.לאחרונה הסתיימה באוניברסיטה התקנתן של מערכות מיוחדות, שנועדו לסייע לאנשים עם לקויות שמיעה להשתתף בלימודים ולשמוע את השיעורים. הפרויקט, פרי יוזמתו של יו"ר ועדת הנגישות באוניברסיטה, רחמים הדר, החל לפני יותר משנתיים, והוא יצא לפועל בסיוע המוסד לביטוח הלאומי, שמימן 80% מעלותו. "במקום כמו האוניברסיטה, הנגשה מסוג זה, שמבוססת על טכנולוגיה ועל העברת מידע, חשובה לא פחות מהנגשה פיזית של מבנים, והיא נועדה לאפשר לאוכלוסיה שלמה להשתתף בשיעורים וללמוד בדיוק כמו שאר הסטודנטים". כך אומרת מריאלה יאבו, עוזרת מנכ"ל האוניברסיטה לענייני נגישות.
במסגרת הפרויקט הותקנו ב-15 אולמות לימוד ברחבי הקמפוס מערכות סיוע לאנשים עם לקות שמיעה. מערכות אלה מחוברות למערכות המולטימדיה שקיימות ממילא באולמות, כך שדבריו של המרצה שעומד על הבמה מגיעים ישירות מן המיקרופון שלו למכשירי השמיעה של התלמידים או לאוזניות שהם יכולים לשאול, ללא צורך בציוד עזר נוסף, מקום ישיבה מיוחד או בקשה או פניה מיוחדת מצד הסטודנט.
בנוסף, נרכשו חמש מערכות FM אישיות, הכוללות מיקרופון ואוזניות, ובהן אפשר להשתמש בכל מקום בקמפוס, לרבות כיתות קטנות שבהן לא הותקנו מערכות הסיוע המרכזיות. סטודנטים עם לקות שמיעה יכולים לשאול את המערכות הללו למשך סמסטר.
להשאלת מערכות השמיעה האישיות יש לפנות במייל למריאלה יאבו – [email protected]
בקרוב יתקיים אירוע השקה לפרויקט בהשתתפות מנכ"ל חברת "מהלב", משה קילים, בכירי האוניברסיטה ובכירים במוסד לביטוח לאומי. באירוע תתקיים הדרכה על המערכות החדשות.
פרויקט זה מצטרף לשורה של פעולות הנגשה שמתקיימות בתקופה האחרונה בקמפוס וכוללות, בין השאר:
• החלפת הריצוף באבן גרנוליט שטוחה, שמאפשרת תנועה בטוחה למי שמתקשים בתנועה או בראייה
• רכישת שולחנות מיוחדים לשימושם של מי שאינם יכולים להשתמש בכיסאות הקיימים
• התקנת מכשירי לולאת השראה (Inductive Loopset), המסייעים ללקויי שמיעה, בספריות הקמפוס
• התקנת רמפות שמיועדות לאנשים בכיסאות גלגלים
• העלאת דף מידע באתר האוניברסיטה עבור סטודנטים בעלי צרכים מיוחדים
• הצבת עמדות מחשוב, הכוללות טכנולוגיה שמסייעת לאנשים בעלי צרכים מיוחדים
• רכישת מכונות צילום והדפסה נגישות