בישיבת הוועדה לבחינת בעיית העובדים הזרים, בראשותו של ח”כ יעקב כ”ץ (כצל`ה – יו”ר האיחוד הלאומי), שהתקיימה היום בנושא: יחסי עובד מעביד בענף הסיעוד, השתתפו נציגי: משרד האוצר, משרד הפנים, משרד התעשיה המסחר והתעסוקה, המשרד לענייני גימלאים , משרד הרווחה, המוסד לביטוח לאומי, ארגון הנכים בישראל המיוחד, מטה מאבק הנכים, עמותת נכים עכשיו, הסתדרות הגמלאים, כן לזקן, ההסתדרות החדשה, חברות כח אדם לסיעוד, עמותת קו למעסיק, בנק ישראל.
הוועדה לבחינת בעיית העובדים הזרים דנה היום ביחסים שבין המעסיקים הסיעודיים לעובדים הזרים.
מתברר שהנסעדים חסרי הישע נאלצים להתמודד עם תביעות בסוגיות של הלנת שכר, שעות נוספות, חופשות ותנאי עבודה.
הפיתרון החוקתי שמציעה הוועדה בראשות היו”ר ח”כ יעקב כ”ץ (כצל`ה) יו”ר האיחוד הלאומי הוא כי לא עוד ימשיך להתקיים המצב האבסורדי בו הקשיש, חולה האלצהיימר, המשותק והנכה יהיה המעסיק של העובד הזר הסועד אותו אלא חברות כח האדם המביאות אותו ארצה או המדינה.
כיום, מוגדרים חסרי הישע מילד נכה בן חמש ועד קשיש ומשותק כמעסיקים לכל דבר וענין על כל המשתמע מכך.
מעתה, לפי הצעת החוק של כצל`ה, חברות כח האדם תשאנה בכל האחריות הבירוקרטית בעובד הזר ובכל הקשר העסקי שבין המטופל והעובד הזר המטפל בו, משכרו החודש, הביטוח הרפואי שלו וכו`. ”במקום חמישים אלף `מעסיקים` חסרי ישע יהיו מעתה חברות כח האדם בפיקוח המדינה המעסיקים. לא עוד יהיו הנסעדים חסרי הישע נתבעים בבתי משפט כאילו הינם בעלי מפעלים” אומר כצל`ה.
יו”ר הוועדה יפנה בענין שינוי סדרי העסקה זה גם לרוה”מ ולשר האוצר ולגרומים הממשלתיים הרלוונטיים לתת יד לרפורמה הזו שתשים קץ לסבלם של הנסעדים בעובדים זרים.
במסגרת הרפורמה של יו”ר הוועדה כצל`ה, מוצע בהצעת חוק נוספת של בקרה ושליטה על סוגיית העובדים הזרים. הצעת החוק כוללת הקמת מאגר ממוחשב של העובדים הזרים בארץ. לכל עובד יונפק רישיון עבודה המגדיר באיזה תחום (חקלאות, בנין, סיעוד או אחר) הוא עוסק ותוחם את האזור הגיאוגרפי בו הוא רשאי לעבוד. שיטה זו תצמצם את בעיית הנוטשים (”ברחנים”), תגדיר נכונה את המכסות שמאשרת הממשלה באופן שתהיינה תואמות את המציאות וצרכי הציבור.
כמו כן יהיה חוזה הכתוב גם בשפה של העובד הזר המגדיר את תנאי עבודתו. גם כך תצומצמנה התביעות כנגד המעסיקים.