הודעה לעיתונות מטעם ועדה לפניות הציבור
הוועדה לפניות הציבור קיימה היום ישיבה בנושא פניות ציבור של דיירי עמידר בדימונה ובקריית שמונה, בעקבות פניות של תושבים אלה שהגיעו לוועדה לפניות הציבור. הפונים לוועדה התלוננו על ליקויים רבים בדירותיהם ועל אי תיקונם על-ידי חברת עמידר.
יו”ר הוועדה, ח”כ סופה לנדבר, ציינה בתחילת הישיבה כי, הוועדה לפניות הציבור קיבלה בשנה האחרונה תלונות מצד דיירים המתגוררים ביחידות הדיור הציבורי של חברת עמידר בקריית-שמונה ובדימונה בדבר ריבוי ליקויים ביחידות הדיור וחוסר מענה ראוי מצד החברה.
ח”כ לנדבר ציינה כי בחוק זכויות הדייר בדיור הציבורי, התשנ”ח-1998 נקבעו חובותיה של החברה לדיור ציבורי. בין יתר חובותיה, על החברה לאפשר לשוכר לבדוק את הדירה ובמידה והתגלו בה ליקויים, על החברה לתקנם בתוך 60 ימים ממועד החתימה על חוזה השכירות או מתחילת חוזה השכירות (המוקדם מביניהם).
ד”ר בוריס סידלקובסקי, חבר מועצת העיר ויו”ר ועדת הקליטה במועצת העיר קריית שמונה ציין כי פונים אליו דיירים רבים המתלוננים על כך שבעמידר לא מתקנים את הליקויים בדירותיהם. כמו כן ציין כי, אנשים מתלוננים על יחס מעליב מצד העובדים כלפי הדיירים.
דיירי עמידר מדימונה שנכחו בישיבה התלוננו בעיקר על רטיבות שקיימת בדירותיהם (בקירות ובתקרות) ועל העדר היענותם של עובדי עמידר לטיפול בבעיותיהם.
לדברי הפונים העדר עובד דובר רוסית בסניף מקשה עליהם מאוד לקבל את הטיפול. דיירת אחת ציינה כי לא ראתה את הדירה בטרם נכנסה להתגורר בה, כי איימו עליה שקודם תחתום על החוזה ורק אחר כך תקבל מפתח וכך כאשר הגיעה לדירה, גילתה ליקויים רבים אותם תיקנה על חשבונה ובעמידר סירבו להחזיר לה את הכסף עבור התיקונים.
דיירי עמידר מקריית שמונה שנכחו בישיבה התלוננו על כך שנזקי מלחמת לבנון השנייה לא תוקנו במקצועיות על ידי חברת עמידר. כמו כן טענו, כי הם גרים בדירות מספר שנים רב אך חברת עמידר לא שיפצה את דירותיהם. בנוסף הפונים התלוננו על יחס משפיל של עובדי הסניף המקומי כלפיהם.
דיירת נוספת ציינה כי היא מתגוררת בבניין שעומד ליפול ולדבריה מסוכן למגורים אך בעמידר מסרבים לשפץ את הבניין.
מר אריה מאור, מנהל אגף הנדסה, בחברת עמידר הבטיח לבדוק את כל הפניות שהתקבלו בוועדה . מר מאור הבטיח כי הפניות של תושבי דימונה תטופלנה עד סוף חודש מרץ ופניותיהם של תושבי קריית שמונה תטופלנה עד סוף חודש אפריל וכי בכוונתו להגיע באופן אישי לכל הדירות שדייריהן נכחו בישיבה.
כמו כן הודיע מר מאור כי יוציא הנחיית רענון לכל סניפי עמידר בדבר זכותו של הדייר לראות את הדירה בטרם הוא חותם על החוזה.
מר מאור ציין כי בשנת 2007 התקבלו רק שמונה תלונות בנושא עמידר בקריית שמונה וכולן טופלו. מר מאור ציין כי ברגע שאין פנייה בכתב, בחברת עמידר לא יכולים לדעת שקיימת בעיה.
הגב` אורה חריש, סגנית מנהלת אגף נכסים במשרד הבינוי והשיכון, ציינה שקיימת ועדת חריגים בחברת עמידר. לוועדה זו רשאים לפנות הדיירים עצמם ורכזים המסיירים בדירות ומדווחים על מצבן. הוועדה דנה בתיקים בהתאם לקריטריונים ולסל שנקבעו על-ידי משרד הבינוי והשיכון לחברת עמידר.
סל עבודות אחזקה מחולק בין היתר לשיפוץ לאכלוס חוזר ולשיפוץ דירות קשישים. בין יתר התיקונים הנכללים בסל ניתן למצוא:
תיקוני צנרת, החלפת רדיאטורים, תיקון ביבי חצר, התקנה או החלפה של דוד לחימום מים בנפח 60-150 ליטר, תיקון ברזים וסוללות מים דולפים או סתומים באבנית, תיקון מיכל הדחה, החלפת כלים סניטריים שבורים/סדוקים או מלוכלכים בצורה שקשה לנקות, התקנת ידית אחיזה במקלחת/ אמבטיה, תיקון תקלות חשמל, תיקון אריחים ששקעו/ נפלו או נשברו בריצוף ובחיפוי קירות, תיקוני יציבות במעקות, סורגים, מסתורי כביסה, מחיצות ודלתות, תיקוני מדרגות, תיקון או התקנת דלת פלדה בכניסה לדירה, סיוד וצביעת הדירה בתנאים מסוימים, ריסוס הדירה, פינוי הדירה מחפצים ומגרוטאות, תיקון דלתות פגומות וחלונות, תיקון תריסים, תיקון ארון מטבח, עבודות איטום בגגות רעפים או אסבסט, איטום ותיקון סדקים בתקרות ובקירות ועוד.
בסיכום הישיבה יו”ר הוועדה, ח”כ סופה לנדבר הודיעה:
1. שהיא פונה למנכ”ל חברת עמידר בבקשה:
• לתקן את כל הליקויים הנמצאים בדירות של הפונים לוועדה. ח”כ לנדבר בקשה לקבל לגביהם תשובות בכתב על הנעשה בדירות. דימונה- עד סוף מרץ. קריית שמונה- עד סוף אפריל.
• לבדוק אפשרות לתת שירות בשפה הרוסית לפחות פעם בשבוע, בסניפים המשרתים אוכלוסיות גדולות דוברי רוסית.
2. שהיא פונה למשרד השיכון בבקשה להוציא הנחיה לחברות המשכנות , לתלות שילוט בשפות שונות על חובת הפנייה בכתב לחברות על כל בעיה שנתקלים בה.
3. בכוונתה לפנות למהנדס עיריית קריית שמונה על מנת שיבדוק את הבניין הנמצא ברח` קרן היסוד 7 (או אשכול 14) בדבר מסוכנתו למגורים כפי שציינו דיירי עמידר שנכחו בישיבה.
כמו כן ביקשה ח”כ לנדבר מהדיירים לפנות בכתב על כל בעיה שקיימת בדירותיהם ולא לפנות לסניפי עמידר ולהתלונן בעל-פה.