יום העיון הינו פתיח לפרויקט בן חודשיים שבסופו יתקיים הפנינג יישובי רחב, אליו יוזמנו נוער היישוב לחוות ולהתנסות בתחנות שונות ונגישות. ובסופו סיכום הפרויקט והצגת הפרויקטים הנגישים שיבצע הנוער המוביל בחודשיים הקרובים, לבחירתם.
מדובר בתוכנית המופעלת בשיתוף עם קרן רודרמן בהובלתם של שירה וג'יי רודרמן הפועלים רבות להגברת המודעות ולקידום נושאים חשובים אלה בחברה הישראלית ומשתפים פועלה עם העמותה כבר כמעט שנתיים בפרויקטים חינוכיים שונים.
יום העיון כלל כמאה "בני נוער מוביל" ביישוב.
בתחילת היום התחלקו בני הנוער לארבע קבוצות ועברו במקביל מערך פעיל- א' ב' של נגישות שכלל היכרות פעילה עם המוגבלויות השונות ומשמעותן, נגישות מהי וכיצד ניתן לעשות אחרת.
בהמשך חולקו בני הנוער לשמונה קבוצות ועברו בין ארבע תחנות התנסות. כל תחנה ייצגה מוגבלות שונה והנוער זכה לחוות 'מהי המשמעות של להיות אדם בעל מוגבלות' וערך שיחה ערה עם מדריכים שונים בעלי מוגבלויות (מוגבלות בשמיעה, ראייה, ניידות ומוגבלות קוגניטיבית) שפרשו בפני בני הנוער את חייהם האישיים- ההתמודדויות, הקשיים וההצלחות.
בין התחנות השונות התנסו בני הנוער במסלול מכשולים על כסאות גלגלים, טעימה עיוורת של גלידה, היכרות עם עולם "לקויי השמיעה" ושפת הסימנים והתנסות קוגניטיבית "לצאת מהקופסא".
בסוף יום זה התכנסו כל בני הנוער ובחרו פרויקטים שונים, אותם יבצעו במהלך החודשיים הקרובים – מיפוי הנמכת מדרכות ביישוב ופעילות לשינוי אל מול המועצה המקומית, פרויקט פרסום נגישות, העלאת מופע אומנותי המשלב אנשים בעלי מוגבלויות ועוד.
מיכל רימון, מנכ"לית עמותת נגישות ישראל: "מדובר בקבוצה איכותית, רגישה ומאוד מתעניינת ששיתפה פעולה באופן יוצא מן הכלל וניכר היה שהם ואנחנו נהננו מכל הפעילות. היה מעניין לראות איך בני נוער שבתחילת היום ציינו שמה שמפחיד אותם, לדוגמא, ממוגבלות בניידות ש'בוודאי אינך יכול להתעסק בספורט' ובמשך יום הפעילות נשברו הסטיגמות והם הבינו שיש להם עוד הרבה מה ללמוד גם על מוגבלויות וגם על ספורט. אני כבר מחכה בקוצר רוח לפרויקטים של בני הנוער, אני בטוחה שהם יובילו לשינוי ממשי ביישוב."
עמותת נגישות ישראל מודה על שיתוף הפעולה של שוהם – אופירה ביטון (מנהלת אגף חינוך וקהילה), דקלה יחידי (מנהלת מרכז תרבות והתנדבות, יחידת הנוער חמש), מורן דורון (מנהל יחידת הנוער והצעירים, יחידת נוער חמש), עזריאל בלומנקרנץ (ממונה הנגישות, מועצה מקומית שוהם), מאיה ביבלה (מרכזת בוגרת- "שבט עמית צופי שוהם") ואיתן מרטון (ראש שבט עמית- שוהם).
אין לנו ספק שעם התחלה כזאת חזקה, ההמשך נראה מבטיח.