מסתמנת החמרה הדרגתית בנגישות של נהגים עם תג נכה למוסדות רפואיים. אם פעם אפשר היה לחנות ליד כל כניסה (כמעט), כיום יש נטייה להרחיק את חניות הנכים אל מחוץ ל"קמפוס" ולאלץ את הנכים להיעזר במלווים או שירותי הסעה. לפחות בחלק מהמקרים, החניות בשטח ה"קמפוס" תפוסות ע"י מכוניות פרטיות של עובדים, שרובם מגיעים בתחילת המשמרת וחוזרים הבייתה בסופה (כלומר לא משתמשים ברכב לעבודה). יש גם סוגיה של דרישת תשלום עבור חניה לנכים, בניגוד לחוק.
פירוט לפי מרכזים רפואיים מצוי במדור התלונות, דף זה אמור להדגיש את התמונה הכוללת שמציגה קושי מתגבר ברוב בתי החולים.
מכתב מפורט בנושא נשלח לח"כ אילן גילאון, ראש "שדולת הנכים" בכנסת. קטע מהמכתב של ח"כ גילאון למנהל בי"ח בילינסון אפשר למצוא בדף שעוסק במצב החניה הקשה שם.
הסבר פשוט לעניין נעוץ בעובדה שנשכחה הפעם האחרונה שבנו בית חולים חדש בישראל (עד בניית בית החולים באשדוד). כיוון שהאוכלוסייה גדלה, דוחסים יותר מבנים לקמפוסים הקיימים ולא בונים חניונים לפי הצורך בתוך בתי החולים. מגמת ההפרטה של שירותים רפואיים גורמת לכך שגם החניה הופכת למקור הכנסה לזכיינים ולבתי החולים. לזה מצטרפת הנטייה למנוע כניסת כלי רכב באופן כללי לחלק מבתי החולים, מה שמכריח את כל מי שמגיע אליהם ללכת מרחקים ארוכים. כדאי לזכור, בנוסף, שהתחבורה הציבורית ההמונית איננה עדיין אופציה סבירה עבור אנשים עם מוגבלויות וגם לאוכלוסייה הכללית לא ניתן שירות 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. יש נהגי מוניות שנמנעים מלהסיע אנשים עם מוגבלויות (או שגובים מחירים מופקעים). הסעות ברכבים מיוחדים לכיסאות גלגלים הן מאד יקרות.
יש בתי חולים שמנהיגים הסדרי חניה מיוחדים עבור חולים כרוניים (בעיקר סרטן) שצריכים להגיע לטיפולים לעיתים קרובות. לעיתים האישורים כרוכים במו"מ משפיל כי אין נהלים ברורים. זה לא פותר (ואולי אף מחמיר) את הבעיה של בעלי תג נכה שמגיעים באופן פתאומי או אקראי לבית חולים. חבל אפילו שביקור חולים הופך למבצע מורכב עבור בעל תג נכה.
על מצוקת החניה הכללית בבתי החולים בחיפה אפשר לקרוא ב"חי-פה" (ינואר 2014).
להלן כמה דוגמאות לבתי חולים עם מצוקת חניות נכים ו/או גישה מהחניה למבנים (ללא פירוט):
*. הדסה עין-כרם.
*. "בילינסון", פתח תקוה.
*. "איכילוב", תל אביב.
*. "בני-ציון" ("רוטשילד"), חיפה.
*. "כרמל", חיפה.
*. "אסף הרופא", צריפין.
*. "וולפסון", חולון.
*. "מאיר", כפר סבא.
*. "העמק", עפולה.
*. "בית לונשטיין", רעננה.
*. "סורוקה", באר שבע, יולי 2022, ספטמבר 2022.
פטור מתשלום בעד חניה במקום ציבורי (תיקון: תשס"ה)
יש לעמדה הזאת סימוכין גם בפרק הנגישות בחוק השוויון (מרץ 2005). ראו גם דו"ח נציב תלונות הציבור ל- 2006 (אי-יישום תיקון לחוק החניה לנכים, התשנ“ד) וחוזר מנכ"ל במשרד האוצר (דצמבר 2006 והרחבה באוקטובר 2011). יש אפילו מכתב מהאחראי למינהל בבתי החולים אל כל בתי החולים בארץ שדורש לפטור את כל בעלי תו נכה מתשלום עבור חניה. המכתב הזה יצא ב- 1988.
בתחילת 2012 מתחילות להגיע ידיעות על הגשת תביעות ייצוגיות נגד בתי חולים (איכילוב, לוינשטיין) עקב מצוקת החניה לנכים והדחיפה לחניונים סמוכים בתשלום. המגמה הזאת מצטרפת למספר תביעות לפי חוק החנייה לנכים שהוגשו בשנים האחרונות נגד מקומות ציבוריים שהחניה בהם היא בתשלום.
באפריל 2017 מתפרסם הסדר חדש בנושא חניה בבתי חולים. מדובר על תשלום של לא יותר מ- 20 ש"ח ליום ופטור מתשלום לבעלי תג נכה (או מי שעומד בקריטריונים מסוימים). בשלב ראשון מדובר בבתי חולים ממשלתיים בלבד ולא ברור מתי ההסדר ייכנס לתוקף. במאי 2017 מתברר שיש בתי חולים ממשלתיים / עירוניים שלא משתלבים בתהליך, למשל רמב"ם.
בספטמבר 2017 מתפרסמת בו-זמנית כתבה ב- WALLA וב- MSN על מחירי החניה בבתי חולים. יש איזכור חלקי של פטורים.