Skip to main content

חדשות

לקראת הבחירות לרשויות המקומיות פנינו לרשויות הגדולות לקבלת מידע על נגישות הבחירות

קטגוריה: חדשות העמותה

נוסח השאילתא שהעבירה עמותת נגישות ישראל לרשויות המקומיות

נשמח לדעת כיצד ברשות שלכם נערכתם מבחינת נגישות לבחירות לרשויות המקומיות ב 22/10/13

1. האם הונגשו הקלפיות ואיך?

2. כמה מתוך סה"כ הקלפיות הונגשו?

3. האם פורסמו הסדרי הנגישות של הקלפיות הנגישות?

4. האם פורסמו והיכן נוהלי ההצבעה לאנשים עם מוגבלות?

5. האם יש סיוע מיוחד לאנשים עם מוגבלות?

6. האם יש מערך הסעות לקלפיות נגישות?

7. האם וועדות הקלפי עברו הדרכות לשרות נגיש?

8. פעולות נוספות שנעשו להנגשה.

 

תשובות הרשויות השונות:

מרכז הארץ

בני ברק

בבני-ברק נקבעו 15 קלפיות מיוחדות לנכים מתוך 165 קלפיות בעיר, כך שמדובר כמעט ב-10% מכלל הקלפיות.

מיקום הקלפיות נקבע בתיאום ולאחר סיור של נציגי ועדת הבחירות המרכזיות לכנסת והמפקח הארצי על הבחירות במשרד הפנים.

במקומות שנקבעו לקלפיות נכים ישנה מדרכה צמודה לכביש, כדי לאפשר כניסתן בקלות של עגלות הנכים למבני ההצבעה.

ישנה השתלמות מיוחדת למזכירי קלפיות נכים.

הסדרנים שמוצבים במקומות אלו נתבקשו לסייע לנכים. 

כפר סבא

בכפ"ס 13 קלפיות נגישות. קלפיות אלו יאוישו ביום הבחירות במזכירים נוספים למזכירי הקלפי הרגילה.

המזכירים עוברים הכשרה ע"י מנהל הבחירות שמונה ע"י משרד הפנים.

פרסום מקומות הקלפי אמורים להיות באתר האינטרנט של משרד הפנים החל ממחר וזאת בהסתמך על חוזר מס' 10 של המפקח על הבחירות.

פרסום כאמור יעלה גם לאתר האינטרנט של העירייה בימים הקרובים וכן על לוחות המודעות שברחבי העיר.

אין מערך הסעות לקלפיות הנגישות.

תל אביב

עיריית תל-אביב-יפו הכשירה 52 קלפיות נגישות, ומראש נבחרו אתרים צמודי קרקע וללא מדרגות, הנגישים באופן מלא לאנשים עם מוגבלות.

רשימת הקלפיות הנגישות, ורשימת הנהלים, פורסמו על גבי 400 לוחות מודעות בעיר, בעיתונות המקומית, וכן באתר האינטרנט ובדף הפייסבוק העירוניים (מצ"ב המודעה). זאת על פי הנחיות מנהל הבחירות בתל-אביב-יפו (ירוחם כהן).

בהתאם לנהלי משרד הפנים, לא ניתנים שירותי הסעה לאנשים עם מוגבלות, אולם יצוין כי העירייה תקצה שתי חניות נכים במגרשי החנייה הנמצאים מחוץ לכל 52 הקלפיות הנגישות.

מזכירי הקלפיות הנגישות אכן קיבלו הדרכות והנחיות מיוחדות למתן שירות נגיש.

 

הוד השרון

לפי הנחיות ממונה נגישות ארצי, בקלפיות נגישות עם מוגבלות בניידות, ביום הבחירות לרשות ב-22.10.13 מוצבות קלפיות נגישות עם נגישות מיוחדת במקומות:

1. בבי"ס "המגן" – ברח' המגן 14.

2. בבי"ס "רבין" – ברחוב פשוש 4

3. בבי"ס "יגאל אלון" – ברחוב משאבים 46.

4. בי"ס חטיבת עתידים – ברח' יאנוש קורצ'ק 1

5. מרכז אומנויות – ברח' דרך כפר הדר 33

בהוד השרון יש 63 קלפיות אשר מפוזרים ברחבי העיר, רובם במוסדות חינוך וחלקם במבנה ציבור. כמות הקלפיות הנגישות נקבעת במישור הארצי, לפי מפתח כמות תושבים ומספר קלפיות, כמפורסם בדיני בחירות לרשויות המקומיות.

5 הקלפיות הנ"ל נבחרו לאחר סיור עם ועדת נגישות מטעם ועדת הבחירות הארצית, אשר קבעה נהלים לקלפיות נגישות. הועדה אשר עורכת כל שנתיים ביקורת בקלפיות בחנה ואישרה את הקלפיות כנדרש.

קלפיות נגישות עם נגישות מיוחדת פירושן שכל מוגבל ניידות ששמו מופיע בפנקס הבוחרים של רשות מקומית, רשאי להצביע בכל קלפי שנקבעה לפי הוראות סעיף זה באותה רשות מקומית. העירייה פועלת בהתאם לנדרש בדיני הבחירות ומינתה לאחר תדרוך של משרד הפנים מזכיר קלפי נוסף לכל קלפי שהיא גם קלפי נגישה. בנוסף, יש לציין שכל הקלפיות ברחבי העיר בדרך כלל הינן נגישות, כיוון שכולן ממוקמות בקומת קרקע.

עיריית הוד-השרון מפרסמת במשך חודש ימים שלפני הבחירות את רשימת הקלפיות הנגישות וההנחיות על דרכי ההצבעה לאנשים המוגבלים בניידות מעל גבי מודעה על לוחות המודעות העירוניות ,באתר העירוני וביום הבחירות בקלפיות הנגישות.

בנוסף לחניות נכים הקיימות, מוסיפה העירייה בלילה שלפני יום הבחירות חניה זמנית נוספת לצורך תגבור חניות נכים – תוספת חניית נכה באמצעות תמרור ג-43 זמני בלבד בחמש הקלפיות הנ"ל.

מניסיון קודם למדנו, שמוגבל ניידות, אם הוא זקוק לליווי יעשה זאת בהתאם לבחירתו האישית.

רעננה

עיריית רעננה חרטה על דגלה את קידום נושא הנגישות החברתית והחינוך לסובלנות כאחד מיעדיה, ונערכה בהתאם לקראת יום הבחירות לרשויות המקומיות.

ברחבי העיר יוצבו 12 קלפיות הנגישות לאנשים עם מוגבלות בניידות (מתוך 102 קלפיות) בבתי הספר "יגאל אלון", "עצמאי", "אריאל", "מגד", "יבנה", "אוסטרובסקי" ו"פעמונים" וכן במשכן למוסיקה ואמנויות, המועדון הכחול, מרכז קהילתי לב הפארק, מרכז תרבות ופנאי ומרכז קהילתי קשת.

קלפיות אלו עברו בדיקה ואישור של נציג משרד הפנים על מנת שיעמדו בהתאמות הנדרשות, לרבות הכשרת מזכירי הקלפיות באופן ייעודי. כמו כן, בהתאם להנחיות משרד הפנים, יורשו אנשים עם מוגבלויות הבוחרים בקלפיות אלו להיכנס לעמדות ההצבעה עם מלווה. עוד נערכה העירייה להתקנת תמרורי חניה עבור מוגבלי ניידות, להנגשה נוספת של מקומות חניה בהתאם לצורך ולדרישות משרד הפנים, וכן חידשה את צביעת החניות המיועדות לנכים במקומות שבהם דהה הצבע בחניות ליד אתרי הקלפיות.

לנוחות תושבי העיר, פורסמו הסדרי הנגישות והמידע אודות הקלפיות הנגישות, כתובותיהן ונוהלי ההצבעה במודעות בעיתונות המקומית, ובאתר האינטרנט העירוני וכן בהודעות לתקשורת. בהמשך יפורסם המידע גם על גבי לוחות המודעות ברחבי העיר.

הרצליה

1. סומנו 2 חניות נכים ליד כל ריכוז קלפיות לנכים, בנוסף בוצעו התאמות נגישות קלות לפי דרישת ועדת הבחירות.

2. יש 22 קלפיות נגישות מיוחדות מסך 129

3. הסדרי הנגישות פורסמו במקומונים ובאתר האינטרנט העירוני.

4. נוהלי ההצבעה מפורסמים ומיקום הקלפיות הנגישות, בכל שבוע למשך 3 שבועות במקומונים.

5. הסיוע המיוחד יינתן ע"י הסדרנים.

6. אין מערך הסעות לקלפיות.

7. וועדות הקלפי עברו הדרכות לשירות נגיש

גבעתיים

1. מדי חצי שנה אנו בקשר עם וועדת הבחירות של הכנסת אשר אנו מזמינים אותם לסקר תשתיות נגישות חדשות באזורי קלפי בעיר. לראיה כמות האזורים הנגישים הינם באחוזים רבים יותר מרשויות אחרות באזור (אזור הבחירות דן צפון)

2. מתוך 20 ריכוזים, מוכרזים 11 כנגישים. לאחר הבחירות המתקרבות נוסיף ריכוזים נוספים שהרשות כרגע מפתחת כגון בית ראשונים.

3. הריכוזים פורסמו באתר העירייה, על השלטים האלקטרונים המפוזרים בעיר (5 במספר) כמו כן במודעות המתפרסמות על פי החוק.

4. סיוע מיוחד לאנשים עם מוגבלות הינו באחריות הסיעות

5. אין מערך הסעות לקלפיות נגישות

6. וועדות הקלפי עברו הדרכות לשרות נגיש, על פי החוק לכל קלפי נגישה קיים מזכיר האחראי על הנושא ומשרת את מוגבלי הנגישות

 

שוהם

 

בשוהם 24 קלפיות המרוכזות ב-8 מבני ציבור. כל המבנים הינם מבנים נגישים. עפ"י אפיון משרד הפנים למספר האנשים עם מוגבלויות ביישוב הוגדרו 2 קלפיות בשני אתרים שונים כקלפיות נגישות. בקלפיות אלו חניית נכים קרובה, מסלול תנועה נגיש, כולן ממוקמות בקומת קרקע.

הסדרי הנגישות של הקלפיות הנגישות פורסמו בשלל אמצעי התקשורת: לוחות מודעות, אתר המועצה , דיוור ישיר ובפרסום בעיתונות.

נוהלי ההצבעה לאנשים עם מוגבלות פורסמו באתר המועצה, בקלפיות.

בקלפיות הציבה המועצה סדרנים אשר יוכלו לסייע לאנשים עם מוגבלויות.

אין מערך הסעות לקלפיות נגישות. מחשש למעורבות בתעמולת בחירות, או סיוע בלתי מכוון לסיעה כזו או אחרת נימנע מהנושא. מאותה סיבה נימנע מריכוז מתנדבים לביצוע ההסעות. יחד עם זאת אם תהיה פנייה קונקרטית של אדם עם מוגבלות שלא יוכל להגיע לקלפי, נסייע בידו עם רכב מועצה.

כן, וועדות הקלפי עברו הדרכות לשרות נגיש. 

אזור ירושלים

מודיעין

הבחירות המוניציפליות לעיריית מודיעין, מכבים-רעות יתקיימו ביום שלישי, 22.10.2013.

ביום זה יצביעו תושבי מודיעין בשני פתקים בפתק הצהוב למועמד לראשות העיר ופתק לבן לרשימה למועצת העיר.

תושבי מכבים-רעות יצביעו נוסף על הפתק הצהוב והפתק הלבן גם למינהלת הרובע המקומית בפתק בצבע כחול לרשימה לחברי ועד הרובע.

בעירייה עדכנו השבוע כי בעיר יפעלו 23אתרי הצבעה ברחבי העיר ובסך הכל יפעלו 89 קלפיות. האתרים מוקמו במוסדות החינוך בעיר.

בנוסף, השבוע עדכנה העירייה כי בהתאם להנחיות משרד הפנים יפורסמו בלוחות המודעות העירוניים ברחבי העיר כרזות ועליהן מיקומם של כל אתרי הבחירות השונים. כרזות אלה ייתלו באתרים מרכזיים בעיר כגון מרכזי קניות, בתי כנסת, מרפאות וכן הלאה. בנוסף העירייה עדכנה כי על פי הנחיות ועדת הבחירות נקבעו 12אתרי הצבעה שהוגדרו כאתרים מונגשים לאזרחים בעלי מוגבלויות. באתרים אלה יוכלו התושבים להצביע על ידי מילוי הצהרה ללא קשר לקלפי בה הם רשומים. הצבעה זו תהיה בדומה להצבעה בקרב חיילים ודיפלומטים כאשר ההצבעה תיעשה באמצעות מעטפה כפולה. הנגשת הקלפיות לציבור הבוחרים בעלי המוגבלויות השונות נעשה בבתי ספר בעלי גישה לנכים כאשר העירייה תדאג לתיחום אד הוק של אזורי חנייה לנכים והצבת הקלפיות בקומת הכניסה של בית הספר דבר שלא יצריך את הבוחרים להשתמש במדרגות.

לתושבי שכונת הכרמים יפעלו ארבע קלפיות בבית הספר האלה בהן קלפי נגישה לבעלי מוגבלויות וכן ארבע קלפיות נוספות בתיכון אורט עירוני ד' מודיעין. לתושבי שכונת הנביאים יהיו קלפיות בבית הספר אסיף, שם יוצבו חמש קלפיות ובהן קלפי נגישה, ושלוש קלפיות נוספות בבית הספר יחד היסודי. תושבי שכונת המגינים יוכלו להצביע בבית הספר רמון, שם יוצבו שתי קלפיות, בבית הספר קשת שם יוצבו שש קלפיות לרבות קלפי המיועדת לבעלי צרכים מיוחדים וכן שלוש קלפיות שיהיו בתיכון עירוני ג'. תושבי שכונת אבני חן יוכלו להצביע בבית הספר חוט השני שם יוצבו שמונה קלפיות.

תושבי שכונת הפרחים יוכלו להצביע בתיכון עירוני א' שם יהיו ארבע קלפיות כולל קלפי נגישה, וכן בבית הספר היובל שם תוצבנה ארבע קלפיות וגם שם תוצב קלפי נגישה כמו כן יוצבו בבית הספר עידנים שלוש קלפיות. לטובת תושבי שכונת הנחלים יהיו חמש קלפיות בתיכון עירוני ב' ע"ש יצחק רבין, לרבות קלפי לבעלי מוגבלויות ובדורות, באופק ובנתיב זבולון יוצבו שלוש קלפיות בכל אחד מבתי הספר כאשר הקלפי בדורות תהיה מונגשת. תושבי שכונת משואה יוכלו להצביע בבתי הספר ניצנים ומשואת נריה שבכל אחד מהם יהיו שלוש קלפיות בהן תהיה קלפי נגישה בכל בית ספר. תושבי שכונת השבטים יצביעו בבית הספר ניצנים, שם יהיו שלוש קלפיות בהן אחת נגישה ובבית הספר רעים שם יהיו ארבע קלפיות. בשכונת מוריה יוצבו שלוש קלפיות בבית הספר אלונים ושתי קלפיות בבית הספר שבטי ישראל. אחת הקלפיות בשבטי ישראל תהיה נגישה.

ברעות יוצבו שבע קלפיות בחטיבת הביניים מו"ר ושלוש נוספות בבית הספר עמית בהן קלפי אחת נגישה. במכבים יוצבו ארבע קלפיות לרבות אחת נגישה בבית הספר מעוז המכבים.

 

על פי פנקס הבוחרים בעיר ישנם 53,888 תושבים בעלי זכות בחירה. בבחירות הקודמות עמד אחוז ההצבעה לראשות העיר ולמועצת העיר על כ-57.3%. כידוע, החוק קובע כי בעל זכות בחירה הוא אדם שמלאו לו 17 שנים ומעלה ביום הבחירות, והוא רשום במרשם האוכלוסין כתושב מודיעין, מכבים-רעות. תושב העיר שלא קיבל עד כה הודעה לבוחר מוזמן לפנות למודיעין הבחירות של משרד הפנים בטלפון 1-800-800-508 או באתר משרד הפנים בכתובת https://kalpi.elections.gov.il.

ירושלים

ראשית, משרד הפנים, באמצעות המפקח על הבחירות, קובע את מיקום ומספר הקלפיות הנגישות בעיר. העירייה מהווה את הפלטפורמה הארגונית והביצועית.

בעיר ירושלם הוגדרו 42 קלפיות נגישות מיוחדות, מתוך 767 קלפיות. כל מיקומי הקלפיות הנגישות נבדקו פיסית ואושרו על ידי נציגי משרד הפנים ובכולם ישנם סידורי גישה והצבעה מתאימים לאנשים המוגבלים בניידות.

פרסום הקלפיות – מיקום הקלפיות ואופן ההצבעה, פורסם באתר האינטרנט העירוני, בעברית ובערבית. בשבועיים הקרובים יפורסמו מודעות במקומונים (עברית וערבית).

סיוע למוגבלי הניידות בקלפי, יהיה בהתאם לחוק: "מי שמחמת מחלה או מום, אינו מסוגל לבצע את הפעולות המעשיות בתא ההצבעה לבדו, רשאי להביא איתו מלווה..", כך גם מתודרכים מזכירי הקלפיות הנגישות.

בכל קלפי נגישה ימונה מזכיר נוסף "שיסייע לוועדת הקלפי במילוי התפקידים הנוספים.." ובכל קלפי כזו יהיה תוספת של ציוד הצבעה בנוסף לציוד של הקלפי הרגילה.

הסיוע לבוחרים ובכלל זה ליווי והסעת מוגבלי הניידות, הינו בתחום אחריות בני המשפחה, הסיעות והמועמדים ואינו בתחום אחריות מטה הבחירות העירוני.

צפון הארץ

עכו

1. 6 קלפיות הונגשו מתוך 67 קלפיות.

2. הסדרי הנגישות של הקלפיות הנגישות יפורסמו בלוחות המודעות.

3. נוהלי ההצבעה לאנשים עם מוגבלות יפורסמו בלוחות המודעות.

4. בנושא סיוע מיוחד לאנשים עם מוגבלות, על פי הנחיות משרד הפנים מוגבלים זכאים לליווי.

5. לא קיים מערך הסעות לקלפיות נגישות.

6. וועדות הקלפי עברו הדרכות לשרות נגיש.

 

7. פעולות נוספות שנעשו להנגשה- תמרור הקלפיות הנגישות (לפחות 2 חניות נכים). ההנגשה כוללת הנמכת שפת מדרכה, מעקה תמיכה.

כרמיאל

המידע הרצ"ב על קלפיות נגישות, פורסם בעיתונות המקומית, בפייסבוק של עיריית כרמיאל (כרמיאל –KARMIELׂ) , באתר האינטרנט של העירייה ובפייסבוק של ראש העיר עדי אלדר. בכל הקלפיות הנגישות יהיה כוח אדם שיסייע בידי האנשים המגיעים להצביע.

הבוחרים אשר מוגבלים בניידות ואינם יכולים להצביע בקלפי רגילה, יוכלו להצביע בקלפיות הנגישות לנכים המיועדות לכך ואשר מוצבות במקומות הבאים :

1. מועדון הקשישים – רח' צה"ל  103 כרמיאל

2. מתנ"ס מגדים – רח' הפסגה 71 – כרמיאל

3. מתנ"ס מכוש -  רח' בז 11 – כרמיאל 

4. ביה"ס כלנית – רח' עינב  21 – כרמיאל 

5. ביה"ס אופק – חט' יפתח  48 – רמת רבין כרמיאל

קיריית ביאליק

1. אחד העקרונות המובילים בחזון העיר קריית ביאליק ומיתוגה בשנים האחרונות הינו קידום נושא הנגישות.

הדבר בא לידי ביטוי בתנופת ההנגשה הפיזית של צירי תנועה ומבני ציבור בעיר, בסימון חניות נכים ציבוריות ופרטיות על פי התקן. כמו כן, עובדי הרשות ומנהלי מחלקות העירייה עוברים הדרכות בנושא נגישות השירות.

במסגרת קידום הנגישות בקבלת השונה חשוב לציין כי עיריית קריית ביאליק הינה העיר הראשונה שהקימה מיזם לנגישות השירות ובהתאם לכך, ראש העיר, מר אלי דוקורסקי, זכה באות הוקרה על היותו ראש עיר מקדם נגישות.

כמו כן, משרד החינוך העניק לעירייה שני פרסים על נגישות וקבלת השונה. לאחרונה העירייה זכתה בפרס החינוך היישובי שאחד הקריטריונים והנושאים שנבדקו בעיר במסגרתו, היה נושא הנגישות.

2. בקריית ביאליק ישנם 58 קלפיות. כל הקלפיות הונגשו. בנוסף ועפ"י החלטת משרד הפנים ישנם 7 קלפיות שהוגדרו "נגישות מיוחדות". כל הפרטים לגבי מיקום ופריסת הקלפיות מצויים , הן באתר העירייה והן בלוחות המודעות ברחבי העיר. בנוסף פורסם הדבר בעיתונות המקומית.

 

3. כמו כן, בקלפיות שהוגדרו "נגישות מיוחדות" יועדו שתי חניות נכים והוצב שילוט מתאים במקום.

4. לעניין מערך ההסעות – נושא זה אינו באחריות וועדת הבחירות אם זאת וללא כל קשר וועדת הבחירות מתחייבת כי כל אדם שיבקש לבחור ואין הוא יכול להגיע לקלפי, גם אם הוא אינו נכה, וועדת הבחירות תשלח נציג מטעמה וזאת מתוך תפיסה של וועדת הבחירות וכפי שאמר נשיא המדינה, מר שמעון פרס "כי לבחור הינה זכות אך היא מהווה חובה דמוקרטית" .

5. לעניין הדרכה – מזכירי הקלפיות שהוגדרו "נגישות מיוחדות" יעברו הכשרה ביום 20/10/13 בשעות אחה"צ לעניין שירות נגיש וכיצד לעבוד בקלפי נגישה מיוחדת.

דרום הארץ

אשדוד

באשדוד אנו מפעילים 283 קלפיות, מתוכן 22 קלפיות נגישות מיוחדות בהן יועסק מזכיר נוסף שהודרך במיוחד למילוי תפקידו כמזכיר קלפי נגישה מיוחדת  וכן 18 קלפיות נגישות נוספות בהן המזכיר הרגיל יטפל גם במוגבלי ניידות שיבואו להצביע בהן.

הקלפיות הנ"ל מפוזרות בכל רחבי העיר ומאפשרות לנדרש לשירות זה לקבלו במרחקים סבירים ביותר.

באופן כללי השתדלנו מאוד למקם את מרבית הקלפיות בעיר באופן שתהיה נגישות עד לפתח הקלפי אולם הקלפיות הנ"ל מותאמות לרוחב דלתות וכדו' ומיועדות לתת מענה לזקוקים לתשתית מתאימה לקיום זכותם האזרחית

בנוסף בכל מתחמי ההצבעה הוקצו שני מקומות חנייה לנכים

כל הסדרי הפרסום יתבצעו בהתאם ללוח הזמנים הנקוב בחוק הבחירות . הפרסום יהיה על גבי לוחות המודעות בעיר , באתר האינטרנט של העירייה ובמועדון הנכים של אשדוד .

מזכירי הקלפיות קיבלו במסגרת ההדרכה , גם הדרכה ייעודית לקלפיות נגישות וכך גם הסדרנים.

ועדת הבחירות אינה מטפלת בהיסעי בוחרים . ככל שתהיה סוגיה נקודתית שנוכל לתת לה מענה באמצעים העומדים לרשותינו , נשמח לסייע.

באר שבע

1. הקלפיות הונגשו ע"י הכנת רמפות, הכנת חניות לנכים, סקרים מקדימים של העירייה ונציגי המפקח הארצי על הבחירות בכל הריכוזים והקלפיות.

יערכו עוד סקרים משלימים של העירייה עם נציגי המפקח הארצי על הבחירות.

2. מתוך 272 קלפיות בעיר, 85 קלפיות נגישות ומתוכן 30 קלפיות נגישות מיוחדות.

3. פורסמו הסדרי הנגישות ויפורסמו שוב בעיתונות המקומית, ברדיו המקומי, באתר האינטרנט של העירייה במודיעין העירייה ובמוקד העירוני.

4. ישנה הדרכה של כל בעלי התפקידים בנושאי הנגישות ואני שנמצא במהלך כל היום במטה ארגון הבחירות אתן פתרון מקצועי לכל בעיה בזמן אמת.

5. מטה ארגון הבחירות מאורגן לתת סיוע על פי קריאה לכל פונה. גם הרשימות מתארגנות לתת שירות כזה.

6. כל מזכירי הקלפיות קיבלו בהדרכה שלהם דגש על הקלפיות הנגישות. מזכירי הקלפיות הנגישות המיוחדות יקבלו הדרכה נוספת מיוחדת עבורם. בודקי הפרוטוקולים גם מקבלים בהדרכתם דגשים בבדיקת קלפיות נגישות מיוחדות.

7. בכל ריכוז בו קלפי נגישה מיוחדת יש שילוט מתאים להפניה אל הקלפי הנגישה המיוחדת, אב הבית של המקום עובר הדרכה מתאימה

ובנוסף למטה ארגון הבחירות ישנם רכזי אזור שהינם מזכירים ותיקים ומנוסים הנמצאים בכל ריכוז לסיוע למזכירים הרגילים ולמזכירי קלפיות נגישות מיוחדות ולפתור תקלות בזמן אמת בכל מקום שנדרש.

 

נמשיך ונעדכן התייחסויות הרשויות…

 

למידע על הצבעת אנשים עם מוגבלות בניידות – לחצו כאן

איור של יד משלשלת מעטפה לקלפי

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן