Skip to main content

טרנד הנגישות

קטגוריה: חדשות העמותה

כמה מהקוראים מודעים לכך ש 18% מהאוכלוסיה הינם אנשים עם מוגבלות? כן זה בלתי נתפס. אפילו באו"ם הוגדרה אוכלוסיית האנשים עם מוגבלות כ The biggest Minority in the World  המיעוט הגדול בעולם.

 

בכל יום אנו שומעים בתקשורת על תאונות דרכים, פיגועים, הגיל השלישי, מחלות ועוד – כל אלה מייצרים מוגבלויות שונות – פיזיות, שמיעה, ראייה, נפשיות. אנחנו בעצם נמצאים בהכחשה להיקף המוגבלויות המתווספות בכל יום בכל שעה. עד ש…. עד שזה קורה לך באופן אישי או לבן משפחה או חבר קרוב. אז אתה מבין עד כמה מוגבלות אינה רק עניין רפואי.

 

כשעמותת נגישות ישראל נוסדה, הבנו שרוב הדברים שכל אחד מאיתנו עושה במשך היום אינם נגישים לאנשים עם מוגבלות – הסתובבות ברחוב, כניסה לחנויות, שלא לדבר על ישיבה בבית קפה או מסעדה וחס וחלילה לראות סרט או ללכת לים ומי בכלל מדבר על לעבוד או ללמוד. המציאות הייתה שאם גורלך היה להפוך לאדם עם מוגבלות זכית בפרס בונוס – מעצר בית!

 

מציאות בלתי נסבלת זו, והרצון לשנותה הביאו להיווסדה של עמותת נגישות ישראל.

 

כן, גם לי זה קרה פתאום, לא רציתי את זה ולבטח לא תיכננתי שזה יקרה לי, אבל הסיפור שלי הוא אחד מתוך 1,440,000 סיפורים של אנשים בריאים שפתאום, מסיבה זו או אחרת, חייהם ברגע השתנו – מבריאות לחיים עם מוגבלות. לי זה קרה ב 18/3/1987 בעת שרותי כטייס מסוקי קרב בחיל האוויר. בטיסת אימונים בדרך לרמת הגולן – נשבר לו חלק מהרוטור והתרסקנו בפרדס האזורי בעמק בית שאן. מהגובה של בנייני עזריאלי ובמהירות של 120 קשר התרסקנו בפרדס. איתי היה מפקד הטייסת סא"ל ציון בראור ז"ל – מפקד טייסת מהטובים שהיו, מפקד נערץ שנהרג בתאונה. ואני במזל נשארתי בחיים. אבל חיי השתנו מהקצה אל הקצה – מהאוויר והטיסה – הישר לקרקע  – ולחיים על כיסא גלגלים עם שיתוק מהצוואר ומטה. בנס נשארתי בחיים. אבל חיים עם הרבה מחסומים ומכשולים. חסמי חוסר הנגישות.

 

עמותת נגישות ישראל אשר הוקמה לפקודתו של הנשיא דאז עזר ויצמן ז"ל שמה לה למטרה לשנות את המציאות בישראל. לייצר מצב בו גם אם נגזר עליך לחיות עם מוגבלות יתאפשר לך ולמשפחתך וחבריך להמשיך לחיות באופן נורמאלי. להמשיך ללכת לעבוד, ללמוד, לבלות, לקנות ולטייל – להמשיך לחיות בכבוד, שוויון ועצמאות.

 

מאז 1999 מועד הקמת העמותה אנחנו פועלים בדרכים רבות לקידום הנגישות – חקיקה, ייעוץ והטמעת נגישות, אתר אינטרנט למידע לאנשים עם מוגבלות www.aisrael.org  , פעילויות לחינוך בקרב ילדים ובני נוער לקבלת השונה והכרת אנשים עם מוגבלות, הקמת מתחמי טבע וטיולים נגישים, פיתוח טכנולוגיות נגישות ועוד.

 

הכי חשוב הוא לייצר מודעות וטרנד נגישות. לא ניתן לצפות שמקבלי החלטות יקדמו נגישות מבלי שיבינו עד כמה הנושא הינו קריטי לכמות כל כך גדולה של אנשים בישראל. לכן יש חשיבות אדירה ליצירת מודעות. האתגר השני הינו לייצר טרנד עשייה חיובי לנושא הנגישות ולהציג עד כמה נושא הנגישות הינו חברתי, עסקי, צרכני, ערכי.

 

קידום המודעות ויצירת  טרנד הנגישות מתבצעים בדרכים מגוונות אחת מהם הינה מיוחדת במינה –
אירוע "להרגיש נגישות 2013" שהתקיים ב- 24.5.2013 בנמל ת"א וכל כולו היה הפנינג חוויתי עוצמתי בו כל החושים נפתחים ומחודדים, למטרת מודעות הציבור לנושא נגישות, ספורט נכים, שוויון אנשים עם מוגבלות והפוטנציאל הענק הגלום בהם, באמצעות משחקי ספורט לנכים והתנסויות מקוריות.

 

 המבקרים במתחם (הורים וילדים) צפו בנבחרת ותיקי מכבי ת"א בכדורסל בכיסאות גלגלים מול שחקנים נכים, והתנסו בטניס ורוגבי בכיסאות גלגלים, כדור שער (רגל) לעיוורים, פינג-פונג בישיבה, רכיבה באופניי-יד, רכיבה עם כיסוי עיניים עם מלווה באופני טנדם, מסלול מכשולים בכיסאות גלגלים ועוד.

 

בנוסף, הוקמו תחנות הפעלה להתנסות ומודעות במוגבלויות השונות בשיטת "עד שלא תחווה- לא תבין" – פעילויות חווייתיות לכל המשפחה המדמות את תחושת המוגבלות, לדוגמא: טעימת גלידה בכיסוי עיניים, ציור גרפיטי ענק ללא שימוש בידיים, קעקועים בשפת הסימנים, סדנת שפת סימנים ציורי פה, מסיבת ריקודים ללקויי שמיעה עם אוזניות, ללמוד ללכת עם כלב נחייה ועוד דברים ייחודיים נוספים.

 

בנוסף, ביום זה התקיימה טיסת מבנה מעל הנמל ויאכטות ומפרשיות שטו לאורך  החוף להזדהות.  בכל מטוס וספינה היו יחדיו אנשים עם ובלי מוגבלות.

 

בשעה 12:30 נערך טקס מרכזי בסימן 14 שנה לפעילות עמותת נגישות ישראל.

 

שמחנו לראות קהל משתתפים גדול שותף להגברת המודעות וטרנד הנגישות.

משחקים בכדור שער לעיוורים

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן