מה?
TOM , מייקאתון תיקון עולם (Tikkun Olam Make-a-thon) , הינו מרתון בן שלושה ימים המלא בעשייה יצירתית ואנרגטית של צוותים רב-תחומיים המגיעים מרחבי העולם, למען שיפור עצמאותם של אנשים עם מוגבלויות.
TOM הוא מיזם משותף של מכון ראות וקרן שוסטרמן למען חדשנות טכנולוגית באורינטציה חברתית.
לשם מה?
ל TOM שלוש מטרות מרכזיות:
§ יצירת פתרונות בקוד פתוח למוצרים העונים על צרכיהם של אנשים בעלי מוגבלויות.
§ קידום והרחבת קהילת המייקרים בישראל.
§ תחילתה של תנועה שרותמת חדשנות טכנולוגית לצרכים חברתיים. TOM הוא יריית פתיחה לסדרה של אירועים דומים בתחומים רחבים בעולם.
מתי ואיפה?
1/7 – 29/6, 2014. המרתון יתקיים בגן התעשיה שהוקם על ידי סטף ורטהיימר בנצרת. המשתתפים יתארחו במלון גולדן קראון הסמוך.
מי?
מייקרים, מהנדסים, מעצבים, מרפאים בעיסוק, אמנים ועוד יעבדו בצוותים הפועלים לפיתוח מענים לצרכים של אנשים בעלי מוגבלויות.
באירוע ייקחו חלק גופים וארגונים שונים המתמחים בפיתוח ועיצוב מוצר והדפסה בתלת מימד, יחד עם ארגונים חברתיים ואנשים בעלי מוגבלויות.
ההרשמה פתוחה בפני כל מי שרוצה לתרום מיכולותיו לפיתוח פתרונות. אם יש לך רעיונות טובים, אם את מהנדסת או אתה מעצב, ואם אתה איש מקצוע בתחום רלוונטי – TOM פתוח בפניכם.
איך?
במהלך שלושת ימי המרתון, הצוותים יבנו ויבחנו אבות טיפוס למוצרים המגבירים את מידת החופש והעצמאות של אנשים בעלי מוגבלויות. לרשותם תעמוד סדנה משוכללת הכוללת מדפסות תלת מימד, מכונות חיתוך בלייזר וכלי יצור דיגיטלים נוספים.
כלים אלה הם בליבת מהפכת המייקרים – מהפכת הייצור העצמי. לא חייבים להיות מומחים: אנחנו נהיה שם כדי לעזור לכם להפיק את המרב מכל כלי!
גן התעשייה בנצרת
TOMיתקיים בגן התעשייה החדש בנצרת, שנפתח לאחרונה בהובלתו של היזם ואיש העסקים סטף ורטהיימר . מעבר לנוף הנפלא של עמק יזרעאל, הבחירה לקיים את המפגש מחוץ ל"עמק הסיליקון הישראלי" או בסביבת תל אביב, מסמלת את החשיבות של הפצת הטכנולוגיה לקהלים חדשים.
***
המפגש הינו אחד מאחד עשר אירועים של מיזם ROI Connection Points של קרן שוסטרמן, במסגרתו מתקיימים במהלך 2014 אירועים בארבע ארצות שונות. המיזם מקיים סדרה של מפגשים מקומיים ממוקדי נושא, המכנסים מאות צעירים חדורי מוטיבציה לפעילות משותפת.
TOM הוקם על ידי מכון ראוּת, ארגון א-מפלגתי הפועל ללא מטרות רווח, השואף להיות חוד החנית בהובלת שינויים בישראל ובקהילות היהודיות בעולם. כחלק מפועלו, הקים מכון ראות את מיזם XLN , רשת מרחבים טכנולוגיים קהילתיים, אשר במסגרתו הוקם המייקת'ון.
מארגני מפגש TOM הינם ארנון זמיר, ג'וש גוטסמן וספי אטיאס, מצוות XLN של מכון ראוּת. מכון ראות הקים את XLN על מנת למקם את ישראל כאחת המדינות המובילות בתחום היצור הדיגיטלי, ההדפסה בתלת מימד והייצור העצמי, תוך מיקוד תועלות מהפכה זו לחינוך ולחברה בישראל. XLN מפעיל רשת של מרחבים טכנולוגיים קהילתיים שיתמכו בצוותי העבודה לפני TOM ולאחריו. באמצעות XLN הפרויקטים שיפותחו במהלך שבעים ושתיים השעות של TOM יזכו לתמיכה וקידום.
אנשים עם מוגבלות, אנו זקוקים לעזרתכם!
אנא מלאו את הטופס המצורף כאן – בטופס יש לתאר את האתגר הפיזי והוא יהווה בסיס ליצירת מוצר העונה על אתגר זה.
לשאלות ולמידע נוסף ניתן לפנות לאתר האינטרנט שלנו .