ביום ג', ה-29.3.16, העבירה עמותת נגישות ישראל פעילות לתלמידי שכבת ח' בביה"ס מאיר בקרית גת במסגרת תכנית "שווה לכולם", בתרומת כלל ביטוח, המיועדת לשכבות בהן משולבים תלמידים עם מוגבלות.
תכנית שווה לכולם קמה במטרה להביא לשילוב יעיל של תלמידים עם מוגבלות במסגרות החינוך. במהלך התכנית התלמידים משתתפים ביום שיא, שבו הם נחשפים לעולמם של אנשים עם מוגבלות, ומתנסים בתחושות של המוגבלויות השונות בהפנינג חווייתי ולאחר מכן צוות המורים של ביה"ס עובר הדרכה, הכוללת התנסות במוגבלויות השונות על ידי "ארוחת חושים".
יום הפעילות נפתח בהרצאה לתלמידים בנושא מושגי יסוד בנגישות, שלאחריה עברו התלמידים הפנינג תחנות התנסות שהמחישו את המוגבלויות השונות – ראייה, שמיעה, ניידות וקוגניציה.
בכל תחנה פגשו התלמידים במדריך עם אותה מוגבלות, ששיתף אותם בחוויות מעולמו האישי, והתנסו בצורה חווייתית במוגבלויות השונות. כך למשל, בתחנת המוגבלות בשמיעה עברו התלמידים סדנת שפת סימנים ושיחקו משחקי תקשורת ללא שמיעה. בתחנת המוגבלות בניידות עברו מסלול מכשולים על כסאות גלגלים. בתחנת המוגבלות בראייה התלמידים ביצעו פעולות עם כיסויי עיניים במטרה לדמות את התחושות והקשיים של אדם עיוור. בתחנת המוגבלות הקוגניטיבית שיחקו המשתתפים במשחק חשיבה שהמחיש את הקושי של אדם עם מוגבלות קוגניטיבית בביצוע פעולות שנתפסות לסביבה כפשוטות.
את הפעילות לתלמידים, שהוכתרה על ידי הצוות כמשמעותית ורבת ערך לתלמידים, סיכם תלמיד ששיתף בתחושותיו: "זה היה אחד הימים המאושרים בחיי. אהבתי אותם, התחברתי אליהם, נקשרתי.. פשוט נקשרתי אליהם. אני בול כמוהם. גם אני התחלתי ככה עד שהראיתי לכולם אני זה אני".
בתום הפעילות לתלמידים, התכנסו מורי בית הספר למפגש הכשרה שעסק בשילוב של תלמידים עם מוגבלות. תחילה, עברו המורים הרצאה בה שמעו כיצד נגישות יכולה להתקיים גם כאשר אין את הכלים או המשאבים החומריים הנדרשים, וכיצד הם יכולים לתרום לשילוב יעיל יותר של התלמידים מבחינה חברתית ולימודית.
לאחר מכן המורים השתתפו ב"ארוחת חושים" – ארוחה בת שלושה חלקים, שבכל חלק הם התנסו באכילה עם מוגבלות אחרת, כאשר מדריך עם אותה מוגבלות הנחה אותם. את מנת הפתיחה אכלו המורים מבלי לראות, את המנה העיקרית אכלו ללא יכולת לבצע תנועות ידיים, ובמנה האחרונה למדו כיצד לתקשר עם אדם חירש.
את יום הפעילות סיכמו המורים כהצלחה, כששיתפו בחוויות וברשמים החיוביים שלהם מהפעילות ומהתרומה שלה להגברת המודעות לנושא הנגישות והשילוב של אנשים עם מוגבלות בחברה.