Skip to main content

סיכום פעילות אפריל 2012

 

ספק אם האנשים מבקשי העזרה הם באמת רעבים, אבל יש הרגל רב-שנים בק"ש, של ניצול החגים לבקשת מתנות ומשלוחי מזון. איננו שופטים או יודעים נפש הפונים, ולכן שיתפנו פעולה עם מח' הרווחה בעיר, ועזרנו לפי יכולתנו הצנועה.

במשך החודש היו הרבה מפגשים להתארגנות ולשיתוף פעולה עם ארגונים שקיימים באזור: איל"ן, מעש אהבה, מח' הרווחה בטובא-זנגרייה, הוסטלים בצפת, מח' הרווחה ועוד. הפגישות היו בד"כ ענייניות, תוכננו תכניות שאנו מייעצים ומדריכים, וייתכן שנהיה שותפים. שמנו באזור הוא טוב, ולכן יש בקשות רבות להכוונה ויעוץ.

נפגשנו בכיתות "קשת", כיתות לנערים ונערות מהקשת האוטיסטית, אשר לומדים בבית ספר מקיף, מגיל 13 ועד 21. הופנו אלינו בקשות שונות. מסתבר שהבעיה המרכזית באזור שלנו היא, שבעוד גורמים רבים עוסקים במענים לאנשים על הקשת האוטיסטית, חסרה יד מכוונת ומתאמת. נטלנו על עצמנו לנסות ולארגן את רוב מי שעוסק בדבר באזור, ואכן קיימנו כנס של צוות היגוי לעניין האוטיזם. הכנס היה מרתק: הגיע מנכ"ל אס"י, מר רונן גיל, אשר הרצה בפנינו על המצב של הרב-גוניות של האנשים שיש להם אספרגר ואוטיזם. זה היה כנס ראשון, ואנו בשאיפה לקיים כנס שני בקרוב, שבו נדבר כבר תכלס על פתרונות אפשריים לאנשי הקשת האוטיסטית בכלל, ואחרי גיל 21 במיוחד.

נפגשנו עם אנשי "לימודי השדה" במכללת תל-חי, לסיכום שנת הפעילות הזו, ולתכנון השנה הבאה. קיבלנו הרבה שבחים על פעילותנו עם סטודנטים, אשר נכנסים לבתי נכים ועוזרים להם במטלות מגוונות: פניות לגורמים ברשות, במוסדות הממשלה, יוצאים אתם לטיול ברחבי העיר, יושבים בבתי-קפה, עוזרים להם להתחבר לפייסבוק, ובכך מקלים במשהו על בדידותם!!!

בשנה הבאה נעבוד עם יותר סטודנטים, אבל בהתארגנות מעט שונה. חלק מהסטודנטים יוכנסו למסגרות קיימות, כמו: הוסטלים, מועדון חירשים/עיוורים, והם יפעלו שכם אל שכם עם מנהלי המסגרות האלה.

מבצע ההתרמה בשופרסל היה מתיש, אולם התוצאה היא שרוב הסניפים שהיו באחריותנו התרימו הרבה מעל המכסה שקבעה להם הנהלת השופרסל.

אנחנו מאוד פעילים בניסיון לשלב אנשים/נערים במסגרות "רגילות" ואף מיוחדות באזור. כך למשל יזמנו פגישה בין לימודי המצוינות לנוער של מכללת תל-חי, עם כיתות י"ב – י"ד של כיתות "קשת" (האוטיסטית), במטרה לשתף נערים בקורס של נוער שוחר מדע שייערך בקיץ במכון מיג"ל בק"ש. זהו קורס של חבר'ה מצטיינים מכל רחבי הארץ, אשר מקבלים נושא מחקרי מצומצם במכון, ויחד עם דוקטורים הם חוקרים את הנושא, מסכמים אותו ומציגים אותו לאנשי המכון ולאנשי חינוך ומדע באזור. בקורס מתקיימת פעילות חברתית ענפה, ואנו מקווים שהניסיון הזה יהווה פריצונת דרך בשילוב והסרת סטיגמות מנערי הקשת…

 

החודש קיימנו שני מפגשים עם סטודנטים ממכללת תל-חי, והכרנו להם את "יוצאים למרחב בגליל". המפגשים היו טובים מאוד, ובסיומם נרשמו הרבה סטודנטים לפעילות אצלנו בשנה"ל הבאה. הבקשות מרובות ולא את כולם נוכל לקלוט.

פיתוח פעילויות רב תחומיות: פנינו לגורמים השונים השותפים בצוות ההיגוי והצענו להם סיוע בקידום פרויקטים שהם מעוניינים במיוחד לקדם. התקבלו פניות רבות בעיקר בתחומי ספורט אתגרי, פנאי וחברה. בקרוב נמיין את הבקשות תוך מגמה ליצור שיתופי פעולה מרביים בין האוכלוסיות השונות במרחב.

הלוגו של מרחב לחיים עצמאיים

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן