Skip to main content

חדשות

לקראת פתיחת שנה"ל: הכירו את תקנות חובת ההנגשה הפרטנית לתלמיד ולהורה במוסדות חינוך

קטגוריה: חדשות מתחום הנגישות

שנת הלימודים החדשה יצאה זה מכבר לדרך..

זמן טוב לאחל לכולם שנת לימודים מוצלחת ונגישה ולהזכיר שתקנות חובת ההנגשה פרטנית להורה ולתלמיד במוסדות חינוך נכנסו לתוקף ב-30.8.18 לאחר חתימת שר החינוך דאז מר נפתלי בנט

תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות פרטנית לתלמיד ולהורה), התשע"ח – 2018 אושרו בכנסת בוועדת העבודה והרווחה.

מה זה אומר?

שכל תלמיד והורה עם מוגבלות יוכלו לממש את זכותם לחינוך שוויוני ונגיש בבתי ספר רגילים וזאת בהתאם לצורך הפרטני שלהם.

עד היום בתי ספר נדרשו לנגישות ברמת חניות נכים, דרכי גישה, שירותי נכים ופיר מעלית בלבד. מעכשיו עולים כיתה והן עבור תלמיד עם מוגבלות או הורה עם מוגבלות, תבוצענה ההתאמות הנדרשות להם.

בין היתר: שבילים ודרכי גישה, שירותי נכים, מעלית, מתקני החצר לתלמידים עם מוגבלות פיזית, כיתה אקוסטית ומערכת עזר לשמיעה לכבדי שמיעה, שפת סימנים ותמלול לתלמידים חירשים, הנגשת פעילויות מחוץ למוסד הלימודי כגון טיולים ועוד.

ההישג הגדול במיוחד הינו החובה של המערכת להנגיש את תוכנית ודרכי הלימודים עצמם – הנגשה פרטנית בהתחשב במוגבלות והצרכים האישיים של כל תלמיד ותלמיד, התאמת חומרי הלימוד ובחינות, עזרים ועוד ועוד. ההתאמות הפרטניות נעשות שנה מראש מול מערכת החינוך מראש ובתאום.

בנוסף הושג הישג אדיר שגם צוות בית הספר ובראשם המורים, יעברו הדרכות על איסור אפליה, היכרות עם צרכיהם של תלמידים עם מוגבלויות, על נגישות בחינוך ונגישות חברתית, כיצד לתקשר וללמד בכיתה ובבית ספר בהם משולבים ילדים עם מוגבלות.

אין ספור שעות עבודה, דיונים ופגישות נערכו והושקעו ע"י עמותת נגישות ישראל בקידום נושא זה. להישג היסטורי זה יש מספר שותפים שראוי להעריך: חה"כ אילן גילאון יו"ר תת וועדת הנגישות בוועדת העבודה והרווחה, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, משרד החינוך, וועדת העבודה והרווחה בכנסת, ארגון בזכות ואחרים. פעלנו ביחד במשך שנים עמ"נ להגיע לתוצאה ראויה זו.

עכשיו נותר רק דבר קטן, לוודא שהילדים עם המוגבלות משולבים ומצליחים ללמוד ולרכוש חברים לספסל הלימודים.

להורדת קובץ התקנות לחצו כאן 

נוהל קבלת תקציב לסיוע – סידורי נגישות

בתי ספר שלהם תלמידים (או הורי תלמידים ) עם מוגבלות, ושאין בהם סידורים המאפשרים להם להגיע לכל מרחבי הלמידה שבפרוגרמה החינוכית והפיסית של משרד החינוך ולהשתמש בהם, זכאים לסיוע כספי לשם ביצוע פתרון הנדסי מתאים, באמצעות הרשות המקומית.

במשרד החינוך ישנו נוהל מיוחד הקובע כיצד להגיש בקשת סיוע במימון להנגשת בתי ספר.

לטפסים ונהלים בנושא נגישות פרטנית ובנושא הנגשת מבנים קיימים – לחצו כאן וגלגלו למטה (עד לפסקאות: טפסים ונהלים בנושא נגישות פרטנית , טפסים ונהלים בנושא הנגשת מבנים קיימים).

מומלץ לבצע מוקדם ככל שניתן

 

בהצלחה לתלמידים ולהורים, למורים ולבתי הספר!

 

כיתוב: עמותת נגישות ישראל מחלת שנת לימודים נגישה ו

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן