Skip to main content

חדשות

עובדי עיריית אשקלון קיימו בשיתוף עם עמותת נגישות ישראל יום עיון בנושא נגישות

קטגוריה: חדשות העמותה

 

ביום העיון השתתפו עובדי הרשות ונותני שירותים לתושבי המועצה המקומית מהמחלקות השונות.

במסגרת היום עברו העובדים הרצאות שכללו היכרות עם מוגבלויות שונות, היכרות עם המושג נגישות, מיפוי הנגישות בעיר  אשקלון ומתן פתרונות לפיתוח נושא הנגישות ביישוב, נגישות השירות וכיצד יש לפנות ולהתנהג עם אדם עם מוגבלות.

מר דיויד וולפסון, מנהל המחלקה לעבודה קהילתית: "אני מאוד שמח  שבחרתם להשתתף ביום העיון וראוי לציין כי מתנ"ס וולדנברג נגיש.המכנה המשותף של כולנו הוא שאנו מקבלים קהל אשר אנו אמונים על שירותו. חשוב שנצא עם מודעות גבוהה יותר על השלכות המגבלה אפילו בפעולות הכי פשוטות וטריוויאליות כמו חוסר יכולת כניסה למשרד בגלל משקוף צר, מגבלות חניה וכו'.

הגב' מזל לוי, מנהלת אשכול קהילה בעיריה: " זוהי זכות גדולה לערוך יום עיון שכזה. בהובלתה של חלי דהן בטיפול באוכלוסיה עם צרכים מיוחדים החלנו לפתח שירותים משלימים בקהילה לאוכלוסיה זו. הקמנו מרכז מידע שיהווה גם מקום חברתי וגם שיוכלו לנצל זכויותיהם בצורה מיטבית ואנו מקווים שנגיע לעוד ארגונים ונותני שירותים.

תודות גם למר דני ללוש המנהל החדש של המתנ"ס, לחלי דהן מנהלת מרכז המידע לאנשים עם מוגבלויות, לגב' יעל ממן מ"קהילה נגישה".

עו"ד מיכל רימון, מנכ"לית נגישות ישראל סיפרה כי זוהי הרשות השביעית שעוברת יום עיון זה, הדגישה בפני העובדים כי "גם אם יש בעיות נגישות פיזית בסביבת העבודה שלכם, עדיין ניתן לשפר את השירות בכלל ואת נגישותו בפרט בכל מיני שיטות שלא דורשות תקציבי ענק אך מחייבות חידוד הרגישות וההבנה בחשיבות הנגישות כדרך לאפשר שילוב אמיתי של תושבים עם מוגבלות בשוהם".

בקבוצות קטנות "התנסו" ונחשפו העובדים ללקויות השונות דרך מסלול תחנות ממוקד. בכל תחנה פגשו המשתתפים מדריך שהינו אדם בעל מוגבלות ששיתף אותם בעולמו האישי – החל מהיכרות ספציפית עם המוגבלות ועד לסיפור האישי של המדריך בקשיים, בהצלחות ומתן פתרונות להמשך עבודה יעיל ונגיש ביישוב. בהמשך חווה כל אחד מהמשתתפים בגפו – מהי המשמעות של להיות אדם בעל מוגבלות, באמצעות ישיבה על כיסא גלגלים ומעבר במסלול מכשולים; הליכה עם קביים וסדים על שיפוע או רצפה חלקלקה; ניהול שיחה עם אדם לקוי שמיעה והתנסות בחוויית עולמו; הכרות עם מדריך בעל לקות קוגניטיבית והתנסות בחוויית היום יום של אדם זה; מפגש עם אדם עיוור וניסיון בהתנהלות דרך חווית עולמו.

במהלך היום ניתן היה להבחין כי העובדים העמיקו את היכרותם והבנתם בנושא הנגישות והמוגבלויות השונות. צוהר חדש של מודעות ומציאת פתרונות נגישים, הן ברחבי היישוב והן במתן שירות, נגלה לעיני העובדים והעלה רעיונות ויוזמות חדשות במסגרת עבודת המועצה.

 
תודה רבה לצוות עמותת נגישות ישראל שהקדישו מזמנם בכדי להעלות את המודעות של המשתתפים.

 

התנסות בהליכה עם כיסוי עיניים

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן