Skip to main content

חדשות

הועדה לפניות הציבור דנה בנושא התנהלותה של הקרן לפיצוי נפגעי חיסון

קטגוריה: Access Israel News

הוועדה לפניות הציבור התכנסה בעקבות פניות לוועדה מהן עולה כי הקרן לפיצוי נפגעי חיסון פיצתה עד היום מעט מאוד אנשים, היא מנוהלת בחוסר שקיפות ואינה מאפשרת גישה לנתונים כספיים, עוד נטען כי מיעוט האנשים שזכו לפיצוי מאת הקרן הוחתמו על הסכם סודיות באשר לפרטי הפיצוי שקיבלו.

בפתח הישיבה הודיעה ח”כ סופה לנדבר, יו”ר הוועדה לפניות הציבור כי ברצונה לדון היום בפיצוי לנפגעי חיסונים.

מר יאיר שמעון מארגון נכי הפוליו סיפר כי התוודע לקרן במקרה. הוא נפגע מחיסון פוליו וחיפש גוף שיוכל לפצותו על הפגיעה. במהלך החיפושים נודע לו במקרה על קיומה של הקרן שנועדה לפצות נפגעי חיסונים. לטענתו הקרן אינה מוכנה לפרסם תשקיף ולדווח על התקציב שלה ומי שזכה לקבל פיצוי ממנה מוחתם על הסכם סודיות. הוא מבקש לתת פומבי לקרן.

מר יניב רונן ממחלקת המחקר והמידע של הכנסת סיפר שהקרן פועלת מכוחו של חוק שחוקק בעקבות מקרה של תינוקת שנפגעה מחיסון והגיע לבג”ץ. מטרתו של החוק לפצות כל מי שנפגע מחיסון המפורט בחוק ללא כל צורך בהוכחת רשלנות, אלא קשר בין החיסון לבין הפגיעה. ישנה הגבלה על סכום הפיצוי והיא מגיעה לתקרה של 800,000 ש”ח למקרה של נכות או מוות של בוגר. עד היום הוגשו 25 תביעות מתוכן 18 מוצו ובהן 9 נדחו, ב-2 הטיפול הופסק וב-7 נפסק פיצוי כולל של 410,000 ₪. הקרן מוחזקת על ידי חברת ”ענבל” ואין החתמה על הסכם סודיות, אלא על התחייבות שאין תביעות נוספות באותו עניין.

מר שלמה נקווה, יו”ר ארגון נכי ישראל נפגע מחיסון נגד פוליו ולדעתו הקרן אמורה לפצות בראש ובראשונה את נפגעי חיסון הפוליו.

לדברי גב` סוניה רוזנטל בנה קיבל חיסון נגד שפעת בהמלצת רופאו בהיותו בן 14. כתוצאה מן החיסון הוא שותק בכל גופו. כיום לאחר טיפולים ממושכים הוא התאושש במידת מה אולם נשאר נכה ואינו מסוגל לעבודה פיזית כלשהי, למרות מצבו הקשה הוא התנדב לצבא. היא קובלת על כך שאף אחד לא הזהיר אותה מפני הסיכונים שבחיסון.

עו”ד משה סטוביצקי, נציג חברת ”ענבל” אמר שהקרן פעילה משנת 1989 ונצבר בה סכום של 25 מליון ₪ והיא גובה כ- 1.5 מליון ₪ בשנה. תקרת הפיצוי היא 700,000 ₪ לנכה של 100%. הוא הופתע לשמוע שקיומה של הקרן אינו ידוע משום שהיא מבוססת על חוק. למדינה יש אינטרס לחסן את כל התינוקות. הפיצוי ניתן ללא צורך בהוכחת התרשלות אבל יש צורך להוכיח קשר בין החיסון לבין הפגיעה.

נציג משרד הבריאות עו”ד אלכס לבנטל אמר שבכל העולם מחסנים מליוני ילדים כל שנה ופגיעה כתוצאה מחיסון היא מאד נדירה. בארץ יש שתי ועדות שחברים בהן רופאים ובראשן עומד שופט האחת היא הוועדה לנפגעי גזזת והשנייה היא הקרן לנפגעי חיסונים.

ח”כ סופה לנדבר, יו”ר הוועדה העלתה את נושא הפגיעה מהחיסון לשפעת שגרם השנה למותם של מספר אנשים, שלדעתה צריך להיכלל בחוק. בסיום הישיבה ח”כ לנדבר תבעה שקיפות מן הקרן וביקשה מנציג משרד הבריאות שידאג לפרסום הקרן בכל המרפאות לבריאות המשפחה ומרפאות קופות החולים והודיעה שתפעל לתיקון החקיקה ולהכנסת החיסון לשפעת לרשימת החיסונים שנפגעים מהם זכאים לפיצוי.

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן