ביוני 2012 התרענו על בעיות נגישות חמורות במלון המרכז הימי קיסריה. נאמר לנו שמשלחות ספורטאים בכיסאות גלגלים מסתדרות שם ללא תלונות והובטח לטפל בליקויים. באוקטובר 2013 התברר שלא תוקן דבר
ביוני 2012 נשלחה התלונה הבאה להנהלת המרכז הימי קיסריה (קטעים לא רלוונטיים הושמטו):
"לפני כמה ימים התארחנו אצלכם במספר חדרים. הוזמן חדר נגיש, כאשר המשמעות ברורה לכל העוסקים בתחום. החדר ה"נגיש" הראשון שהוצע לנו היה במפלס הקבלה. אכן אין מדרגות אך דלת השירותים צרה ושום כיסא גלגלים רגיל לא יכול להיכנס.
פקידות הקבלה הבינו את המצב ונתנו לנו חדר במבנה 3. בחדר הזה אפשר היה להיכנס לשירותים, אך לא לסגור את הדלת כשכיסא הגלגלים בפנים. בנוסף, חסרים שם מאחזי-יד והמשמעות התיפקודית והבטיחותית לאנשים עם מוגבלויות ברורה.
יש במקום בעיות נגישות נוספות:
*. חניית הנכים צרה ולא תקנית עד כדי חוסר אפשרות לפתוח דלת של הרכב.
*. יש שיפועים לכל מקום, אך חלקם תלולים מאד ומחייבים סיוע. הירידה בהם כרוכה בסיכון.
באתרים שלכם באתר WEEKEND ובאתר קיבוץ שדות-ים אין מידע נגישות, כדאי להוסיף.
גם אם המלון ממותג לספורטאים ולצעירים, צריך לדאוג גם למוגבלי הניידות מביניהם (או לבני משפחתם). המצב המתואר לעיל גורם לאורחים עוגמת נפש וסיכונים מיותרים.
תיקון הליקויים איננו יקר (וכנראה שתצטרכו לבצע אותו בכל מקרה במסגרת חוק השוויון לאנשים עם מוגבלויות).".
תוך זמן קצר הגיעה התשובה הבאה:
"קראתי הערותיך בתשומת לב רבה.
ברצוני לציין. שנושא השיוויוניות, מתן השירות וההבנה הברורה והחד משמעית שלכל אדם באשר הוא וללא תלות במצבו הגופני מגיע להיות יכול "הכל". אני פועל בצורה ברורה ויזומה לפי תפיסת עולם אנושית זו, ללא שום קשר האם אני מחויב להם בחוק אם לאו.
המרכז הימי מארח גופים שונים של נכים כולל ספורטאים נכי צה"ל. בדרך כלל המתקן בהחלט מתאים להם. כמובן,שאבדוק הערותיך אחת אחת ואטפל בכל מה שניתן לטפל באופן מידי.השאיפה לצמצם את מספר ה"ריג'קטים" למינימום האפשרי.
צר לי, וקבל התנצלותי הכנה במידה ונגרמה לך חוסר נוחות או עוגמה מכל סוג שהוא.".
בסוף אוקטובר 2013 מגיעה תלונה קשה מאד ממקור אחר על מצב הנגישות במרכז הימי קיסריה. העברנו להנהלה את הפקס עם התלונה המפורטת בצירוף הערה שלא נעשה דבר מאז ההתכתבות ב- 2013. אפילו באתרי האינטרנט אין עדיין מידע נגישות, אבל באחד מהם רשום (בעת כתיבת שורות אלה) "המקום מתאים לציבור הדתי, לזוגות רומנטיים, למשפחות עם ילדים…" כלומר ציבור האנשים עם מוגבלויות לא ראוי לאיזכור כמו "ציבור דתי", "זוגות רומנטיים" וכו'. תשובת ההנהלה:
"לא בדיוק מבין לאיזה מידע באתרי אינטרנט אתה מתכוון וממש לא מבין מה העוקצנות בנושא הקהל הדתי.
לגופו של עניין:
למר … תלונות רבות ואין לי ענין להכנס לכל אחת מהן ולהתעמת.
חוזר ואומר יש בהחלט מספר חדרים שמתאימים לנכים לכסאות גלגלים כולל העובדה שניתן להגיע לכל מתקן ומבנה במקום עם כסא גלגלים. לראיה, למקום מגיעים מדי פעם גם קבוצות כדורסל של נכי צה"ל בכסאות גלגלים.
נכון שתמיד ובכל מקום ניתן לעשות ולשפר יותר בכל תחום.ואני חוזר ואומר אנחנו כל הזמן משפרים ובשאיפה ליותר.ותמיד יהיה אפשר עוד בכל תחום.
לצערי עבור מר …., מכלול הארוח שלנו החל מהשרות ההכוונה האוכל החדרים הנגישות וכו' לא עונה על דרישותיו וציפיותיו. ושוב לצערי במסגרת עשרות אלפי האורחים שמגיעים אלינו בשנה יש גם מספר מקרים בודדים כאלו.".
למותר לציין שתשובות הנהלת המרכז הימי קיסריה לא מקובלות עלינו ואנחנו נמשיך לפעול לשיפור הנגישות שם ולמסירת מידע ברור ואמין ללקוחות פוטנציאליים. המקום זקוק לליווי של מורשה נגישות. ברוח הדברים האלה פנינו למנהל מחלקת רישוי עסקים במועצה האזורית חוף הכרמל. התשובה הייתה מהירה אך מאכזבת:
"
א. המקום לא מוגדר כמלון, אלא אכסניה.
ב. הבניין הוקם לפני שנים רבות, כאשר לא הייתה מודעות לנושא נגישות נכים ושוויון זכויות.
ג. למרות זאת מפעילי המקום השקיעו כספים ומאמצים לשדרג את המקום לקליטת נכים.
ד. עד כה לא קיבלנו שום תלונה בנדון פרט לתלונתך.
ה. כפי שהינך מציין קבוצות של ספורטאים נכים מתארחים במקום לשביעות רצונם.
ו. למרות שהחוק המחייב יכנס לתוקפו בשנת 2017 עם חידוש הרישיון עסק בסוף שנת 2015, אנו נחייב את מפעילי המקום לקבל אישור של מורשה נגישות שהמקום פועל בהתאם "חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות" ו/או להתאים את המקום בהתאם.
ז. אנו מצטערים על עוגמת הנפש וביקשנו ממפעיל המקום לנסות לשפר את התנאים ללא המתנה לכניסת החוק לתוקפו..
"