השפעת צלצול הסלולרי על חדות ראיה / דר' גבי בר
4/05/2008
 
 

בשנים אחרונות נכנס אביזר קטן שהשתלט על גדול וקטן בעולם.

בארץ התופעה כל כך בולטת שיש לי תחושה שבמידה וזה ימשך כך, אז בעתיד היולדת לאחר הנשימה הראשונה תמסור לנולד החמוד מכשיר סלולרי זעיר ביד. כי זו דרכו של העולם.

בעבר, כשהמטופלים נכנסו למרפאה הדבר הראשון היה להציע להם לשבת. בשנים האחרונות במקרים רבים אני מוסיפה בקשה לכבות את הסלולרי.

ביום בהיר אחד קרה לי משהו מאוד מצחיק. בזמן עבודה עם זוג צעיר שמעתי פתאום "מווו" ארוך ועצוב. מסתכלת מסביב ואיני רואה פרה בחדר. אחרי שניה ה"מוו" שוב מילא את חלל החדר, ולא יכולתי להבין איך פרה עלתה במעלית הצרה לקומת המשרדים שלנו. זה היה בתחילת עידן הצלצולים המשודרגים של הסלולריים.

שמתי לב לתופעה שחזרה על עצמה פעם אחרי פעם עד שנולד לי צורך לשתף אחרים.

בדיקת ראיה מתחילה בבדיקת חדות ראיה. מתרשמים מהיכולת של הנבדק: כמה שורות הוא מסוגל לראות על הטבלה עם או בלי משקפיים. עם הופעת הפלאפון התווסף פרמטר נוסף לבדיקה. בזמן בדיקה שגרתית, הפלאפון התחיל לצלצל. ואז מתחיל הבלאגן של החיפוש. בכיסים ובתיקים ובשקיות נוספות עד שמגלים אותו. שפת הגוף של המחפש מגלה עד כמה שהוא לחוץ. בשלב הבא צריך להבין מי צילצל. ועכשיו להחליט מה עושים: עונים או מתעלמים. עד שמגיעים לשלב האחרון - מכבים את ה'טמגוצ'י הקטן'.
ישנם מקרים שהנבדק מבקש רשות לדבר, כי התקשר מישהו שנמצא מרותק למיטה או לכסא ואי אפשר לא לענות לו. או אנשים שמגדלים את ילדיהם בשלט רחוק.

לכל אחד יש את התירוץ שלו.

כל זה רק הקדמה למה שאני רוצה להגיד. גיליתי שאצל אחוז גדול של האנשים, הראיה לאחר ההתעסקות עם הפלאפון יורדת בשורה ובמקרים בודדים יותר בשתי שורות.

אדם רגיש נעשה נבוך מהצלצול המטריד.

כשלמדתי משוב ביולוגי (biofeedback), הסבירו לנו על השפעת צלילים מסויימים עלינו. בעבר הרחוק שאגת אריה גרמה לחוש אימה. גופינו הגיב בהתכווצות שרירים ובשחרור של הורמונים שמופיעים במקרה של מצוקה גדולה. היום אצל אנשים רבים צלצול טלפון נייד או נייח גורם לתגובה דומה.

זה קורה לאנשים שחוששים לשמוע מישהו דורש או נוזף או דואג להם בטלפון. זה קורה גם לביישנים הנבוכים בקלות. הגוף מתכווץ באופן בלתי מודע. לא רק שרירי השלד מתכווצים, אלא שרירים מסביב ובתוך העיניים. וזה 'עולה לו' בירידה בחדות הראיה. בטח קראתם כבר על ההשפעה המזיקה של הקרינה. את זה חובה לקחת בחשבון. אבל פה מדובר ב'קרינה' מסוג אחר. ישנם כאלה שמתאוששים מהר וחדות הראיה חוזרת אליהם. וישנם שהתהליך לוקח יותר זמן.

מסיבה זו לא כדאי להטריד אנשים בפלאפון. תבדקו טוב טוב מתי לחייג: העדיפו להתקשר לטלפונים נייחים ורק במקרים שאין ברירה, חייגו לסלולרי.

התגברו על השיעמום והגעגועים! התחשבו באנשים סביבכם. הם זקוקים לזה!

 

בסוף מאי נערוך מפגש חווייתי ללבקנים והוריהם בכרמיאל.
לחצו כאן לפרטים נוספים

דר' גבי בר  רופאת עיניים ומטפלת במשוב ביולוגי (ביופידבק),
מאמנת לשיפור ראיה בשיטת דר' בייטס

למאמרים נוספים של דר' גבי בר

הדפסהוסף תגובה
עבור לתוכן העמוד