משלחת "נגישות ישראל" נסעה ב-12.9 לביקור מקצועי מטעם משרד החוץ ללטביה. המשלחת ערכה ארוחת חושים לשרים ובכירים, קיימה פגישות מקצועיות, הדרכות נגישות בבתי ספר ועוד
פגישה עם שר הרווחה הלטבי ומנהלים בעיריית ריגה
משלחת עמותת נגישות ישראל נפגשה עם נציגי עמותת Apeirons – ארגון שמטרתו שילוב וקידום נגישות ואנשים עם מוגבלות בלטביה, העמותות שיתפו זו את זו בפרוייקטים השונים שהן מובילות ובאתגרים העומדים בפניהן.
חברי המשלחת נפגשו בלטביה עם אנשי ממשל ואנשי מקצוע
בהמשך הצטרף לפגישה שר הרווחה של לטביה מר יאניס רירס, אשר תיאר למשלחת את מצב הנגישות הנוכחי בלטביה והקשיים איתם היא מתמודדת בתחום הנגישות, השילוב והסיוע לאזרחים עם מוגבלות.
בפגישה השתתפו גם יו״ר ועדת הרווחה בעיריית ריגה ומנהל מח' הרווחה.
מהדוברים הלטבים עלה שהמיקוד כיום בלטביה הוא בקידום הנגישות הפיזית בשילוב פרויקטים להגברת מודעות. יוזמה מעניינת של העמותה הלטבית היא הקצאת יותר מ-30 שעות בחודש בייביסיטר לכל משפחה עם ילדים עם צרכים מיוחדים בריגה, על מנת לאפשר זמן פנוי למשפחות שעסוקות ביום יום בטיפול בבן המשפחה עם המוגבלות.
חברי המשלחת נפגשו בלטביה עם אנשי ממשל ואנשי מקצוע
משלחת נגישות ישראל הציגה בפני המשתתפים את העקרונות המנחים והדרכים בהן פועלת העמותה לקידום הנגישות בישראל עם דגש על החשיבות בלפעול מעבר לקידום נגישות פיזית גם להנגשת השירות וכמובן קידום נגישות טכנולוגית וחברתית ליצירת רמפה אנושית.
ארוחת חושים לשרים ובכירים
המשלחת חתמה את היום הראשון לביקור בהדרכה וביצוע של ארוחת חושים ונגישות מרגשת, בה השתתפו שר ההגנה ושר הרווחה של לטביה, ראש ממשלת לטביה לשעבר, סגנית ראש העיר של ריגה ובכירים ומקבלי החלטות נוספים.
התגובות היו התלהבות ועניין ורצון הדדי לשיתוף פעולה ולמידה הדדית בין לטביה לישראל גם בעתיד.
ארוחת חושים בהשתתפות שר הרווחה של לטביה, ראש ממשלת לטביה לשעבר ומכובדים נוספים
מעלים מודעות לנגישות בבית הספר של הקהילה היהודית בריגה
משלחת נגישות ישראל הגיעה לבית הספר של הקהילה היהודית בריגה, לערוך הדרכות להעלאת המודעות לאנשים עם מוגבלות בשמיעה, חירשים וכבדי שמיעה, וכן גם לאנשים עם מוגבלות בראיה ועיוורון.
בתחילת הפעילות עברו המשתתפים הרצאת מבוא בנגישות.
לאחר מכן, פגשו בשרון אשתר, מדריכת העמותה אשר סיפרה על חייה, כיצד התעוורה, וכיצד מתמודדים אנשים עיוורים בעולם רואה, ומהם אתגרי הנגישות עבורה.
בחלקו השני של המפגש פגשו בשושנה גרינשפן, אישה חירשת, מדריכת העמותה, אשר סיפרה את סיפור חייה כילדה חירשת, מה שגרם לתלמידי הקהילה היהודית בבית הספר להזדהות ולהתחבר לנושא, שושנה סיפרה גם כן על אתגרי הנגישות השפתית עימם היא מתמודדת מדי יום בעולם השומע ולימדה טיפים לתקשורת עם אנשים חירשים וכבדי שמיעה.
ההדרכה תורגמה משפת הסימנים לאנגלית מדוברת ע"י שר-אל אורן אוחנה, מנהל מחלקה ומיסד מיזם תעביר את זה הלאה בשפת הסימנים, אשר הציג את המיזם לתלמידים תוך הצגת קליפ בשפת הסימנים.
בתום ההדרכה בבית הספר של הקהילה היהודית צילמו התלמידים ברכת שנה טובה נגישה בשפת הסימנים לקהילה היהודית.
חברי המשלחת ותלמידי ביה"ס היהודי בריגה
הדרכות נגישות בתי ספר ציבוריים
בנוסף קיימה המשלחת הדרכה ושביל נגישות בעוד שני בתי ספר ציבוריים בעיר.
בכל ההדרכות, למרות הערכת צוותי ההוראה בבתי הספר לתגובה מאופקת וחוששת של התלמידים, הצליחה המשלחת של נגישות ישראל לסדוק את החומה ולהביא לכך שהתלמידים שיתפו פעולה , התעניינו ואף רצו לשמוע איך הם יכולים להמשיך ולהעמיק בנושא, וחלקם אף לקחו על עצמם תפקיד שגרירי נגישות.
תגובות צוות המורים והתלמידים היו מרגשות מאוד.
התלמידים עברו מסלול מכשולים על כיסא גלגלים
התלמידים עברו הדרכה והתנסות במוגבלות בשמיעה