מסעדת רביבה וסיליה מרמת השרון אשר מסייעת רבות לעמותה בקידום המודעות לנגישות במסעדות נאותה לארח את ארוחת החושים שערכנו ב-8.2.09 בהשתתפות אנשים עם מוגבלות פיזית, עיוור, כבד שמיעה, מיטב האדריכלים והמעצבים ומנהלי המסעדה.
מטרת הארוחה הייתה לפתח את המודעות לתכנון נגיש ולפתח את המושג תכנון נגיש בקרב המשתתפים ולספר על צורכי הנגישות של המוגבלויות השונות ממקור ראשון.
בארוחת החושים שהונחתה ע"י יובל וגנר, יו"ר עמותת נגישות ישראל, חוו המשתתפים טעימת יינות עיוורת של יקבי רמת הגולן וארוחה בת שלוש מנות בהתאמה לסוג המוגבלות/נגישות.
מנה ראשונה הוגשה כשעיני הסועדים מכוסות, כך הם חוו את עולם העיוורים, איציק בן דוד מהמרכז לכלבי נחיה (עיוור) סיפר על תחושותיהם של אנשים עם לקות ראיה בביקורם במסעדה, מהם צורכי הנגישות להם הם נזקקים וכיצד להתייחס לכלב הנחיה המלווה אותם.
במנה העיקרית חוו המשתתפים מוגבלות פיזית- הם נדרשו לאכול את המנה שלידיהם כפפות בישול שלתוכן הוכנס אלמנט המנטרל את פעולת האצבעות ומקשה באופן משמעותי על חיתוך ואכילת המנה.
יו"ר העמותה הרחיב על צורכי הנגישות של האדם עם המוגבלות הפיזית וחשיבות התכנון הנגיש והירידה לפרטים בבואם לתכנן מסעדה/מבנים ציבוריים.
המשתתפים קיימו דיון פתוח בנושא והעלו את הקשיים והלבטים בהם הם נתקלים במהלך התכנון.
במנה האחרונה חוו המשתתפים מוגבלות שמיעה, את המנה אכלו המשתתפים שעל אוזניהם אוזניות וברקע מושמעת מוסיקה בווליום גבוה כך שנוצר קושי רב ביצרת אינטראקציה עם צוות המלצרים והסובבים אותך.
רותי זילברמן מארגון כבדי השמיעה והמתחרשים "בקול" סיפרה אף היא על הקשיים בהם הם נתקלים בביקורם במסעדה ועמדה על הדגש הרב שיש לתת בתכנון תקרות אקוסטיות, קירות זכוכית ועוד, על מנת להקל על כבדי השמיעה.
כולם הסכימו כי המפגש וחווית המוגבלויות השונות חידדו עבורם את החשיבות הרבה שיש לתת לתכנון נגיש.
עמותת נגישות ישראל מבקשת להודות:
- למסעדת רביבה וסיליה על האירוח ותרומתם הנדיבה.
- ליקבי רמת הגולן על תרומת היין וההדרכה המקצועית במהלך הארוחה.
- לסטודיו
גד הלפרין על הסיוע בארגון המפגש. - ותודה מיוחדת לכל האדריכלים והמעצבים שלקחו חלק במפגש.