Skip to main content

חדשות

סקר של העמותה: אתרי הבילוי והטיול אינם נגישים לאנשים עם מוגבלות

קטגוריה: חדשות העמותה

סקר מיוחד שערכה 'נגישות ישראל' לרגל קיומה של וועידת נגישות ישראל ה- 4 בנושא תיירות, תרבות ופנאי נגישים, מצא שאתרי הבילוי והטיול אינם נגישים לאנשים עם מוגבלות – בניגוד לחוק!

63% מהאתרים אינם נגישים לאנשים עם מוגבלות.
ביותר מחצי מהאתרים אין שירותי נכים, מעל 80% מהאתרים לא נגישים לכבדי שמיעה. בין האתרים הלא נגישים: שוק מחנה יהודה בירושלים, מוזיאון לח"י בתל אביב, פארק נחל חדרה, טיילת לואי בחיפה, מרכזי המבקרים ברמת הגולן ועוד.


 

ישראל משאירה את האנשים עם המוגבלויות בבית

100 אתרי בילוי וטיול נסקרו בסקר מיוחד שנערך על ידי עמותת נגישות ישראל, שסוקריה הגיעו אל האתרים השונים בחודשים פברואר-מרץ 2016. הסוקרים הגיעו למוזאונים, אטרקציות תיירותיות, לאתרי טבע ולמקומות בילוי ובדקו מספר פרמטרים שבלעדיהם אדם עם מוגבלות אינו יכול לבקר במקום: חניות נכים בקרבת הכניסה, הימצאות שירותי נכים שמישים, נגישות שביל הכניסה וקופות הכרטיסים, התאמת אביזרי שמע לכבדי שמיעה בקופות, נגישות ונוחות המסלול במקום, מקום לכיסאות גלגלים באולמות הקרנה ופרסום הסדרי הנגישות באתרי האינטרנט של אתרי הבילוי.

בסקר התגלו ממצאים עגומים ביותר אודות מצב הנגישות לאנשים עם מוגבלות: רק 37 מקומות מתוך ה-100 שנסקרו נמצאו נגישים לאנשים עם מוגבלות. בחצי מהאתרים שנסקרו אין שירותי נכים או ששירותי הנכים אינם תקניים ומעל 80% מהאתרים לא נגישים לאנשים כבדי שמיעה.

 

 

עיקרי הממצאים:

  • רק 37% מהאתרים נגישים לאנשים עם מוגבלות
  • 50% נגישים באופן חלקי.
  • 13% אינם נגישים לחלוטין.
  • 27% מהאתרים ללא חניות נכים.
  • 50% מהאתרים ללא שירותי נכים או שירותים שנבנו באופן שאינו תקני, שמיש ונגיש.
  • 50% מהאתרים ללא נגישות לכיסא גלגלים בקופות.
  • 83% מהאתרים אינם נגישים לכבדי שמיעה – אין התאמות מיוחדות.
  • 68% אינם מפרסמים הסדרי נגישות באתר האינטרנט שלהם.

יובל וגנר יו"ר עמותת נגישות ישראל: "לצערנו עבור מעל ל-1.6 מיליון אנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם לצאת לטייל ולבלות בארץ היא משימה כמעט בלתי אפשרית. חשוב להדגיש שנכון לשנת 2016 בישראל קיימת חקיקת נגישות מחייבת וכל המקומות שנסקרו חייבים היו להיות נגישים. תוצאות הסקר מצערות הן מאחר ועדיין רוב המקומות לא נגישים וגם כיוון שמקומות הבילוי עוד לא מבינים מדוע הם חייבים בנגישות, ועל כך אין מספיק אכיפה".

מטרתה של ועידת נגישות ישראל היא להוות פלטפורמה מקצועית לימודית ומעשירה לנושאי נגישות וכבמה לחשיפת חידושים טכנולוגיים מעולם הנגישות הגלובלית שאין שניה לה. בוועידה השתתפו 700 אנשים מהארץ ומהעולם בהם בכירי העולם העסקי, סוכני תיירות, מדריכי טיולים, מנהלי מוזיאונים ומוסדות תרבות, מלונאים, מנהלי חברות תעופה ותחבורה, אנשי מקצוע בתחום הנגישות, אדריכלים, מעצבים ומהנדסים, נציגי רשויות מקומיות ומשרדי ממשלה, מורשי ורכזי נגישות, נציגי ארגוני אנשים עם מוגבלות, ספקים מתחום הנגישות ומשתתפים נוספים הפועלים לקידום הנגישות בישראל.


מידע על טיולים נגישים, פינות פיקניק נגישות, אטרקציות נגישות ועוד בכתובת https://aisrael.org/?CategoryID=2217

עוד על הסקר

100 מקומות נסקרו, הדירוג נקבע לאחת מ-3 רמות נגישות לפי הפרוט הבא: נגיש – כל הפרמטרים הבאים מתקיימים: דרך נגישה, כניסה נגישה, שירותי נכים מאובזרים. נגיש חלקית – כל הפרמטרים הבאים מתקיימים: דרך נגישה, כניסה נגישה, שירותי נכים מאובזרים חלקית או ללא אבזור.לא נגיש – אחד או יותר מהפרמטרים הבאים מתקיים: דרך לא נגישה , כניסה לא נגישה, אין שירותי נכים.

שלט הכוונה בשמורת הטבע עינות צוקים

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן