Skip to main content

חדשות

נתונים ממשרד הכלכלה על אוכלוסיית לקויי השמיעה בישראל

קטגוריה: חדשות מתחום הנגישות

יום השמיעה הארצי חל ב- 28.5.13, ומטרתו הייתה להעלות ולעורר את המודעות לאוכלוסיית אנשים עם לקויות שמיעה ושילובם בחברה הישראלית.

לקראת יום זה פירסם המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה, שבמשרד הכלכלה, לקט נתונים אודות אוכלוסייה זו ומצבה התעסוקתי וכן נתונים על התאמות במקום העבודה שאישר המטה וסיפורי הצלחה בשילוב בתעסוקה בסיוע המטה.

עוד פירסם המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות, מדריך מאויר המציג בפני מעסיקים מסביבות עבודה שונות, את הידע הנדרש לשם קליטה מוצלחת בעבודה של עובדים עם לקות שמיעה – חירשים וכבדי שמיעה.

 

להלן חלק מן הנתונים: 

· כ- 423 אלף אנשים בגיל 20-64 דיווחו על לקות שמיעה המהווים כ – 10% מהאוכלוסייה בגיל זה.

· 61,000 הינם בעלי קושי רב בשמיעה או כלל אינם שומעים והם מהווים 14.4% מכלל האנשים המדווחים על קושי כלשהו בשמיעה.

· כ – 37 אלף מהאנשים המדווחים על קושי רב בשמיעה או כי כלל אינם שומעים, אף הגדירו עצמם כאנשים עם מוגבלות והם מהווים כ – 5% מסך האנשים עם מוגבלות בישראל (749,000)

· שיעור התעסוקה של אנשים עם קשיי שמיעה המגדירים עצמם אנשים עם מוגבלות נמוך משמעותית מהשיעור באוכלוסייה ללא קשיי שמיעה -53.7% ו – 70.4% בהתאמה.

 

·· נכון לסוף חודש אפריל 2013 אישר המטה התאמות ל- 30 מעסיקים עבור 48 עובדים עם לקות שמיעה במסגרת תקנות השתתפות המדינה במימון התאמות ובסך כולל של 755,000 ₪ המהווים כ- 7% מסך ההוצאה להתאמות מיום תחילת הפעלתן.

· ההתאמות הנפוצות ביותר עבור עובדים עם לקויות שמיעה הן מערכות שמע אישיות וציבוריות – עד כה ביצע המטה 19 התאמות מסוג זה, מתוך סך של 39 התאמות עבור אוכלוסיה זו.

· המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה ביצע כאמור 39 התאמות עבור אוכלוסיית לקויי השמיעה. בין ההתאמות המעניינות ניתן למנות את ההתאמות הבאות:

  • מערכת תאורה שמופעלת ע"י משרוקית השופט במשחקי כדורסל בהם משתתפים ספורטאים חירשים, כך שאלו יוכלו לדעת כי התבצעה שריקה בעת שהאורות מהבהבים.
  • קורס לימוד שפת הסימנים לעובדים בחברת "טלפארמה" אשר אינם דוברי שפת סימנים, זאת בכדי שיוכלו לתקשר עם העובדים החירשים.
  • הנגשה אקוסטית של סביבת העבודה לטובת עובדי המכון לקידום החירש, במטרה להקל את תפקודם התקשורתי של עובדים עם לקות שמיעה, בייחוד בהיבט של האזנה למסרים מילוליים ותפיסת הדיבור.

בני פפרמן מנהל המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות, מדגיש את הגידול הניכר בשימוש המעסיקים בשנים האחרונות בהתאמות במקום העבודה, כאמצעי המסייע לאנשים עם לקות שמיעה להשתלב במקום העבודה ולמצות את יכולותיהם. הגידול בהשתתפות המדינה לאנשים עם לקות שמיעה במהלך השנים האחרונות, הנו מרשים וחלקו מסך השתתפות המדינה בהתאמות במקום העבודה היה אף גבוה ממשקלה של אוכלוסייה זו שהגדירה עצמה עם מוגבלות (5%).

למרות ההתקדמות ראוי להדגיש ששיעורי התעסוקה עדיין נמוכים בקרב אוכלוסייה זו ושיעורי האבטלה גבוהים ביחס לאוכלוסייה ללא לקויות שמיעה.

 

למדריך המאויר למעסיקים בנושא לקויי שמיעה וכבדי שמיעה – כנסו לכאן

ללקט הנתונים הסטטיסטי – כנסו לכאן

סמל משרד הכלכלה

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן