מנכ״לית עמותת נגישות ישראל, עו״ד מיכל רימון , הוזמנה להשתתף כחברה בפאנל בנושא שילובם של אנשים עם מוגבלות בהליך המשפטי ובבחירות, במסגרת כנס ENABLE – כנס מדינות חברות לאמנה לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלות, שהתקיים ב-14.6 בבניין האו"ם בניו יורק
כמו כן, במסגרת ביקורה בארה"ב, השתתפה מיכל גם בכנס ה-M-enabling הבינלאומי של ארגון G3ict שהתקיים עוד קודם ב-11-13 ביוני בוושינגטון
מיכל רימון השתתפה כחברת פאנל במסגרת כנס enable בניו יורק
מיכל רימון הגיעה לארה"ב יחד עם שירלי בבאי, מנהלת מחלקת ייעוץ לנגישות בעמותה. מיד עם נחיתתן נפגשו השתיים עם חברים בינלאומיים כמו מרטין אסל מזירו פרוגקט, סוזאנה לורין מארגון Funka הסקנדינבי והמארחים של כנס ה- M-Enabling אקסל לבלואה נשיא G3ict ופרנצ׳סקה קסה ביאנקי סגנית נשיא ב-G3ict.
כנס Enabe בבניין האו"ם בניו יורק
כנס Enabe בבניין האו"ם בניו יורק
פאנל בנושא שילובם של אנשים עם מוגבלות בהליך המשפטי ובבחירות
מיכל רימון השתתפה כחברה בפאנל יחד עם נציגים מאפריקה, ארה״ב, שגרירי אוסטריה ואקוודור לאו״ם ומרטין אסל מזירו פרוג׳קט.
במסגרת נאומה, חלקה מיכל את מה שקורה בישראל בנושא הסביבה המשפטית, הקשיים והאתגרים, וכן חלקה את הדרך של העמותה שזכתה להכרה בינלאומית על הדרכה ויצירת רמפה אנושית שתסייע בקידום הנגישות והשילוב.
עוד שיתפה מיכל את פרויקט נאמני משפט של עמותת ״בזכות״ שעושים עבודה חשובה בשילובם הנכון והאמיתי בהליך המשפטי של אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ומוגבלות נפשית.
התגובות היו נהדרות, וכבר נעשו מספר פניות ללמוד עוד על הנעשה בתחום המשפט בישראל בכלל והדרכות השירות בפרט.
מיכל רימון, מרטין אסל ורובוט השירות בכנס ה- m-enabling בוושינגטון
כנס M-Enabling בוושינגטון
כנס M-Enabling בוושינגטון
חברי הפאנל הראשי בכנס דיברו על החשיבות שבחשיפת סטודנטים לנושא נגישות, אחרת שנים קדימה נלחם את המלחמה מהתחלה לשכנע אותם להירתם לנגישות.
נציג Oath סיפר כי הם נותנים מענקים לפרופסורים בעולם כדי לעודד לימוד של נגישות בקורסי הטכנולוגיה.
ג׳ני, נציגת מייקרוסופט, אמרה שהיום נגישות זה התחום הכי טרנדי. כאשר עשתה כנס פנימי בנושא לפני שמונה שנים, הגיעו בקושי 80 איש ולאחרונה הגיעו כ-1200 איש.
ג'ני אף דיווחה שה-spell checker בארה"ב מחליף אוטומטי את המילה handicapped עם המילים people with disabilities!!!!!!
מיכל רימון פנתה לג׳ני בסיום הפאנל ואתגרה אותה לבחון אפשרות להחיל שינוי אוטומטי זה גם בגרסה בעברית וכך לסייע לנו במאמצי העמותה לחלחל לציבור ששפה משנה מציאות – ג׳ני הבטיחה לבחון זאת – אנחנו אופטימיים!!!
כשהפאנל הראשי חרג מהזמן שהוקצה לו, עלה לבמה רובוט מהמם שקטע אותם והודיע שחרגו מהזמן והגיע הזמן שלו . הוא התקבל בתשואות והרבה חיוכים.
מדובר ברובוט שתוכנן מראש עם נגישות ושירותיות לאנשים עם מוגבלות ומהווה פתרון לאנשים קשישים, ילדים עם מוגבלות, ילדים ומבוגרים עם אוטיזם ועוד.
והבשורה המאוד מפתיעה הייתה העלות של 2,500$ לעומת רובוטים אחרים שמתומחרים הרבה יותר יקר.
מיד עם הגעתן נפגשו מיכל ושירלי עם חברים בינלאומיים
פגישה מעוררת השראה
במסגרת הביקור בוושינגטון, הוזמנה מיכל רימון לפגישה מעוררת השראה עם ביל טרנטון, שהקים את רשת אשוקה – ארגון בין לאומי המאגד יזמים חברתיים מובילים בעולם.
מיכל הציגה את עמותת נגישות ישראל ותעשייתה על פני שני העשורים האחרונים ועל הקשר החם עם ה-Zero project שדרכו נחשפה והחלה להיות גורם פעיל בזירה הבינלאומית המקדמת נגישות ושילוב.
במסגרת הפגישה, חלק ביל את ההיסטוריה המשפחתית שלו עם דוד שחלה בפוליו בילדותו אך זה לא מנע ממנו כמו שאר בני במשפחה לשאוף להצליח, לעבוד קשה ולייצר שינוי. ביל הדגיש את החשיבות שבניצול הכוח של אנשים עם מוגבלות לייצר שינוי – לזהות בעיה, לחשוב יצירתית על פתרון, להאמין שיש לך את היכולת לשנות, לרתום שותפים ולייצר שינוי.
ישראל מצטרפת לקהילה הבינ״ל של IAAP
במהלך נסיעתן, קיימו מיכל ושירלי ישיבה מוצלחת להנעת "נגישות ישראל" כנציגה רשמית של ה-IAAP של G3ICT בישראל.
הולך להיות מעניין וחשוב – מצרפים את ישראל רשמית לקהילה בינ״ל הולכת וצומחת של IAAP.