אתר נגישות ישראל - עמוד הבית |
הרשמה לניוזלטר | English | عربي |
![]() |
לעוף עם ציפורים באגמון החולה - כל מה שצריך לדעת! |
||||||||||||
פארק הטבע והצפרות אגמון החולה, נמצא בליבו של עמק החולה. העמק, המוקף ברכסי הרים – רמת הגולן ממזרח, רכס נפתלי ממערב, המהווה אחד מצירי נדידת הציפורים החשובים ביותר בעולם. בכל עונת נדידה (סתיו ואביב), חולפות מעליו למעלה מחצי מיליארד ציפורים נודדות. אלפים מהן נשארות באגמון בתקופת החורף, ואחרות בוחרות לקנן בעונות האביב והקיץ | ||||||||||||
7/06/2012 | ||||||||||||
|
||||||||||||
אגמון החולה השייך לקק"ל, בראשות המנכ"ל קובי סמרנו, משתף פעולה בשנים האחרונות עם עמותת נגישות ישראל ויוזמים פעילויות לקידום המודעות לנגישות ולקבלת השונה במתחם האגמון. פעילויות אלה הפכו למסורת, כדי לקרוא על הפעילויות לחצו כאן.
חכמים בלילה - ספארי לילה סיור מרתק אל חיי הלילה הסוערים של אגמון החולה. נתור אחר הטורפים שיוצאים לצייד, תצפית על עטלפים, הצצה אל חייהם של חתולי הביצות ומעקב אחר התנשמות ודורסי הלילה. תצפית כוכבים וקומזיץ עם כיבוד קל בסיום (מאפריל עד אוקטובר).
מתעוררים עם ציפורים סיור זריחה בעגלת המסתור - חוויה בלתי נשכחת של זריחה באגמון החולה עם הטבע המתעורר ליום חדש של פעילות. הסיור כולל הליכה רגלית קצרה, הסברים ותצפיות.
סיור מודרך לאי הציפורים סיור מודרך בשבילי האגמון הקסומים. נבקר בתחנת מחקר וטיבוע ציפורים למפגש אינטימי עם הציפורים, נגלה את פלאי הנדידה, נתבונן בהן ממרחק נגיעה ונשחרר אותן לחופשי. הסיור מתקיים בעגלת המסתור, מלווה במדריך טבע וצפרות.
ביקור בתחנת טיבוע
בית ספר לדורסים
עופות נודדים בעמק החולה
אילו ציפורים
נגישות לנכים בעלי תו נכה - ניתן בתיאום מראש בטלפון 04-6817137 לסייר במתחם עם הרכב. לאגמון גישה מלאה עבור נכים הכוללת שלושה מבני שירותים ומצפור תצפית נוחה (מצפור השקנאי). מרכז המבקרים (המבואה) מותאם ונגיש גם הוא למוגבלים בתנועה.
לאתר אגמון החולה ולתוכנית פעילות מפורטת |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||