Skip to main content

חדשות

משרד הביטחון יסבסד רכיבה טיפולית לנכי צה"ל

קטגוריה: חדשות מתחום הנגישות

חוות הסוסים עץ הזית שבגליל המערבי, קיבלה בשבוע שעבר הסמכה ממשרד הביטחון להעניק שירותי רכיבה טיפולית לנכי צה"ל אשר נמצאו מתאימים לכך. בכך למעשה הפכה לחוות הרכיבה הראשונה בגליל המערבי המעניקה שירות זה.

 

חוות עץ הזית היא לא רק בית ספר ללימוד רכיבה מערבית. חוות הסוסים, הממוקמת על כביש כפר ורדים – תרשיחא, מעניקה פיתרון טיפולי יצירתי גם לבעלי מוגבלויות, המונעות מהם להגיע ללימודי רכיבה מקצועית. החווה פועלת על פי הסכמים, הן עם משרד הביטחון והן עם קופות החולים, המפנים אליה מטופלים ומסבסדים את טיפולים הרכיבה.

 

חוות עץ הזית היא החווה היחידה בגליל המערבי המוסמכת על ידי משרד הביטחון לספק שירותי רכיבה טיפולית לנכי צה"ל, לאחר שנמצאת כעומדת בכול דרישותיו. המשרד מעניק סבסוד מלא לנכים, אשר נמצאו מתאימים לטיפול באמצעות רכיבה טיפולית על סוסים.

 

כל טיפול בחווה מושתת על שלושה פרמטרים: חינוך, רפואה וספורט. השילוב של שלושתם הוכח כמניב תוצאות, גם במטופלים אשר מצבם נחשב לקשה. הרכיבה תורמת לפיתוח וחיזוק שרירי הגוף, משפרת את שיווי המשקל, חוש הכיוון וחופש התנועה, ואף מסייעת לשחרור הנכה ממגבלתו, הן בהיבט הפיזי והן בנפשי. בנוסף, פועלת חוות עץ הזית בשיתוף פעולה מלא עם כל קופות החולים, המסבסדות טיפולי רכיבה והופכות אותם לנגישים לכל כיס.

 

חוות עץ הזית, בבעלותם של שרון פויר וטל שני, מספקת דרך התמודדות שונה לאלו הסובלים ממוגבלויות פיזיות ונפשיות, באמצעות שיעורי רכיבה טיפולית. הרכיבה הטיפולית נועדה לטיפול בסובלים מבעיות פיזיות כגון מגבלות ביכולת תפקודית הנגרמת עקב מחלה, פציעה או נכות, ובעלי בעיות רגשיות ביניהם קשיי הסתגלות, ביטחון עצמי ירוד, הפרעות קשב וריכוז ועוד. הטיפולים מיועדים לכל שכבות הגיל, ואוכלוסיית הרוכבים כוללת ילדים, מתבגרים ומבוגרים.

 

 

טל שני, מנהלת מקצועית בחוות עץ הזית: "הרכיבה מספקת חוויה מעצימה מהמון בחינות הן במישור הפיזי והן במישור הרגשי, היא מסגלת לגוף גמישות ויציבות ובמקביל משפרת את הביטחון העצמי ואת יכולת התקשורת. הרכיבה מאפשרת יציאה מהגדרת הטיפול הקונבנציונאלית ומשלבת יחד טיפול והנאה. בחוות עץ הזית צוות מדריכים טיפוליים מוסמך ומקצועי, האחראי על תכנון וביצוע פרטני של הטיפול ברכיבה. החווה מהווה מיקרוקוסמוס עבור הרוכבים המטופלים בה. דרך ההתמודדות עם קשיים שונים בחווה, לומדים הרוכבים להתמודד עם הנכות או המגבלה שלהם גם בחיים האמיתיים, ויוצאים מחוזקים יותר מהתהליך הטיפולי גם פיזית וגם נפשית".

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן