Skip to main content

נדחתה פה אחד הצעת חוק לפיצוי נפגעי גזזת

קטגוריה: Access Israel News

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, בראשות היו"ר חה"כ יצחק גלנטי, דחתה פה אחד הצעת חוק ממשלתית שפוצלה מחוק ההסדרים והובאה לדיון נפרד בוועדה, הקובעת כי פרוטוקולים של המרכז הארצי לטיפול בנפגעי הגזזת, הנוגעים לעניינם של תובעים שקובלנותם אושרה, לא יפורסמו ברבים. 

ראובן קוגן, נציג משרד האוצר שהציג את הצעת החוק טען בוועדה  כי חשיפה של הפרוטוקולים עשויה להיות מנוצלת לרעה, כיוון שבפרוטוקולים נמסרים נתונים מדוייקים לגבי המקומות והמועדים בהם ניתנו טיפולי הקרנה.  "נדרשנו להצעת החוק בשל פסיקה של בית הדין לעבודה, בה קבעה השופטת אלישבע ברק, כי יש לחשוף את הפרוטוקולים. החשש של המערכת הוא שהנתונים שיתפרסמו בפרוטוקולים יילמדו על תובעים מתחזים  וינוצלו לרעה". 

מר אלי שחר, מנהל המרכז הארצי לטיפול בנפגעי גזזת דיווח לוועדה כי הפרוטוקולים שבהם מדובר מתייחסים להחלטות הוועדה שצריכה לקבוע אם אכן התובע קיבל הקרנות, אם ההקרנות ניתנו במסגרת טיפול במחלה, ואם כמניעה. התובעים נדרשים להמציא לוועדה גירסה עובדתית שתאשש פרטים אלו. נתונים אלו עלולים להיות מנוצלים לרעה על ידי מתחזים ולוועדה יקשה לתת הכרה מיידית לפונים. "לכן, אנו מבקשים שהפרוטוקולים בתביעות שיאושרו יישארו חסויים, לעומת זאת הפרוטוקולים של התביעות שיידחו יימסרו במלואם לפונה, עם נימוקים לגבי החלטות הוועדה". 

חה"כ יצחק גלנטי, יו"ר הוועדה: "ציבור נפגעי הגזזת הוא ברובו ככולו שייך לאוכלוסיית הקשישים גילאי 60 שנה ואילך. סביר להניח שאלה הפונים לוועדה לשם הכרה כנפגעי גזזת הם חולים, תשושים, לא תמיד זוכרים את אשר אירע להם לפני עשרות שנים. אני מוחה בכל תוקף על הנסיון להציג אוכלוסיה חלשה זו כאוכלוסיה של נוכלים ולהדביק עליהם תוויות שליליות. את הזייפנים צריך לאתר ולהעניש בחומרה". 

חה"כ עמיר פרץ, יוזם החוק המקורי של נפגעי הגזזת: "במצב הקיים אין צורך ליצור קשר נסיבתי בין המחלה לזכות לקבל פיצוי. צריך רק להוכיח בדרך כלשהי שהחולה קיבל טיפול נגד גזזת והוא חולה באחת מן המחלות שהחוק קבע. החוק נתן עדיפות לנפגעי הגזזת שלא יהיו תלויים בוועדות, וההכרה בהם תהיה כמעט אוטומטית. יש למרכז הארצי  מסד נתונים רחב הכולל רשימות של אנשים שקיבלו את הטיפול, ועל הרשימות האלה נסמכתהוועדה בין השאר. הצעת החוק של האוצר היא בעצם הצעה שבאה לעקוף החלטה של בית דין לעבודה ואסור לנו בכנסת להכשיר מהלך  בזוי זה". 

חה"כ אריה אלדד: "אם הכוונה היא להיאבק ברמאים באמצעות מניעת חשיפת הפרוטוקולים הרי שהנסיון הזה מועד לכשלון. בעידן האינטרנט  הכל מתפרסם ממילא  ומי שרוצה לרמות  ישיג את המידע". לדעת חה"כ אלדד יש ליידע את כל מי שנמצא ברשימות שבידי המרכז הארצי לגבי האפשרות שנחשף לקרינה ולקרוא לו להיבדק. גילוי מוקדם של סרטן עשוי להציל חיים. 

כאמור חברי הוועדה הצביעו נגד הצעת החוק.

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן

Hidden