"עיר נגישה לכולם" בהוד השרון

27/01/2013
 
 

"עיר נגישה לכולם" בהוד השרון


יצא לדרכו פרויקט "עיר נגישה לכולם" בהוד השרון ובתרומתה של קרן צ'קפוינט.
לפרויקט נבחרו כמאה בני נוער מובילים ביישוב, משכבת ח', מחטיבות הביניים "השחר" ו"הראשונים".


ביום ראשון 20.1.12 נפגשו בני הנוער בחטיבת "הראשונים" בעיר ליום עיון בנושא נגישות. בתחילת היום חולק הנוער לארבע קבוצות ועבר שיעורים אינטראקטיביים עם מדריכי עמותת נגישות ישראל. בשיעורים הכירו בני הנוער לעומק את עולם הנגישות ומשמעותו- החל מנגישות פיזית, נגישות השירות ועד לנגישות הבינאישית (בין אדם לחברו). בנוסף התלמידים התוודעו למוגבלויות השונות ומשמעותן (מוגבלות בראייה, שמיעה, ניידות וקוגניציה) ולנקודות הממשק וההיכרות של כל אחד מהתלמידים את המוגבלויות השונות.
בתום השיעורים עברו התלמידים בין תחנות התנסות חווייתיות המייצגות את המוגבלויות השונות, כאשר בכל תחנה הכירו אדם עם מוגבלות שפרש בפניהם את עולמו האישי, הקשיים, ההתמודדות וההצלחות. ולאחר התנסו חווייתית במשמעות של כל אחת מהמוגבלויות (ראייה, שמיעה, ניידות וקוגניציה)- התלמידים עברו מסלול מכשולים בכיסאות גלגלים, התמודדות עם חוויית העיוורון והקשיים היומיומיים, היכרות והתנסות בעולם שפת הסימנים וכבדי השמיעה ופעילות חווייתית של "לצאת מהקופסא" המדמה את עולם המוגבלות הקוגניטיבית.
בסוף היום התכנסו התלמידים לסיכום והוצעו בפניהם רעיונות שונים לפרויקטים. בחודשים הקרובים יתחלקו לקבוצות וייבחרו פרויקטים מעולם הנגישות, אותם יבצעו בסיוע מדריכי עמותת נגישות ישראל.
אסנת סטוצ'ינר מנהלת מחלקת משאבי קהילה והתנדבות בהוד השרון:  "חשוב להעביר לנוער את הסבלנות וסובלנות קבלת השונה והאחר. האחר הוא לא רק אדם עם מוגבלות זה גם האדם לידך- אהבת אדם לאדם. היום יכולתי לראות את זה... האינטימיות והשקט בחדרים אמרו המון... ראיתי נוער קשוב ורגיש שמיישם את אהבת האדם... היה אפשר לראות את האסימונים הנופלים מתוך החוויה שעבר הנוער.


כל הזמן מדברים איתם על מוגבלויות שונות, הם רואים את זה בהצגה, ברחוב ועוד... אבל היה אפשר לראות את האסימון נופל כשהילד חווה את הדברים בעצמו....
ככל שמתחילים יותר מוקדם, קורה השינוי האמיתי בהתייחסות לאנשים עם מוגבלות ושילובם- ממקום של כבוד ושילוב נכון ואמיתי. ככל שנתחיל יותר מוקדם נרוויח חברה אמיתית מקבלת ומשלבת..."
בתום החודשיים יתקיים הפנינג נגישות חווייתי לכלל התושבים שיוזמנו להכיר ולחוות את המוגבלויות השונות. במעמד זה יתקיים טקס חגיגי בו יציג הנוער את הפרויקטים השונים שקיים.
שיהיה הרבה בהצלחה!

 

 

 

הדפס
עבור לתוכן העמוד