:

"אבי הוא נכה צה"ל בכסא גלגלים. הוא עובר טיפולים  … בבית חולים מאיר בכפר סבא. חניון בית החולים מצוייד בחניות נכים אבל החניות צרות ולאבי רכב רחב, כמו לנכים אחרים במצבו. אבי אינו מצליח להחנות את רכבו בחנייה, וגם אם היה מצליח, לא היה מסוגל לרדת מהאוטו מכיוון שהדלת לא נפתחת מספיק ואין לו אפשרות להוציא את כסא הגלגלים בעזרת המנגנון ולעבור אליו. אני פניתי לבית החולים בבקשה לפתור את הבעייה, ואושר לנו, …, להיכנס לרחבת בית החולים ולהחנות … בצורה שאינה מפריעה. האישור הוא זמני ובכל פעם אני פונה אליו להאריך את אישור הזה. בכל פנייה אני מרגיש אני מתחנן על משהו שאמור להיות די פשוט….".

הדברים מדברים בעד עצמם. המתלונן כתב גם להנהלת בית החולים וממתין לתשובה.


מידע כללי וקישורים

 

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן