מתנדבי נגישות ישראל בצפון (נ.י.צ.) נפרדו בברכה ובתודה מהמנהלת הפורשת של בי"ס "קשת" בכפר ורדים, הגב' ענת גבע-טרן. כחלק ממפגשם החודשי, הוענקה לענת תעודת הוקרה וזר מתוק על עשייתה המרובה במסגרת ועדת הנגישות הייחודית שהיא הובילה במשך ארבע שנים בבית ספרה לקידום הנגישות וקבלת השונה.
כיצד החל הכול? כאשר החליטו מתנדבי נ.י.צ. להביא את בשורת הנגישות לכפר ורדים בגליל לפני ארבע שנים, כחלק ממיזם הגברת המודעות לנושא, הם נתקבלו בנכונות יפה ובשיתוף פעולה עם ראשי המועצה בעבר (רון מוסקוביץ) ובהווה (סיוון יחיאלי). הגדילה לעשות מנהלת ביה"ס היסודי "קשת" ענת טרן-גבע; עליה נאמר "ג'ינג'י זה אופי וג'ינג'י זה צבע"!
ענת החליטה להקים ועדת נגישות בראשות שתינו. התלמידים משכבות ד'-ו' בחרו בוועדה מתוך היצע של מספר ועדות בביה"ס. המפגש הראשון היה רווי חששות ואי-ודאות; ניכר היה כי חלקם של התלמידים בחרו מבלי לדעת את התכנים לעומקם. אט אט החלו החששות להתפוגג. נשאלו שאלות נועזות יותר ויותר, ותוך כדי כך נושא הנגישות החל לרקום עור וגידים במוחם של התלמידים. עם חלוף השבועות הם נחשפו למספר לקויות דרך מרצים שהגיעו מקרב מתנדבי נ.י.צ.: גיורא לב שכבש אותם בפתיחותו, באישיותו ובאופני-היד שלו, נעמה שלח שפתחה להם צוהר לעולם הלקויות הקוגניטיביות, לילך מתרגם שהרחיבה להם אופקים ואסנת להט על שפתה הרהוטה ושלל אביזריה. כך גברה המודעות של חברי הוועדה לאדם עם המוגבלות והם הקרינו את פתיחותם החדשה שנרכשה – גם כלפי מליאת תלמידי ביה"ס.
בד בבד עם הידע הרב שצברו הילדים, החלו לצוץ היוזמות בתחום הנגישות. עיניהם של התלמידים נפקחו לראות מפגעי נגישות ב"תחום שיפוטם" – אותו מקום שהם נמצאים בו יום-יום כבר מספר שנים, ופתאום החלו לשים לב להיבט הנגישות ולמפות את הצרכים ברמת הלקויות השונות. בעקבות זאת, שלחה ועדת הנגישות לראש המועצה מכתב בקשה רשמי להנגיש את מגרש הכדורסל ("הבלון"), להחליפו במבנה נגיש, וכן להנגיש את רחבת המסדרים; היוזמה התעוררה לאחר שהוזמנתי לטקס כחברה בוועדת הנגישות ולא יכולתי להגיע לרחבה בכוחות עצמי בגלל 6 מדרגות. הבקשה כללה גם את הנגשת השביל הקיים והארכתו עד ליעד – לטובת תלמידים, מורים, הורים ואורחים בעלי צרכים מיוחדים. ליוויתי את הפנייה במכתב נוסף מצידי לראש המועצה, למספר חברי מועצה ולמנהלת מחלקת הרווחה, שמצויים איתי בקשר; זו דוגמא מקסימה להגברה מודעות לנושא הנגישות בקרב בני נוער, שעד לאחרונה כלל לא הכירו את המושג. בעצם ימים אלו ההישג קיבל משמעות כפולה ומכופלת, עם השלמת בנייתו של אולם הספורט החדש והנגיש, פרי הגברת המודעות של חברי וועדת הנגישות של בי"ס "קשת". בכפר ורדים לנושא. גם מעברי חצייה הונמכו והונגשו ללקויי ראייה ועיוורים ברחבי היישוב – וחניות נכים סומנו.
אחת הפעילויות החשובות ביותר של חברי הוועדה כללה סיור נגישות מידי שנה במרכז המסחרי בכפר ורדים. בשנים הראשונות נתקלו חברי הוועדה באטימות ובהיעדר הבנה בסיסית לצרכי הנגישות וקבלת השונה מכיוונם של הסוחרים ובעלי בתי הקפה והמסעדות במקום. הם לא הרפו, כתבו ו"הציקו" – והנה השנה, לאחר ארבע שנים, החלו לראות ברכה בעמלם.
חלק חשוב מההכשרה שחוו התלמידים היה סיור לימודי מרגש במעון לאנשים עם מוגבלויות פיזיות קשות "בית קסלר" בקריית חיים ובמרכז השיקום והספורט של איל"ן בקריית חיים. התלמידים, מלווים ע"י ענת ומתנדבות נ.י.צ., נחשפו לאנשים המיוחדים מאחורי הלקויות השונות, לאמצעי ההנגשה שפותחו במיוחד עבורם ולנושא ספורט אנשים עם מוגבלויות. המיזם שלווה בשנותיו הראשונות על ידי הסטודנטית איילת גלזר זכה להוקרת מכללת תל-חי ושותף ביום הפנינג של עבודות מסוגו במכללה. על כל פועלה, בעצם ימים אלו בהם ענת פונה לדרך חדשה הקשורה אף היא בתחום קבלת השונה – אנו חבריה ושותפיה ב-נ.י.צ. מודים לה בחום ומאחלים לה הצלחה בכל אשר תפנה.
לדברי ראש מועצת כפר ורדים הגב' סיוון יחיאלי: "תודה רבה על הכתבה החשובה והחמה. ענת טרן בהחלט ראויה לכל שבח ועוד. הנושא היה קרוב לליבה והתוצאות, לשמחת כולנו, ניכרות".