בתחילת ספטמבר התקיים הוובינר הבינלאומי הרביעי של עמותת נגישות ישראל. הוובינר התמקד בנושא למידה מרחוק נגישה ומכלילה בתקופת הקורונה ואחריה. בוובינר שהתקיים בזום ושודר בלייב בפייסבוק השתתפו יותר מ- 600 משתתפים מיותר מ- 72 מדינות.
בחודשים האחרונים בתי ספר מסביב לעולם נאלצו לסגור את שעריהם עקב מגפת הקורונה ולעבור ללמידה מרחוק. הלמידה מרחוק לא הייתה קלה לאף אחד אך הייתה קשה אף יותר לתלמידים עם מוגבלויות, מכיוון שרבות משיטות הלימוד מרחוק הן לא נגישות או מכלילות. על כן הוובינר התמקד בהבנת האתגרים הגדולים בתחום הזה ובשיתוף בפתרונות אפשריים שמשלבים טכנולוגיות ושיטות עבודה מכלילות ונגישות.
הוובינר התקיים בזום עם למעלה מ-600 משתתפים מיותר מ-72 מדינות
הוובינר התחיל מפאנל של ראשי מחלקות חינוך מיוחד מישראל, אוסטריה, נמיביה וארה"ב ששיתפו כיצד במדינות שלהם מוודאים שתלמידים עם מוגבלויות משתתפים בלמידה מרחוק.
לאחר מכן חברות הטכנולוגיה מהגדולות בעולם, גוגל, מייקרוסופט, וואווי ודל, שיתפו את הפתרונות הטכנולוגיים שלהם שיכולים לסייע למורים ללמד בצורה נגישה ומשלבת. בנוסף שמענו גם מחברות כמו בנטק, אייבלדוקס ולאנגוויג' פיפול על הפתרונות שלהם.
הוובינר הסתיים בפאנל של מומחים מכל העולם ששיתפו בסיפורי ההצלחה והשיטות שלהם. נציגים ממחלקת החינוך של העיר ניו יורק שיתפו בצורת העבודה שלהם, נציג מ"אסקולה דה ג'נטה" מברזיל הסביר על חשיבות התיאור הקולי, דברה רו מ- "
Ruh Global" הסבירה על הצורך בווידוא שילדים פליטים עם מוגבלויות יצליחו ללמוד בצורה נגישה במהלך מגפת הקורונה, ויובל וגנר, מקים עמותת נגישות ישראל פירט כיצד לייצר שיעורים נגישים.
האירוע ארך כ-5 שעות, כלל יותר מ-20 מרצים מכל העולם וצפו בו יותר מ-600 משתתפים מ-73 מדינות. אנחנו מקווים ומאמינים כי האירוע המוצלח תרם להעמקת הידע, העניק העשרה ורעיונות חדשים וקידם מסביב לעולם את התחום הכה חשוב של נגישות ושילוב תלמידים בלמידה מרחוק, במיוחד בתקופה הזו.
תודה
תודה לכל המרצים הבינלאומיים המרתקים שהשתתפו.
תודה ל-
Language People על התרגום לשפת הסימנים ול-ורביט על התמלול של האירוע.
תודה לנותני החסויות שלנו- השגרירות האמריקאית בתל אביב, גוגל, AbleDocs, A-Z והדסק.
תודה לשותפים שלנו- Zero Project, FAISR, the Valuable 500, Hilfsgemeinschaft fur Blinde, Inable, , IAAP והקרן על שם כריסטופר ריב.