Skip to main content

חדשות

שר התמ”ת ישי מבקש תוספת בסך 1.8 מיליארד ₪ לתקציב משרדו לשנת 2006

קטגוריה: Access Israel News

ח”כ ליצמן העלה את נתוני דו”ח משרד התמ”ת על אילוץ 226 אלף יהודים לעבוד בשבת ודרש מהשר למנוע את היקף חילולי השבת * בתשובה לבקשת היו”ר, ח”כ ליצמן, השר הודיע כי החליט להקל בתכנית ויסקונסין * השר התריע מפני קריסת עשרות אלפי עסקים קטנים בעוד חודש עקב הגבלת האשראי בבנקים
_______________
שר התמ”ת, אלי ישי, התריע ביום רביעי, בפני חברי ועדת הכספים, מפני חשש של קריסה לעשרות אלפי עסקים קטנים בעוד חודש, בעת שייכנסו לתוקפן התקנות של המפקח על הבנקים להגבלת האשראי. השר מסר, כי הוא עושה מאמץ למנוע קריסת עסקים קטנים עקב התקנות של המפקח על הבנקים, שאמורות להיכנס לתוקף החל מה-1 ביולי – ולכן הוא אמור להיפגש עם נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, כדי לדון איתו על כך וכן להעלות את הנושא בפני הממשלה.

השר ישי הופיע בפני ועדת הכספים למסירת סקירה על פעולות משרדו, במסגרת דיוני התקציב. במרכז הופעתו עמדה הדרישה להגדיל את תקציב משרד התמ”ת בעוד 1.8 מיליארד ₪. זאת לאחר שתקציב המשרד לשנת 2006 נקבע על סך 3.6 מיליארד ₪. השר ישי הציג מצגת בפני חברי ועדת הכספים ובה ציין כי קיים חוסר תקציבי בסך 821 מ` ₪ עבור סעיפים מרכזיים. מרבית הסכום החסר הוא בסעיף חיזוק מרכז ההשקעות שבו נתבע האוצר להגדיל את התוספת בסך של 700 מיליון ₪. מלבד זאת מבקש המשרד להגדיל את תקציב המדען הראשי במשרד התמ”ת בעוד סך של מיליארד ₪.

בנימוק לדרישה לתוספת של 1 מיליארד ₪ עבור המדען הראשי הוסבר לועדה, כי ”מניתוח סך המענקים, ביחס לביקושים של התעשייה בישראל, עולה כי בפועל המדינה תומכת ב-17% בלבד מהתקציב המבוקש. על מנת להגיע לטווח יעיל של התמיכה, נדרש להעלות את אחוז התמיכה המצטבר לסך של 27% מסך הביקושים. דהיינו תוספת תקציבית של 1 מיליארד ₪.

יו”ר הועדה, ח”כ יעקב ליצמן, העלה בפני השר את הנתונים מהדו”ח שפירסם משרד התמ”ת ועל פיו מכריחים 226 אלף יהודים לעבוד בשבת ותבע מהשר לצמצם את היקף חילולי השבת. עוד ביקש היו”ר ח”כ ליצמן למנוע את ההקשחה כלפי המשתתפים בתכנית ויסקונסין. השר ישי הדגיש כי הוא שילב הקלות בתכנית ויסקונסין כדי למנוע נשירה של בעלי קשיים מיוחדים. ההקלות הללו יובאו לאישור ועדת הכספים. הן כוללות הקמת ועדת חריגים שתוסמך להפחית את התכנית האישית למשתתפי תכנית ויסקונסין בפחות מ-15 שעות שבועיות עקב מאפיינים מיוחדים. כמו כן תהייה הפחתה של שעות למשתתפים בעלי נכות רפואית או למי שיש בעיות משפחתיות.

מנכ”ל המשרד, גבריאל מימון, הציג את היעדים המרכזיים של המשרד לעשור הקרוב ומנה שלושה מהם: האצת הצמיחה, צמצום העוני וחיזוק הנגב, הגליל וירושלים. בהציגו את הדרכים להשגת הצמיחה התמקד שוב בחיזוק מרכז ההשקעות. בדבריו יתרת תקציב המרכז (בניכוי התייקרויות והחיוב עבור אינטל) הינו 60 מ` ₪ בלבד בשנת 2006 לעומת סך בקשות לתמיכה בהשקעות בשיעור של 2.3 מיליארד ₪, שצפויים ליצור 10,500 מקומות עבודה. כמו כן הדגיש את הצורך בהרחבת התמיכה ביצואנים. בהתייחסו לטיפול בעוני הדגיש כי יעד המשרד יהיה לחזק אוכלוסיות מיוחדות, כגון: חרדים, בני מיעוטים, הורים יחידים, מקבלי קצבת הכנסת אבטחה, נכים ומוגבלים. הוא הדגיש כי היעד במשרד הוא העלאת שיעור ההשתתפות בכח העבודה מ-55% ל-60% וכן צמצום האבטלה מ-8.8% ל-7%. יעד מרכזי בפעילות המשרד הוא צמצום מספר העובדים הזרים והפלשתינאים בשיעור של 8% (כ-200 אלף עובדים זרים) ל-3% בלבד. המנכ”ל ציין כי המשרד עומד לחזק את אכיפת חוקי העבודה ובפרט את חוק שכר מינימום לגבי 30 אלף עובדים בשנה הנוכחית ולגבי 100,000 עובדים בשנה הבאה.

המנכ”ל גילה כי כיום אין די באכיפת חוקי העבודה ורק על 2,000 מעבידים נאכף החוק, כאשר מהם נמצאו 1,200 עבריינים. לדבריו היקף הבעייה הוא 50,000 מעבידים החשודים בהפרת זכויות של כ-600,000 שכירים. הפעילות נעשית בתקציב של 2 מיליון ₪ בלבד, להפעלת 40 עובדים והסך הנדרש לכך הוא 10 מיליון ₪ תוך הפעלת 100 עובדים לגבי 10,000 מעבידים.

מקור: כל הזכויות שמורות, 2003, מדינת ישראל

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן