Skip to main content

חדשות

רק 20% מהכיתות החייבות בהנגשה אכן יונגשו ללקויי שמיעה

קטגוריה: חדשות מתחום הנגישות

מתוך אלף כיתות שחייבות בהנגשה במסגרות החינוך הרגיל, תקצב משרד החינוך רק 200. "פשוט צוחקים על הילדים", אמרה אם אחת, ואחרת הוסיפה: "הבת שלי לא תוכל להיות כשאר התלמידים"

בעוד שבועיים ישובו תלמידי ישראל למוסדות החינוך, אך מרבית הילדים לקויי השמיעה, שלומדים במוסדות החינוך הרגיל, יתקשו לחזור ללימודים. זאת, מאחר שרק 200 כיתות הונגשו להם, מתוך אלף כיתות שקיבלו אישור מקצועי לכך. לפי החוק, על כל רשות מקומית לספק לילד לקוי שמיעה סביבת למידה אפקטיבית ומותאמת על בסיס תקציב משרד החינוך. עם זאת, יותר מאלף זוגות הורים, שבקשותיהם אושרו, נתקלו במבוי סתום עם עצירת תהליך הנגשת הכיתות, נוכח הפסקת העברת התקציב ממשרד החינוך לרשויות המקומיות, שצריכות לבצע את התהליך.

"האחראית על הנגשות במשרד החינוך הודיעה באופן לא רשמי שהם מפסיקים להעביר תקציבים, אז הרשויות המקומיות מיד הפסיקו את תהליך ההכנה לקראת שנת הלימודים, על אף שהחוק מחייב אותן להכין את הכיתות", אמרה מנכ"לית המועצה הארצית מיח"א (מחנכי ילדים חרשים), ד"ר שרה אינגבר. "מה זה 200 הנגשות? זו רק חמישית מהבקשות שאושרו ועוד פחות ממה שנדרש. המדינה בעצם באה ואמרה לנו 'עצרו – ב-800 כיתות ילדים לא ייהנו מתנאים בסיסיים ללמידה'", התרעמה ד"ר אינגבר. לדבריה, "האקוסטיקה בחדרי הלימוד איומה. ברגע שלילד יש חסך שמיעתי ואין לו נגישות לקול המורה ולחברים שלו, זו חזרה אחורה בתהליך של הילד ובהישגים שהגענו איתו אליהם".

בארץ חיים 3,700 ילדים לקויי שמיעה בגילאים שונים. ההורים של רבים מהם נאבקים לרשום את ילדים למסגרות חינוך רגילות, בהתבסס על מחקרים רפואיים שמאששים כי הדבר מסייע להתפתחות הילד לקוי השמיעה ומסייע לו להשתלב בצורה מיטבית בחברה. במסגרת החוק בישראל, אשר מעגן את זכויות הילדים לקויי השמיעה, יש להנגיש כיתות וגנים עבור הילדים באמצעות פתרונות טכניים שונים. יצירת תקרות אקוסטיות, עיבוי חלונות והקפדה על מזגנים כיתתיים שאינם מרעישים הם רק חלק מהתהליכים שמתבצעים בהנגשת כיתה לילד לקוי שמיעה, ולפי הרשויות המקומיות, עלותם המקסימלית של פתרונות ההנגשה לא עולה על 30 אלף שקלים למסגרת חינוכית.

ממשרד החינוך מסרו בתגובה כי הם מודעים לסוגיה וכי היא תיפתר עד לפתיחת שנת הלימודים.

 

לכתבה המלאה שהתפרסמה באתר וואלה! – לחצו כאן

ילד מחזיק את היד מאחורי אוזנו

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן