Skip to main content

חדשות

העמותה השתתפה בדיון על תקנות נגישות שירותי בריאות במצב חירום

קטגוריה: חדשות לאנשי מקצוע

ב- 02/10 התקיימה ישיבה לקידום תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (נגישות שירותי בריאות בקהילה במצב חירום), התשע"ד – 2013

בישיבה השתתפו נציגי משרד הבריאות, משרד הביטחון, פיקוד העורף, נציבות, קופות החולים, הארגונים השונים ועמותת נגישות ישראל.

הודגש, כי הנחת העבודה היא שתקנות אלה תאושרנה לאחר תקנות הבריאות הכלליות אשר נמצאות בהליכי חקיקה בכנסת ועל כן במידת הצורך, תהיה הפניה לתקנות הכלליות.

סעיף 2 לתקנות הוסכם, כי בתוך הסקר הכללי תהיה שאלה האם המרחב המוגן נגיש? ובכך יתייתר נושא הסקר בתקנה זו .

כמו כן, תהיה הפניה לצורכי נגישות לתקנות הבריאות כאמור, ולחילופין יפורטו כל המתקנים והמקומות אשר עליהם להיות נגישים.

סעיף 4 קיצור תורים בשעת חירום – לא גובשה הסכמה. חלק מהמתדיינים רצו למחוק את הסעיף בכללותו ואולם רוב הארגונים ביקשו להפנות את כל הסעיף לאמור בתקנות הבריאות הכלליות, שם קיים הסבר מפורט בנושא. כמו כן, עלה הנושא כי קיצור תורים הינו חשוב במקרה זה, כדי שזמן שהותו של אותו אדם עם מוגבלות במרפאת החירום יקוצר ובכך יוכל לחזור לביתו מהר ככל הניתן ולהיות מוגן ולא יאלץ להמתין להנחיה או להסתפק ב"מקום הכי מוגן שיש".

סעיף 5 מרחב מוגן חלופי – לא גובשה הסכמה ועל כן נקבע כי עבור סעיף זה יהיה המשך דיון.

נציג קופ"ח ביקש מענה לנושא השארת אדם עם מוגבלות ב"מקום הכי מוגן שיש", מוסרית אותו רופא או אדם מצוות המרפאה ירגיש רע מאוד להשאיר אדם עם מוגבלות במקום כזה וללכת למקום מוגן יותר, מצד שני להישאר עם אותו אדם עם מוגבלות עלול להוות סכנה לאותו רופא שאמור להמשיך ולטפל באנשים נוספים.

סעיף 6 הנפקת תרופות במצב חירום – נראה שסעיף זה דורש פיתוח נוהל כיצד יבוצעו ההפניות באופן נגיש, כיצד זה יעשה? ע"י מי? בכל הארץ או באיזורים תחת אש בלבד? ובאיזו תדירות יסופקו התרופות? נושא זה מתנגש עם נהלים של משרד הבריאות בכל הקשור להנפקת תרופות בשעת חירום ועל כן, נציגי משרד הבריאות יתייעצו עם הגורם האחראי על הנפקת תרופות במשרדם ויעדכנו את שאר חברי הוועדה בהמשך.

סעיף 7 אתר המעניק טיפול רפואי במצב חירום – במצב בו לפיקוד העורף אפשרות להביא שירותים ניידים, ידאגו להביא גם שירותים ניידים נגישים. במקום בו לא ניתן להביא שירותים ניידים כלל, הציבור הרחב ישתמש בסירים ובכל האמצעים העומדים לרשותם.

כמו כן, נציגי הארגונים ביקשו להקצות מקום "שקט" ככל הניתן אפילו מאחורי פרגוד בפינה קטנה לטובת אותם אנשים עם מוגבלות נפשית, שיכלית וקוגנטיבית הנרתעים מהמולה.

בכל הקשור להדרכות, נציגי פיקוד העורף ציינו כי החל מהשנה שעברה ומאז בכל שנה נפתחים ויפתחו קורסים מקיפים להכשרת ממוני הג"א לכל תרחיש החל מרעידת אדמה ועד למצב מלחמה בהתקפת טילים כימיים, ביולוגיים וכיוצ"ב, הוסכם כי כל מרפאת חירום תאויש ע"י ממונה הג"א.

משרד הבריאות - האגף לשעת חרום

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן