"עיר נגישה לכולם" בשוהם - פרויקט הסיום

ביום שלישי, ה-31.1.2012, החל דרכו הפרויקט - "יישוב נגיש לכולם" לנוער מוביל בשוהם (הכולל את מועצת הנוער והצופים). ביום שישי ה-18 למאי התקיים הפנינג לרגל סיום התוכנית החינוכית לנגישות וקבלת השונה בעיר שוהם
21/05/2012
 
 
יובל וגנר, מיכל רימון, גיל ליבנה ושי אברהמי באירוע

 

הפרויקט הינו תוכנית דגל של עמותת נגישות ישראל בשיתוף עם קרן רודרמן ובהובלתם של שירה וג'יי רודרמן הפועלים רבות להגברת המודעות ולקידום נושאים ערכיים אלה בחברה הישראלית ומשתפים פעולה עם העמותה כבר כ-שנתיים בפרויקטים חינוכיים שונים.


לאחר שעברו בני הנוער יום עיון בנושא נגישות (שכלל הרצאות פעילות, פגישה עם מדריכים עם מוגבלות והתנסות חווייתית בתחנות שונות) חולקו לקבוצות ובחרו בפרויקטים נגישים, עליהם עבדו בחודשיים האחרונים.


ביום שישי 18.12 נערך הפנינג נגישות פתוח לקהל הרחב, ברחבת בית התרבות בשוהם.

 

ההפנינג כלל תחנות נגישות, בהם יכלו הבאים להתנסות באופן חווייתי עם השאלה "מהי המשמעות של להיות עם מוגבלות?" (מסיבת אוזניות המדמה סאונד של אדם חרש, משחקים נגישים, טעימות עיוורות של גלידות, מסלול מכשולים על כסאות גלגלים, הליכה על עיוור- מסלול הליכה עם מקל נחייה, גרפיטי נגיש, קעקועים בשפת הסימנים ועוד) בכל תחנה זכו העוברים להכיר מדריך עם מוגבלות שתיאר בפניהם את התמודדותו, הצלחותיו, משמעות המוגבלות ועוד.


בתום ההפנינג התכנס הקהל באולם בית התרבות בשוהם- שם נערך טקס חגיגי לסיכום הפרויקט והצגת הפרויקטים הנגישים של בני הנוער.


את הטקס פתח ראש המועצה מר גיל ליבנה : " 'אל תאמין במראית עיניך. כל שהן מראות לך הוא גבול בלבד. התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר ותמצא את הדרך לעוף' (ריצ'ארד באך- "השחף") – זה מה שעושה עמותת נגישות ישראל, הפער בין הנתפס ובין מה שאנחנו מבינים לבין היכולת של אנשים עם מוגבלות... יש לנו יותר ממוכנות ליוזמות שכאלה, לקיים רגישות נגישות וקבלה..."

 

יובל וגנר יו"ר עמותת נגישות ישראל : "איזה כיף להיות פה בין כל כך הרבה חברה צעירים... בגיל 22 הגשמתי חלום והחלום היה להיות טייס בחיל האוויר. מעט אחרי שהגשמתי את החלום ועפתי לי בשמיים... לצערי הייתי מעורב בתאונת טיסה ועקב תקלה טכנית נפצעתי... היה לי הרבה מזל להישאר בחיים. אתם צריכים לצאת ולהבין שלחיות זה דבר גדול מהחיים. הרעיון של עמותת נגישות ישראל הינה לאפשר לאנשים שעברו תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונה בצבא, אנשים זקנים ועוד.. לכל מי שחי בארץ ובעולם מגיע לחיות- ללכת לים, לבי"ס למתנ"ס. וזה לא משנה אם אתה על כסא גלגלים, ספורטאי, עיוור, חכם וכו... לכל אחד תכונה, המוגבלות הינה נדבך מקשה, אבל אם אנחנו מחוברים לנגישות ועוקפים את הקשיים אז כולנו נחייה בעצמאות, בשוויון ובזכות. אנחנו מאוד גאים בכם- עשיתם דרך של שינוי בגישה לאנשים עם מוגבלויות. קבלו ממני הערכה ותודה, אתם השגרירים שלנו..."

 

בהמשך עלו נציגים מכל קבוצה על הבמה והציגו את הפרויקטים.


בין הפרויקטים: מיפוי הנמכת מדרכות ביישוב והעברת הממצאים לעירייה והמשך טיפול מולה, מיפוי עסקים נגישים ביישוב, התנדבות במרכז תעסוקתי לאנשים עם צרכים מיוחדים, שיר בשפת הסימנים שבוצע ע"י להקת החניכים של הצופים, סרטון לקידום נגישות, "פלאש מוב"- ריקוד פתאומי שבוצע במרכז המסחרי ושילב אנשים עם מוגבלויות, פרויקט אקסטרים- בו עברו קבוצת נערים מסע ספורט עם ספורטאים אולימפיים עם מוגבלויות (טיפוס קיר, נסיעה באופני יד ובאופני טנדם) ועוד.

הנוער ריגש בכל מילה ועשייה, ניכר היה השינוי הענק וההתפתחות שנעשתה במהלך חודשיים של עבודה.

 

תודה רבה לכל השותפים לעשייה: עזריאל בלומנטל, שי אברהמי (מנכ"ל מועצת שוהם), מאיה ביטון (רכזת צופים), מורן דורון (מנהל חמש), גיא יעקבוביץ', דקלה יחידי (רכזת תרבות והתנדבות יחידת הנוער חמש), גבי אדר (מנכ"לית חמש), אופירה ביטון (מנהלת אגף חינוך וקהילה) ועופר שמר (מנהל אדמיניסטרטיבי חמש).

 

וכמובן תודה ענקית לבני הנוער (הצופים ומועצת הנוער) שקידמו ביישובם את הנגישות והפכו לשגרירי נגישות ישראל, יישר כוח!

 

נגישות Flash Mob שארגנה מועצת הנוער

 

 

 

ההפנינג מרחוק עם באנר   החניכים בתחנת התנסות בעיוורון בהנחיית ירמי חלא

חניכה בהפנינג בתחנת מסלול מכשולים על כיסא גלגלים בהנחיית אילנה לשם   חניכי שוהם בתחנת גרפיטי/ציור נגיש

חניך מתנסה בתחנת טעימת גלידה בעיוורון   חניך מנסה להחזיק שני כדורי פלסטיק עם כפפות מגבילות תנועה

סמי סרואה, מקול הסימנים, בתחנת היכרות לעולם החירשות ושפת הסימנים   שתי חניכות, אחת מתנסה בחירשות, הולכות ביחד בהפנינג

הדפס
עבור לתוכן העמוד