Skip to main content

ערוץ "קול המוסיקה" לא ייסגר

קטגוריה: חדשות מתחום הנגישות

עדכון

תודה לכל מי שתמך במאבק והשמיע את קולו/חתם על העצומה נגד סגירת ערוץ "קול המוזיקה".

בזכות עשרות אלפי הפניות שלכם (באמצעות עצומה אינטרנטית, מכתבים, טלפונים), הוחלט לעת עתה לא לסגור ולא לאחד את קול המוזיקה עם רשת מורשת או רשת א'.

תוכלו לקרוא זאת בכתבה שפורסמה ע"י מירב קריסטל ב-15.1.08 ב-ynet.

יחד הרמנו את הכפפה למען מאבק חשוב זה בדרך לשמירה על איכות חייהם של ציבור העיוורים וכאן המקום להודות לכתבת ynet, מירב קריסטל, שתמכה בנושא חשוב זה לאורך כל הדרך ופירסמה מספר כתבות בנושא ולהודות לחברי הכנסת שהתנגדו לסגירת הערוץ.

בתודה והערכה בשם ציבור העיוורים, שפעילותה של תחנה זו יקרה לליבו,
המרכז לעיוור בישראל.


קול המוסיקהעיוורים רבים נדהמו לשמוע על התוכניות לסגור את תחנת "קול המוסיקה". היות ורדיו הוא מדיית התקשורת העיקרית של רובם, סגירת ערוץ רדיו פוגעת בציבור העיוורים יותר מאשר בכל ציבור אחר. על כן התארגנו חובבי הערוץ במטרה למנוע את רוע הגזירה.

העצומה האינטרנטית שנפתחה נגד סגירת הערוץ קיבלה תמיכה נהדרת ואחרי קצת יותר משבוע, חתמו למעלה מ-30,000 איש.

לחתימה על העצומה

עיוורים רבים גם פנו למרכז לעיוור בישראל בבקשה שיעזרו למנוע זאת. להלן מכתבו של מנכ"ל השירות לעיוור, מר הרצל מוכתר למנהל רשות השידור:

 

לכבוד
מר אבי חנני – מנהל תחנת "קול המוסיקה"
רשות השידור
א.נ.,

הנדון: סגירת ערוץ "קול המוסיקה"

ברצוננו להביע את הוקרתנו ותודתנו על שאפשרתם לציבור העיוורים ולקויי הראייה, ציבור המונה כ-30,000 איש מכל רחבי הארץ, להאזין במשך כל שעות היממה לקול המוסיקה.

נודע לנו שיש בכוונתכם לסגור את ערוץ שידורי "קול המוסיקה" ולאחד אותו עם תחנות אחרות.  איחוד זה הינו הצעד הראשון בתוכנית שתביא בסופה לקריסתו של ערוץ שידורים מבורך זה. צמצומו של ענף קול המוסיקה, המהווה כאבן יסוד בתרבות השידורים הישראלית, מביא צער וכאב לכל אותם האנשים שאהבת המוסיקה הקלאסית היא נר לרגלם.

מדינה, שייחדה למוסיקה הישראלית על גווניה, ערוץ שידורים נפרד (רשת ג'), נוהגת כעת בהתנשאות תרבותית ובחוסר התחשבות כלפי צרכני ואוהבי המוסיקה הקלאסית.

ניתן בקלות לטעות ולחשוב כי התחנה פונה ומשרתת קהל יעד מצומצם ואנין טעם, אך לא כך הוא הדבר. תחנת "קול המוסיקה" פונה בתבונה לציבור גדול ורחב של מאזינים מכל חתכי האוכלוסיה והגילאים ומציעה להם את מגוון היצירות והסגנונות המוסיקאליים הקיימים במינון שלא מקפח אף אחד מהם.  לוח השידורים של התחנה מגוון ומורכב מתוכניות יומיות קבועות כגון שחרית מוסיקאלית וקונצרט בוקר לצד תוכניות שבועיות שונות כגון שידור קונצרטים חיים, אופרה, ג'אז, תוכניות לבקשתך, חידונים מוסיקאליים ותוכניות שעניינן להאיר זרקור על מבצע, מלחין או יצירה מסוימים. התחנה נותנת במה ליוצרים צעירים בתחילת דרכם לצד אומנים ותיקים ומוכרים יותר ומכאן שממלאת תפקיד חשוב ומרכזי בתרבות המוסיקאלית בישראל.

ציבור העיוורים ולקויי הראייה מורכב ברובו מאנשים שאינם עובדים ואינם ניידים וזאת בשל מגבלת הראייה.  ציבור זה נסמך רבות בחייו על חוש השמיעה.  בהתאם לאמור לעיל, החיבור של רבים מציבור זה לתחנת "קול המוסיקה" כמו לשאר התחנות מובן מאליו ומדבר בשם עצמו. תחנת "קול המוסיקה" הינה כקרן אור החודרת ללבם של המאזינים ובעיקר של העיוורים, שכל עיתותיהם מוקדשים להאזנה לרדיו.

פגיעה בתחנה משמעותה כפגיעה ישירה באיכות חייו של העיוור/לקויי הראייה.

אנו קוראים למציאת פתרון תקציבי מהיר, על ידיו תחוזק תחנת "קול המוסיקה" ולא תתמסמס בכל פעם שיתגלה חוסר תקציב ברשתות האחרות.

אנו מקווים כי פנייתנו לא תיפול על אוזניים ערלות.

בכבוד רב,

הרצל מוכתר,
מנכ"ל

המרכז לעיוור בישראל

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן